Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Ο σαμψωνάκος έγινε 6! Black Panther party!!!




Εξάρισε κι ο μικρός σαμψών!!! Με ένα γέλιο και με ένα κλάμα περνά όλη του τη μέρα, εκτός από τις ώρες που τρώει, κοιμάται και διαβάζει!!! Κι επειδή στο σπίτι μας τα πάρτι είναι μεγάλη υπόθεση, τα παιδιά μας πάντα επιλέγουν θέμα για το επόμενο πάρτι τους, μόλις τελειώσει το τρέχον! Πολύ συχνά και ακόμα νωρίτερα, έως 2-3 χρόνια!!! Αληθινά γεγονότα αυτά που σας γράφω!

Παρόλα αυτά, το πάρτι Μαύρου Πάνθηρα το επέλεξε μόνο 8-9 μήνες νωρίτερα, καθώς ήταν διχασμένος ανάμεσα και σε άλλους ήρωες! Χατίρια δε χαλάμε έχουμε πει, αρκεί να μπορούν να χωρέσουν στο διαθέσιμο χρόνο και προϋπολογισμό!


Να λοιπόν, τι ετοιμάσαμε για το Μαύρο Πάνθηρα μας!


Η διακόσμηση
Το πάρτι λόγω κακοκαιρίας θα γινόταν στο σπίτι και εν μέσω καραντίνας. Τη διακόσμηση ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τα παιδιά! Διάλεξαν, χρωμάτισαν, έκοψαν και κόλλησαν χρωμοσελίδες του Μαύρου Πάνθηρα στον τοίχο του καθιστικού μας! Προσθέσαμε και μερικά πολύ οικονομικά σημαιάκια και ήταν ευχαριστημένα! Καλύτερα για μένα! Λιγότερα έξοδα και λιγότερες κατασκευές!! Μάλιστα, κάποιες ζωγραφιές είναι στον τοίχο μας μέχρι σήμερα!!!

Είχαμε και μπαλόνια και μια ωραία αφίσα στην είσοδο, αλλά δε βρίσκω καμία φώτο με αυτά! Που είχα το μυαλό μου τέλος πάντων!!!




Επειδή ο Πάνθηρας είναι μαύρος, έπεσε πολλή μαυρίλα!!!!




Η τούρτα
Για την τούρτα είχα αντικρουώμενες οδηγίες στο θέμα της διακόσμησης! Βασικά μου ζητούσε πράγματα που για να τα κάνω, έπρεπε να είμαι η Sugartina η ίδια! Ένα μόνο ήταν ξεκάθαρο: Η τούρτα έπρεπε να είναι σοκολάτα φράουλα!!!

Πήγα κι εγώ στο γειτονικό μας καφεκοπτείο και διάλεξα 2-3 φάνσι υλικά, καθότι όταν οι απαιτήσεις σε ξεπερνούν, πετάς μερικά περίεργα γκλίτερ και ψαγμένα κεριά και πάλι το ίδιο "ουάου" θα σου πουν, όπως αν έφτιαχνες γλυπτό από σοκολάτα!!!


Μαύρη γκλίτερ ζάχαρη. Αυτό θα δείχνει ΚΑΛΟ πάνω στην τούρτα!!!


Το σοκολατένιο παντεσπάνι το έφτιαξα με αυτή τη συνταγή της Σόφης Τσίωπου, αλλά στην κρέμα φράουλα είπα φέτος να πειραματιστώ με κάτι νέο! Δοκίμασα λοιπόν την κρέμα από αυτή τη συνταγή και είχε πολύ ωραία φραουλένια γεύση! Βέβαια, στα παντεσπάνια άπλωσα και από μια στρώση μερέντα, γιατί όπως και να το κάνεις, όλα είναι καλύτερα με μερέντα πάνω τους!!!


Ο αναβρασμός των φραουλών.


Για πρώτη φορά και θέλοντας να κόψω το παντεσπάνι στα 3, δοκίμασα τη μέθοδο "οδοντογλυφίδα". Με χάρακα μέτρησα και έμπηξα οδοντογλυφίδες περιμετρικά του παντεσπανιού, έπειτα με οδηγό αυτές, έκοψα με πριονωτό μαχαίρι! Το αποτέλεσμα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Η νέα αγαπημένη μου μέθοδος! Ούτε τρύπες, ούτε ασύμμετρα παντεσπάνια!


Από τώρα θα είστε το αγαπημένο μου εργαλείο ζαχαροπλαστικής!


Από κει κι πέρα, αρχίζει ο ανήφορος!!! Ασημένια ζαχαρόπαστα για να φτιάξω το μενταγιόν του Μαύρου Πάνθηρα δε βρήκα, αλλά βρήκα ένα θαυματουργό μπουκαλάκι, με βρώσιμη σκόνη γκλίτερ!!! Το μπουκαλάκι ήταν πανάκριβο, αλλά η μαγεία που δημιούργησε, αξεπέραστη!!! Θα το χρησιμοποιήσω και στα άλλα πάρτι, ΘΕΛΟΥΝΕ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝΕ!!! Δε θα πάνε χαμένα 7 ευρώ σκόνης!!! Στη χειρότερη, θα το αλείψω πάνω στο ταχίνι μου!!!!


Το μενταγιόν παίρνει μορφή με τη γκρι ζαχαρόπαστα.


Κι εδώ αρχίζουν τα "ΟΥΑΟΥ"!! Τα δικά μου "ΟΥΑΟΥ"!!


Εκτός από κρέμα φράουλα, έφτιαξα και κρέμα μερέντα, αλλά έκανα ένα ΜΟΙΡΑΙΟ λάθος. Χρησιμοποίησα πραλίνα Sissini, η οποία είναι Palm free κλπ. κλπ. και ίσως γι' αυτό δεν κατάφερε να κάνει την κρέμα να δέσει, όπως δεξιοτεχνικά το καταφέρνει η Μερέντα!!! Έτσι, η κρέμα σταδιακά έρρεε από τη θέση της!!! Τα νεύρα μου!!!!!!

Σουβλακοκαλαμάκια και κατάψυξη ήταν η μόνη λύση, την οποία πρότεινε εξαρχής ο άντρας μου, καθότι πολιτικός μηχανικός και ξέρει από στατικά και προέβλεψε ότι αυτό το ασταθές οικοδόμημα θα καταρρεύσει αν δεν κάνουμε κάτι ΓΡΗΓΟΡΑ, μα εγώ ΟΧΙ, επέμενα, δε θα με κάνει η Sissini ό,τι θέλει! Θα γίνει αυτό που θέλω ΕΓΩ! Ευτυχώς, αποδέχτηκα το αναπόφευκτο πριν διαρρεύσει ΟΛΗ η κρέμα και τον άφησα να βάλει τον πύργο της Πίζας στην κατάψυξη!!!


Δεν σε ήθελα τούρτα παγωτό, αλλά δε μου αφήνεις άλλη επιλογή!!!


Την επόμενη το πρωί, τη βγάλαμε από την κατάψυξη και όσο πιο γρήγορα μπορούσα, άπλωσα πάνω της μαύρη ζαχαρόπαστα, πραλίνα σοκολάτας και την ασημένια ζάχαρη! Ξανά στην κατάψυξη και την έβγαλα λίγο πριν το φύσημα, για να στεριώσω τα υπόλοιπα διακοσμητικά!

Αλλά εδώ ξεκίνησε η μάχη νο. 2!!! Για την οποία θα σας μιλήσω παρακάτω! Προς το παρόν, να πώς βγήκε η τούρτα μας!


ΟΥΑΟΥ, έτσι;

Ναι φαίνεται πράγματι ΟΥΑΟΥ, με μια πρώτη γρήγορη ματιά!!! Λίγο ο μαύρος πάνθηρας, λίγο τα ψαγμένα κεριά του Jumbo, λίγο τα φάνσι υλικά, δε θέλουν και πολύ τα μικρά να εντυπωσιαστούν! Εγώ ξέρω μόνο πόσο δυσκολεύτηκα να το κάνω να δείχνει απλά αξιοπρεπές!!!!

Η ζαχαρόπαστα που δε μου έφτασε για να καλύψω ΟΛΗ την τούρτα, κάτι που έπρεπε να γίνει πολύ πολύ γρήγορα, για να μη λιώσει ξανά η κρέμα...


Κοιτάξτε πόσα κενά και μπαλώματα!!


Τα πόδια του Μαύρου Πάνθηρα που τα έντυσα κιόλας με ζελατίνα για να μη λερωθούν, με σκοπό να τα χώσω στην τούρτα, αλλά η πραλίνα ΠΟΥ να βαθουλώσει όταν είναι παγωμένη!






Και να'τα πάλι τα καλαμάκια, κρυφά δεκανίκια για να κρατάνε όρθιο τον Πάνθηρα!!!!


Το νο. 6 το περιμέναμε ΚΑΝΟΝΙΚΟ μπαλόνι, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο!!!



Πώς τη δουλεύω έτσι τη ζαχαρόπαστα, πείτε μου ΠΩΣ!!!




Το από μέσα όμως ε;;; Ποίηση!!!!


Μεγάλο ΓΙΑΜΙ!!!


Well done, patissier!!!


Τα παιχνίδια
Μια ιδέα που μου άρεσε και που θεώρησα ότι θα ταίριαζε με το πάρτι, ήταν η κατασκευή τσάκραμ! Τα ξέρετε τα τσάκραμ; Είναι οι κυκλικές, φονικές λεπίδες της Ζήνα! Όχι της Πέγκυ Ζήνα! Πείτε μου ότι βλέπατε κι εσείς Ζήνα μικροί και συννενοούμαστε!!!


SHE was Xena, a mighty princess!!


Την ιδέα της κατασκευής την πήρα από εδώ. Σχεδίασα πάνω σε χαρτόκουτα με πιάτο και έκοψα κύκλους. Τους έντυσα από τη μια μεριά με γαλάζιο χαρτόνι. Στο κάτω μέρος είχα αφήσει λίγο περισσότερο χαρτόνι, να κάνει το εφέ της λαβής και εκεί κόλλησα καφέ τσόχα. Ήθελα να κολλήσω σχοινί ή γιούτα, αλλά δεν τα έβρισκα εκείνη τη στιγμή και να σας πω καλύτερα, γιατί το αποτέλεσμα ήταν πιο μαλακό και μου άρεσε πολύ οπτικά! Τρέμε Ζήνα!!!







Βρήκα, ακόμη, μια πολύ ωραία ιδέα στο Pinterest και είπα να την αντιγράψουμε! Πήραμε ρολά από χαρτί υγείας, τα χρωματίσαμε και πάνω τους κολλήσαμε σήματα ηρώων που βρήκαμε στο διαδίκτυο!









Το παιχνίδι που δημιουργήσαμε συνδυάζοντας τις δυο κατασκευές είναι ένα απλό είδος bowling! Σχηματίζουμε με τα ρολά μια πυραμίδα, ρίχνουμε τα τσάκραμ και όποιος ρίξει τα περισσότερα ρολά κάτω, κερδίζει! Ο σαμψωνάκος πρότεινε το ρολό με το σήμα του μαύρου Πάνθηρα να πιάνεται για δυο πόντους!






Ο σαμψωνάκος ήθελε και πινιάτα και μιας και τα γενέθλια του πέσανε για δεύτερη χρονιά μέσα σε καραντίνα και κλειστά σχολεία, είπα να τoυ το κάνω κι αυτό το χατίρι! Αλλά δεν είχα κούτα! Είχα όμως ένα χαρτόνι χαρτόκουτου, που παρακάλεσα να μου φέρουν από σούπερ μάρκετ, μαζί με τα ψώνια!

Και τι νηπιαγωγός είμαι, αν δεν μπορώ να φτιάξω κουτί από ένα απλό ορθογώνιο!!!




Αφού το έφτιαξα, τα παιδιά το έβαψαν με τέμπερες, με τις οδηγίες του γενεθλιάζοντος! Άφησα και μια σχισμή για να γεμίσω την πινιάτα! Αφού στέγνωσε και τη γέμισα με σοκολατάκια, εκεί κόλλησα με σιλικόνη μια λωρίδα ακόμα!




Όπου δεν κόλλησε καλά, έπεσε συρραπτικό κι άλλη σιλικόνη! Θα το κάνουμε πολύ δύσκολο να τη σπάσουν!!!




Αφού τελικά βρήκα τη γιούτα, τη χρησιμοποίησα για να δέσω την πινιάτα και να τη στεριώσω στην αυλή!




Πάνω από το σχοινί κολλήσαμε κάποιες χρωμοσελίδες που επέλεξε και χρωμάτισε ο σαμψωνάκος! Πολύ συμφέρει αυτή η διακόσμηση με χρωσελίδες!!!






Το photo booth
Το photo booth μας ήταν πολύ απλό, έγινε ακριβώς όπως το ήθελε ο σαμψωνάκος!!! Πήραμε από εδώ τη βασική έμπνευση, αλλά το ήθελε πιο απλό!

Σκελετός από χαρτόκουτο, ντυμένος με μαύρο χαρτόνι και κολλημένα κάποια σχέδια του Μαύρου Πάνθηρα, μαζί με την ηλικία του και το όνομα του γραμμένο με χρυσό ανεξίτηλο!




Ο ευχαριστημένος πελάτης μου!


Τα δωράκια
Αρχικά, δημιούργησα βιβλιαράκια με χρωμοσελίδες σχετικές με το θέμα, κάτι που συνήθως κάνουμε! Τα βιβλιαράκια ήταν τυπωμένες χρωμοσελίδες από το διαδίκτυο (εδώ των avengers), διάστασης μισού Ά4 η καθεμία, τις οποίες έκοψα και σύρραψα με ένα χρωματιστό χαρτί για εξώφυλλο. Τα βιβλιαράκια είχαν θέμα Avengers και DC Super Hero Girls!




Έπειτα, μέσα στα σακουλάκια δώρων πρόσθεσα φρουφρού, ένα κομμάτι από μπλοκ με αυτοκόλλητα και ένα μπλοκάκι, κάτι που τα παιδιά μου χρησιμοποιούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για να φτιάξουν ιστορίες, κόμικς και ζωγραφιές! Όλα τα δωράκια βγαίνουν πάμφθηνα ανά παιδί!




Εδώ τα κοριτσίστικα δωράκια, όπου πρόσθεσα και μια βούρτσα-καθρεφτάκι 2 σε 1! Όλα μπήκαν σε σακουλίτσες για πάρτι!




Στον γκαστονάκο πρόσθεσα ένα μικρό ξύλινο παζλ!




Φυσικά, για να κυλήσουν όλα ομαλά, έπρεπε να είναι και οργανωμένα! Όλα τα υλικά της τελευταίας στιγμής, όπως σημαιάκια, κεριά και δωράκια, τα είχα συγκεντρωμένα σε ένα καλάθι!







Ο μεγάλος Black Panther κι ο μικρός Black Panther σας χαιρετούν και δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι!!!


Χρόνια πολλά σαμψωνάκο μου!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips