Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Η μαμά διαβάζει: Όλα του γάμου δύσκολα...




     Γνωρίζετε τον πατέρα Ανδρέα Κονάνο; Είναι ένας χαρισματικός ιερέας, ο οποίος είναι πολύ καλός στο λόγο και ξέρει να εμπνέει τους ανθρώπους! Τον καλούν σε ομιλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και σε κάθε ομιλία του γίνεται το αδιαχώρητο! Είναι μοντέρνος (με την καλή έννοια), μιλάει τη γλώσσα των νέων, είναι προσιτός και κάνει και πλάκα! Ένας ιερέας κοντά στον κόσμο! Σας προτείνω να τον ακολουθήσετε στο Facebook γιατί έχετε πολλά να οφεληθείτε από τα όσα ανεβάζει στη σελίδα του (σας είπα ότι είναι μοντέρνος)!


     Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, τον οποίο συμπαθώ πάρα πολύ χωρίς ποτέ να τον έχω συναντήσει, ασχολείται και με τη συγγραφή βιβλίων. Ένα από αυτά μιλά και για το γάμο. Θα μου πείτε, πώς ένας ανύπαντρος ιερέας μιλά για το γάμο; Λοιπόν, αν γνωρίζεις τις αρχές της αγάπης και ξέρεις και πως εφαρμόζονται, νομίζω πως είναι εύκολο να μιλήσεις για οτιδήποτε, γιατί ό,τι ισχύει σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, ισχύει και ένα παραπάνω στο γάμο! Πόσοι πατέρες και Άγιοι μίλησαν για το γάμο; Άπειροι!!




     Το βιβλίο του π. Ανδρέα, το οποίο διάβασα και για το οποίο θα σας μιλήσω, λέγεται "Όλα του γάμου δύσκολα..." και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως. Μιλά κυρίως για τις δυσκολίες στην επικοινωνία, στην οικειότητα και στον τρόπο έκφρασης της αγάπης ανάμεσα στο αντρόγυνο.




Όταν σου δίνουν κάτι, μην αρνείσαι διαρκώς. Δεν είναι σίγουρα ταπείνωση όταν απαντάς ακατάδεχτα. Μερικές φορές, ταπείνωση είναι να πεις: θέλω μια αγκαλιά, έχω ανάγκη τη στήριξη σου, θα μου κάνει καλό μια καλή κουβέντα σου, πάρε μου μια τυρόπιτα, δως μου ένα φιλί, προσευχήσου για μένα.

     Δεν είναι, όμως, ένα συνηθισμένο βιβλίο γάμου και πιστέψτε με, έχω διαβάσει πολλά (έρχεται και ανάρτηση με τα αγαπημένα μου βιβλία για το γάμο)!!! Είναι ένα βιβλίο που μιλά τόσο απλά, όπως θα μας μιλούσε ένας φίλος μας! Μικρές προτάσεις, με πολλά κενά ανάμεσα στο κείμενο, με όμορφες παρενθέσεις σκορπισμένες στο βιβλίο, δεν θα καταλάβετε για πότε θα το τελειώσετε και μάλιστα θα σας αφήσει μια υπέροχη αίσθηση! Θα λέτε "τι να διαβάσω μετά από αυτό;" Εμένα μου πήρε κάποιες μέρες να πιάσω άλλο βιβλίο, διότι έπαθα το γνωστό book hangover!



Και μην ξεχνάς: Δεν παντρεύτηκες άγγελο, μα άνθρωπο. Που' χε μια μάνα που τον έμαθε συνήθειες, μα και γονίδια πολλών γενιών πίσω. Μα ούτε κι εσύ για αγγελούδι μοιάζεις. Κατανόηση χρειάζεται. Και από τους δύο.

     Μέσα από τις σελίδες του, ο π. Ανδρέας μας τονίζει πόσο σημαντικό είναι να εκφράζουμε την αγάπη και την τρυφερότητα μας στο σύντροφό μας, να κόψουμε επιτέλους τη γκρίνια, να μην κρυβόμαστε πίσω από τη θρησκεία για να δικαιολογήσουμε την παγωμένη μας συμπεριφορά και αφήσουμε το άλλο μας μισό ελεύθερο να πάρει και μια ανάσα!!!



Στον Παράδεισο δε χωρούν άνθρωποι καταπιεστικοί. Που καταπιέζουν τους άλλους και κάνουν τη ζωή τους δύσκολη.

     Θα μπορούσα να γράφω ώρες τόσο για τον Π. Ανδρέα όσο και για το βιβλίο. Αλλά φαντάζομαι πως σας ιντριγκάρισα αρκετά ώστε να το διαβάσετε! Όσο καλά και αν πηγαίνει ο γάμος σας, δε θα χάσετε! Είναι καλό να ξαναθυμάσαι που και που κάποια βασικά πράγματα!!! Γι' αυτό, σας έχω και διαγωνισμό!





Ο διαγωνισμός
     Το "Κορίτσι Μάλαμα" σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άθως, κληρώνει σε έναν τυχερό αναγνώστη του blog το βιβλίο "Όλα του γάμου δύσκολα...".

     Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Μπορείτε να λάβετε μέρος μέσω Facebook και μέσω της φόρμας Google που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης, αν είστε εγγεγραμμένοι στο newsletter του blog. Η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό με οποιονδήποτε από τους δύο τρόπους, συνιστά αυτόματα και αποδοχή των όρων του διαγωνισμού. 

     Μπορείτε να πάρετε μέρος και με τους δύο τρόπους!


Μέσω Facebook:

1. Like στις σελίδες "Κορίτσι Μάλαμα" και "Εκδόσεις Άθως" στο Facebook.








2. Tag δύο φίλους σας κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού.




Μέσω φόρμας Google (μόνο για εγγεγραμμένους στο newsletter):
1. Εγγραφείτε στο newsletter του blog εδώ. Παρακαλώ διαβάστε πρώτα την Πολιτική Απορρήτου του blog. Η εγγραφή σας στο newsletter συνιστά αυτόματα και αποδοχή της Πολιτικής Απορρήτου.

2. Συμπληρώστε τη φόρμα Google στο τέλος της ανάρτησης.


Προσοχή! Το e-mail που θα δώσετε θα πρέπει να είναι ενεργό, γιατί ο νικητής που θα συμμετάσχει μέσω της φόρμας Google θα ενημερωθεί μέσω e-mail.


     Προαιρετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε το "Κορίτσι Μάλαμα" στο Instagram, το Twitter, το Pinterest, τo Bloglovin και το Google+, καθώς και να εγγραφείτε στο newsletter του blog!



Όροι διαγωνισμού
1. Οι εκδόσεις Άθως προσφέρουν σε έναν τυχερό αναγνώστη του blog το βιβλίο "Όλα του γάμου δύσκολα...".
2. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 10/10/2018 έως και τις 23/10/2018 και ώρα 23.59 μ.μ.
3. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός μόνο για συμμετοχές από Ελλάδα.
4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκυρη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό αποτελεί:
  • για όσους αναγνώστες έχουν Facebook και επιθυμούν να λάβουν μέρος μέσω αυτού, τα 3 βήματα που αναφέρθηκαν 
  • για τους εγγεγραμένους στο newsletter αναγνώστες, η συμπλήρωση της φόρμας Google.
Μπορείτε να πάρετε μέρος και με τους δύο τρόπους.
Συμμετοχές μετά τη λήξη του διαγωνισμού θα θεωρούνται επίσης άκυρες.
5. Τα στοιχεία που σας ζητώ να συμπληρώσετε στη φόρμα Google είναι το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας. Τα ζητώ αυτά ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η κλήρωση και να είναι εφικτή η επικοινωνία με το νικητή. Τα στοιχεία αυτά τα βλέπω και τα επεξεργάζομαι μόνο εγώ, ενώ σε καμία περίπτωση δε γνωστοποιούνται σε τρίτους, με εξαίρεση το όνομα του νικητή στο παρόν ιστολόγιο και στη σελίδα μου στο Facebook, καθώς και τα στοιχεία ταχυδρόμησης του δώρου του στο δωροθέτη, στοιχεία τα οποία παραχωρούνται με τη συγκατάθεση του.
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την παραλαβή του δώρου, όλα τα στοιχεία που μου παρέχετε μέσω της φόρμας Google (εκτός των ονομάτων των νικητών) διαγράφονται και δεν υπάρχει πλέον πρόσβαση σε αυτά. Ολόκληρη την Πολιτική Απορρήτου του blog μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.
6. Ο νικητής του διαγωνισμού θα κληρωθεί μέσω της σελίδας Random.org, θα ειδοποιηθεί μέσω e-mail ή μέσω Facebook, αναλόγως με ποιον από τους δύο τρόπους θα συμμετάσχει και θα ανακοινωθεί στο Facebook κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού και στην παρούσα ανάρτηση.
7. Ο νικητής θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μου εντός 2 ημερών από την ημέρα που θα ειδοποιηθεί, διαφορετικά η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Ο νικητής θα λάβει το δώρο του ταχυδρομικά. Τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις Άθως.
9. Το blog "Κορίτσι Μάλαμα" δε φέρει καμία ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Ο διαγωνισμός προβάλλεται στις σελίδες SaveAndWin, KerdiseTo.






Και μην ξεχνάτε:

Πριν γίνεις άγιος, γίνε άνθρωπος... Πώς; Δώσε ένα φιλί στη γυναίκα σου για το μουσακά και το σπυρωτό πιλάφι.

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα Τριανταφυλλένια μου! Πήρα μέρος στον προηγούμενο διαγωνισμό. Καλή επιτυχία σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου, αγαπημένη μου Ευτέρπη! Αν και για την ευρεία διαδικτυακή παρουσία του π. Ανδρέα Κονάνου έχω ορισμένες αντιρρήσεις, το διάβασα το βιβλίο και πραγματικά μου άρεσε κι εμένα πολύ. Έχω διαβάσει κι εγώ διάφορα βιβλία για το γάμο και σε αυτό μου άρεσε ότι έδινε σημασία στα απλά της συζυγικής αγάπης. Συνήθως μιλάμε για πνευματικά ύψη και αρετές και καμιά φορά ξεχνάμε τα απλά καθημερινά πραγματα που κρατάνε μια σχέση! Έχω στο περιβάλλον μου άντρες που δε λένε μια όμορφη κουβέντα στη γυναίκα τους και γυναίκες που αδιαφορούν στο να θρέψουν τη σαρκική σχέση, θέματα που θίγει πολύ εύστοχα στο βιβλίο ο π. Ανδρέας! Όποια το κερδίσει θα το χαρεί! Τα φιλιά μου! Μαρία-Η Κόκκινη Καμέλια
    Www.kokkinikamelia.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σέβομαι την άποψη σου και ίσως έχεις τους λόγους σου για τη μη αποδοχή του τρόπου που επιλέγει να εμφανίζεται ο π. Ανδρέας. Προσωπικά μου αρέσει πολύ που είναι αποτελεσματικός σε αυτό που καλείται να κάνει. Καλείται να εμπνεύσει, να ενισχύσει, να ενθαρρύνει, να διδάξει και το επιλέγει να το κάνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, με τα σύγχρονα μέσα! Έτσι καταφέρνει να ακουστεί σε περισσότερους! Χαίρομαι που σου άρεσε κι εσένα το βιβλίο! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  3. Αγαπημένος ο πάτερ Ανδρέας Κονάνος,να έχουμε την ευχή του!!!
    Αυτό το βιβλίο το έχω βάλει στο μάτι,κάποια στιγμή πρώτα ο Θεός να τ'αποκτήσω.....ευχαριστούμε πολύ!!!
    Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι γρήγορα να το αποκτήσεις! Είναι πολύ ευχάριστο και ψυχωφελές!

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστουμε πολυ!!Ηθελα καιρο αυτο το βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips