Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Γνωρίζουμε τις εκδόσεις Σαΐτη (+ διαγωνισμός)!




     Το τελευταίο διάστημα, εντυπωσιάζομαι με το πόσοι εκδοτικοί οίκοι υπάρχουν στις μέρες μας, αφού συνεχώς ανακαλύπτουμε νέους! Πρόσφατα γνωρίσαμε τις εκδόσεις Σαΐτη, έναν πολύ αξιόλογο εκδοτικό οίκο, ο οποίος εκδίδει βιβλία θρησκευτικού κυρίως περιεχομένου, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά! Εκτός από αυτά, στο ηλεκτρονικό του κατάστημα θα βρείτε το επιτραπέζιο παιχνίδι "Κιβωτός", ημερολόγια, σημειωματάρια και είδη λατρείας, όπως κεριά, θυμιάματα κλπ. Σε αυτή την ανάρτηση θα σας παρουσιάσω δύο παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις, ώστε να πάρετε μια ιδέα του χαρακτήρα των βιβλίων τους! Στο τέλος της ανάρτησης, σας έχω και διαγωνισμό!


Παραμύθια της Ίμβρου




      Επέλεξα αρχικά αυτό το βιβλίο, επειδή τρελαίνομαι για παραδοσιακά λαϊκά παραμύθια (αυτό θα ήταν και το αντικείμενο της πτυχιακής μου, αλλά αυτό είναι μια άλλη, πονεμένη ιστορία). Μέσα, όμως, από τα παραμύθια του βιβλίου, θέλησα να μάθω περισσότερα πράγματα για την Ίμβρο! Και πόσα έμαθα! Τι ταλαιπωρημένο, τι αδικημένο νησί!

     Επειδή μπορεί κι εσείς να στερείστε βασικών γνώσεων ιστορίας όπως εγώ, να σας πω πως τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος ήταν ελληνικά ήδη από τα αρχαία χρόνια. Μετά από πολλά πάρε-δώσε από τα ελληνικά στα τούρκικα χέρια, τα νησιά με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, πέρασαν στην τούρκικη κυριαρχία, με εκτεταμένα όμως προνόμια και εξαιρούμενα από την ανταλλαγή πληθυσμών.




     Από τότε και κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης, τα περισσότερα προνόμια που τους δόθηκαν έχουν καταπατηθεί. Απαγορεύτηκε ακόμη και η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας! Μάλιστα, κατά την περίοδο της μεγάλης έντασης με την Κύπρο, οι Τούρκοι έχτισαν ανοιχτές αγροτικές φυλακές βαρυποινιτών στο απέναντι νησί! Σαν να τους έλεγαν "όσοι λίγοι κάτοικοι μείνατε στην Ίμβρο, ώρα σας να φύγετε"! Και να φανταστεί κανείς ότι από την Ίμβρο κατάγεται και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος!

     Ερχόμενοι στο σήμερα, το ευχάριστο είναι ότι λειτούργησαν και πάλι ελληνικά σχολεία στο νησί και για το λόγο αυτό επέστρεψαν και κάποιες οικογένειες. Ευελπιστούμε να βελτιωθούν κι άλλο οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν εκεί για τους μόνιμους κατοίκους.




     Σας έπιασα στην πάρλα πάλι, αλλά εκτός του ότι ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα όσα έμαθα, ήθελα επίσης να σας δείξω πως το βιβλίο αυτό στάθηκε αφορμή για να θελήσω να μάθω περισσότερα για την ιστορία μας και σας προτρέπω να διαβάζετε παραδοσιακά παραμύθια στα παιδιά, γιατί μας φέρνουν πιο κοντά στις ρίζες μας με ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο!




     Επί του βιβλίου! Μέσα από 15 ευχάριστους αλλά και ωφέλιμους μύθους και παραμύθια σε επιμέλεια της Εύης Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου και με την υπέροχη εικονογράφηση του Νικόλα Ανδρικόπουλου, θα μάθετε πολλά για τον πολιτισμό της Ίμβρου και εκτός αυτού θα ενισχύσετε και το νησί, καθώς μέρος των εσόδων διατίθεται στο Σύλλογο Ιμβρίων. Μάλιστα, μέσα θα βρείτε και cd με το τραγούδι "Ίμβρος" σε μουσική του Δημήτρη Κάσσαρη, το οποίο ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας! Στις τελευταίες σελίδες θα βρείτε, επίσης, γραμμένα και κάποια ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.




     Το βιβλίο αυτό, επειδή έχει πολύ κείμενο και λιγότερες εικόνες, μου αρέσει να τους το διαβάζω τα σαββατιάτικα πρωινά στο τραπέζι, που υπάρχει ηρεμία, το μυαλό είναι καθαρό και τα νοήματα επεξεργάζονται καλύτερα!


Γλυκό τσαμπί σταφύλι




     Ζούσε κάποτε ένα αγόρι που το έλεγαν Πετρή. Ζούσε στην εξοχή με τους γονείς και τους παππούδες του και αγαπούσε πολύ τα βιβλία.

     Ένα απόγευμα, καθώς τέλειωσε το διάβασμα και πήγε στον πατέρα του για να του πει τα νέα του, παρατήρησε πως εκείνος, όπως και ο παππούς του, ήταν πολύ απορροφημένοι στα νέα των ειδήσεων. Όλοι μιλούσαν για κάποιον επικείμενο πόλεμο και κανείς δεν του έδινε σημασία! Έτσι ο Πετρής απογοητευμένος, χώθηκε και πάλι στα βιβλία του για να διαβάσει φανταστικές ιστορίες. Που να ήξερε, όμως, πως θα εμφανιζόταν μπροστά του η Φαντασία του και θα τον ταξίδευε στα μέρη που διάβαζε! Και μάλιστα, όχι μόνο αυτό, αλλά θα συναντούσε παιδιά από όλον τον κόσμο, τα οποία κι εκείνα ταξίδευαν με τις Φαντασίες τους!




     Μια μέρα όμως, και πάνω που τα παιδιά είχαν γίνει φίλοι, δυο από αυτά δεν εμφανίστηκαν! Ο πόλεμος που γινόταν στις χώρες τους τα τρόμαζε και έτσι δεν μπορούσαν να συναντήσουν τις Φαντασίες τους (πόσο όμορφες αλληγορίες!). Τα υπόλοιπα παιδιά έψαξαν και βρήκαν τη λύση για να βοηθήσουν τους φίλους τους. Έπρεπε να σχηματισουν ένα ανθρώπινο εκατόρογο σταφύλι και ο πόλεμος αμέσως θα σταματούσε! Άραγε θα τα καταφέρουν;;;




     Η πρώτη έκδοση του παραμυθιού αυτού της Μαρίας Γουμενοπούλου, έγινε το 1980 και μάλιστα είχε αποσπάσει και βραβείο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Πλέον κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαΐτη με εικονογράφηση της Έφης Κοκκινάκη. Στις τελευταίες σελίδες, θα βρείτε και το μελωποιημένο ποίημα με τον ομώνυμο τίτλο, το οποίο έχει βραβευθεί από τη Unicef σε διαγωνισμό όπου έλαβαν μέρος 150 χώρες! Ένα κλασικό πλέον βιβλίο που αξίζει να το έχετε στη βιβλιοθήκη σας!




Γι' αυτό έχουμε και διαγωνισμό!

Ο διαγωνισμός
     Το "Κορίτσι Μάλαμα" σε συνεργασία με τις εκδόσεις Σαΐτη, κληρώνει σε έναν τυχερό αναγνώστη του blog ένα αντίτυπο του βιβλίου «Γλυκό τσαμπί σταφύλι».


     Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Μπορείτε να λάβετε μέρος μέσω Facebook ή μέσω της φόρμας Google που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης. Η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό με οποιονδήποτε από τους δύο τρόπους, συνιστά αυτόματα και αποδοχή των όρων του διαγωνισμού. 

     Μπορείτε να πάρετε μέρος και με τους δύο τρόπους!




Μέσω Facebook:

1. Like στις σελίδες "Κορίτσι Μάλαμα" και "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ Α.Ε." στο Facebook.









3. Κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού.


Μέσω φόρμας Google (μόνο για εγγεγραμμένους στο newsletter):
Συμπληρώστε τη φόρμα Google στο τέλος της ανάρτησης.


Προσοχή! Το e-mail που θα δώσετε θα πρέπει να είναι ενεργό, γιατί οι νικητές που θα συμμετέχουν μέσω της φόρμας Google θα ενημερωθούν μέσω e-mail.


     Προαιρετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε το "Κορίτσι Μάλαμα" στο Instagram, το Twitter, το Pinterest, τo Bloglovin και το Google+, καθώς και να εγγραφείτε στο newsletter του blog!



Όροι διαγωνισμού
1. Οι εκδόσεις Σαΐτη προσφέρουν σε έναν τυχερό αναγνώστη του blog, ένα αντίτυπο του βιβλίου «Γλυκό τσαμπί σταφύλι».
2. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 14/11/2018 έως και τις 27/11/2018 και ώρα 23.59 μ.μ.
3. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός μόνο για συμμετοχές από Ελλάδα.
4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκυρη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό αποτελεί:
  • για όσους αναγνώστες έχουν Facebook και επιθυμούν να λάβουν μέρος μέσω αυτού, τα 3 βήματα που αναφέρθηκαν 
  • για τους εγγεγραμένους στο newsletter αναγνώστες, η συμπλήρωση της φόρμας Google.
Μπορείτε να πάρετε μέρος και με τους δύο τρόπους.
Συμμετοχές μετά τη λήξη του διαγωνισμού θα θεωρούνται επίσης άκυρες.
5. Τα στοιχεία που σας ζητώ να συμπληρώσετε στη φόρμα Google είναι το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας. Τα ζητώ αυτά ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η κλήρωση και να είναι εφικτή η επικοινωνία με το νικητή. Τα στοιχεία αυτά τα βλέπω και τα επεξεργάζομαι μόνο εγώ, ενώ σε καμία περίπτωση δε γνωστοποιούνται σε τρίτους, με εξαίρεση το όνομα του νικητή στο παρόν ιστολόγιο και στη σελίδα "Κορίτσι Μάλαμα" στο Facebook, καθώς και τα στοιχεία ταχυδρόμησης του δώρου του στη δωροθέτρια εταιρεία, στοιχεία τα οποία παραχωρούνται με τη συγκατάθεση του νικητή.
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την παραλαβή του δώρου, όλα τα στοιχεία που μου παρέχετε μέσω της φόρμας Google (εκτός του ονόματος του νικητή) διαγράφονται και δεν υπάρχει πλέον πρόσβαση σε αυτά. Ολόκληρη την Πολιτική Απορρήτου του blog μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.
6. Ο νικητής του διαγωνισμού θα κληρωθεί μέσω της σελίδας Random.org, θα ειδοποιηθεί μέσω e-mail ή μέσω Facebook, αναλόγως με ποιον από τους δύο τρόπους θα συμμετάσχει και θα ανακοινωθεί στο Facebook κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού και στην παρούσα ανάρτηση.
7. Ο νικητής θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μου εντός 2 ημερών από την ημέρα που θα ειδοποιηθεί, διαφορετικά η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ταχυδρομικώς. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τη δωροθέτρια εταιρεία.
9. Το blog "Κορίτσι Μάλαμα" δε φέρει καμία ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Ο διαγωνισμός προβάλλεται στις σελίδες SaveAndWin, KerdiseTo.



Καλή επιτυχία!

5 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ για τηνευκαιρία που μου δίνετε να διεκδικήσω το ωραίο βιβλίο που μας προσφέρετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εξίσου υπέροχο με το πόσοι εκδοτικοί οίκοι υπάρχουν, είναι και το ότι υπάρχουν άτομα σαν εσένα που μας τους γνωρίζουν!
    ;-)
    Καλή επιτυχία σε όσους δηλώσουν συμμετοχή!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Την καληνύχτα μου σου στέλνω!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips