Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Τα 8α γενέθλια της πεταλουδίτσας μου με θέμα ηρωίδες!





Φέτος γιορτάσαμε τα 9α γενέθλια της κορούλας μου, αλλά επειδή τα πάω με σειρά στο blog, θα σας μιλήσω πρώτα για τα περσινά, τα όγδοα γενέθλια της, με θέμα τη σειρά DC Super Hero Girls,  η οποία ουσιαστικά δείχνει τις περιπέτειες κάποιων κοριτσιών με που μας θυμίζουν γνωστούς σούπερ ήρωες, όπως η Σουπερμίνα, όπως τη λένε τα παιδιά μου, η Μπατμίνα 😄 η Γούπερ Γούμαν (Wonder Woman για τους ενήλικες), η ηρωίδα μέλισσα κλπ. κλπ. Τα κορίτσια αυτά πηγαίνουν στο λύκειο για σούπερ ήρωες και παρόλο που τα παιδιά δεν είχαν δει κανένα επεισόδιο στα ελληνικά, παρόλα αυτά τα συνεπήρε πολύ, με αποτέλεσμα να γίνουν το κεντρικό θέμα του πάρτι μας!

Το πάρτι το κάναμε στην αυλίτσα μας και λόγω κορονοϊού ήμασταν εμείς κι εμείς!


Η διακόσμηση
Η διακόσμηση ήταν αυτή τη φορά ένα εύκολο κεφάλαιο. Τοποθετήσαμε λωρίδες γκοφρέ σε διάφορα χρώματα πίσω από το τραπέζι της τούρτας, ώστε να μας βγουν οι φωτογραφίες με ωραίο φόντο! Και πραγματικά έγραψαν καταπληκτικά στην κάμερα!




Πήραμε και από τα Jumbo κάποια έτοιμα διακοσμητικά και κάναμε τη δουλειά μας!






Η πεταλουδίτσα μου επέλεξε μπαλόνια σε ροζ μωβ!




Πιάτα και χαρτοπετσέτες αγοράσαμε αυτά τα πολύ χαριτωμένα καλοκαιρινά! Το τραπεζομάντηλο στα χρώματα του φόντου και για τα υπόλοιπα ψωνίσαμε από το κουτί που έχουμε με είδη πάρτι, τα οποία περίσσεψαν από άλλες χρονιές!






Κάθε χρόνο συνηθίζουμε να φτιάχνουμε και μια δική μας διακοσμητική αφίσα σε σχέση με το πάρτι. Φέτος βρήκαμε αυτές τις πολύ ωραίες εικόνες από τις ηρωίδες (τις οποίες όμως δε βρίσκω τώρα για να σας βάλω λινκ) που βγαίνουν μέσα από το χαρτί και τοποθετήσαμε αυτές πάνω στην αφίσα!




Η τούρτα
Η τούρτα ήταν η κλασική cookies που έχουμε φτιάξει πολλές φορές, με μπόλικη επιπλέον μερέντα αλειμμένη σε κάθε παντεσπάνι. Αλλά η πεταλουδίτσα μου ήθελε για επικάλυψη ένα συγκεκριμένο γλάσο, το οποίο λέγεται mirror glaze, επειδή υποτίθεται πως είναι τόσο γυαλιστερό, όσο ένας καθρέφτης. Αλλά όχι ένα απλό Mirror glaze. Ήθελε ένα διαστημικό, με πολλά χρώματα και με αστέρια πάνω του!!! Άλλο που δεν ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο!!!


Τη συνταγή και το βίντεο για το γλάσο τα βρήκαμε από εδώ. Βέβαια, το δικό μας δεν φαίνεται τόσο εντυπωσιακό όπως του βίντεο, αλλά αν έκανα κι εγώ ζουμαρίσματα περίεργα σε slow motion, μπορεί να φαινόταν το ίδιο εντυπωσιακό, ίσως και παραπάνω! 😏


Ωπ! Ένας γαλαξίας!


Βέβαια, παρόλο που η συνταγή έλεγε να τινάξω πάνω στο γλάσο άσπρο χρώμα ζαχαροπλαστικής, εγώ τσιγκουνεύτηκα να πάρω ΚΑΙ άσπρο χρώμα, διότι το γλάσο αυτό ήθελε τουλάχιστον 5 χρώματα και είπα "δε βαριέσαι, θα πετάξω πάνω λευκή κουβερτούρα". ΛΑΘΟΣ!! 

Η λευκή κουβερτούρα δεν είναι και τόσο λευκή όταν λιώνει, χώρια που διαφανίζει κιόλας λίγο. Ακατάλληλη για έναστρο ουρανό! Οπότε, έριξα πάνω στην τούρτα την ασημένια σκόνη, θυμάστε;; Αυτή που είχα χρησιμοποιήσει για να βάψω ασημένιο το μενταγιόν του Μαύρου Πάνθηρα στην ομώνυμη τούρτα του σαμψωνάκου μου; Ε, αυτό!! Και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο! Μάλιστα, άφησα την ίδια την πεταλουδίτσα να τινάξει με το πινελάκι τη σκόνη και να την κάνει όπως θέλει!




Εκτυπώσαμε, επίσης και πλαστικοποιήσαμε τις ηρωίδες και τις στερεώσαμε πάνω στην τούρτα! Έτοιμοι!!!









Το παντεσπάνι μπορούσε να βγει και λεπτότερο, αλλά δε βγήκε, γιατί ο ζαχαροπλάστης θεώρησε ότι τόσο ήταν καλό!!! 😏




Τα δωράκια
Και αφού η γλώσσα αγάπης της πεταλουδίτσας μου είναι τα δώρα, ετοιμάσαμε δωράκια για τα αδερφοξαδέρφια. Ένα σακουλάκι με χρωμοσελίδες που φτιάξαμε μόνοι μας, αυτοκόλλητα, μπλοκάκι, σερπαντίνες και φρου φρου (τα καραμουζάκια που ξετυλίγονται όταν τα φυσάς).






Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα!




Τα photo booth
Φέτος είχαμε δύο photo booth. Ένα που φτιάξαμε με την πεταλουδίτσα κι ένα που έφτιαξε ο σαμψωνάκος!










Αυτό το photo booth έχει για μένα εξαιρετική σημασία, γιατί το έφτιαξε ο σαμψωνάκος ολομόναχος, χωρίς καν να έχει πάει τότε πρώτη δημοτικού! Το έκοψε, το ζωγράφισε και το έγραψε!

Αριστερά βλέπετε την ΆντερΓούμαν (τη Wonder Woman δηλαδή) με το λάσο της, και δεξιά την ηρωίδα μέλισσα και τη Σουπερμίνα!




Να τα εκατοστήσεις πεταλουδίτσα μου!!!
Να σε χαιρόμαστε και να είσαι γερή κι ευλογημένη!

 

2 σχόλια:

  1. Τι υπέροχα όλα !Κι έχω μείνει άναυδη με την ικανότητα σου στις τούρτες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι πως οι τούρτες μου έχουν πολλές ατέλειες, αλλά το παλεύω και με την εξάσκηση βελτιώνομαι!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips