Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: Ο Πίτερ Ράμπιτ - Μια τρελή τρελή εφεύρεση!Τον γνωρίζετε τον Πίτερ Ράμπιτ; Είναι ο διάσημος ήρωας πολλών από τα βιβλία της Μπέατριξ Πότερ, μιας παλιάς και αγαπημένης ανά τον κόσμο αγγλίδας παραμυθούς που άφησε εποχή και η οποία εικονογραφούσε η ίδια τις ιστορίες της! Ο Πίτερ Ράμπιτ, λοιπόν, τρυπώνει ξανά στα σπιτικά μας, μέσα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ώστε να αγαπηθεί ξανά, από μια νέα γενιά παιδιών αυτή τη φορά! Η νέα του περιπέτεια έχει τίτλο "Μια τρελή τρελή εφεύρεση"!
Στο βιβλίο αυτό, ο γλυκούλης κούνελος, ο οποίος έχει εφευρετικές τάσεις, καταστρώνει ένα σχέδιο ώστε να βοηθήσει τη μητέρα του να καθαρίσει τη μυστηριωδώς λερωμένη μπουγάδα, αλλά χωρίς να κουραστεί και να καθυστερήσει πολύ, ώστε να του μείνει περισσότερος χρόνος για παιχνίδι! Έτσι, εφευρίσκει τη "μαγική μπουγάδα"!Τι εστί "μαγική μπουγάδα"; Πρόκειται για ένα σχοινί που του επιτρέπει να μεταφερθεί εν ριπή οφθαλμού στη γειτόνισσα του, την Τίνγκι-Γουίνκλ, η οποία είναι εξπέρ στις δουλειές του σπιτιού και δη στα πλυσίματα (μαμά θα είναι, δεν εξηγείται αλλιώς)!Πολύ ωραίο το σχέδιο του, δείχνει να πηγαίνει υπέροχα! Μόνο που δεν τα έχει σχεδιάσει ΟΛΑ τόσο πολύ προσεκτικά και τελικά καταλήγει φαρδύς πλατύς στο χώμα, παρέα με τα πρώην καθαρά ασπρόρουχα! Πώς θα τη βγάλει τώρα καθαρή; Τι θα πει στη μαμά του που τα ρούχα έγιναν χειρότερα από πριν (ή μήπως όχι);Την ιστοριά έχει γράψει η Ρέιτσελ Μπράιτ, ενώ η υπέροχη μετάφραση με στοιχάκια είναι της Μάρως Ταυρή!

Θέλω να αναφερθώ ξεχωριστά στην εικονογράφηση της Νίκολα Κίνεαρ (άλλα βιβλία της μπορείτε να βρείτε εδώ)! Η εικονογράφηση είναι απόλυτα vintage, μου δίνει την αίσθηση ότι είναι καμωμένη με το χέρι, με μολύβι και ακουαρέλα! Στην παιδική μου ηλικία δεν έτυχε ποτέ να διαβάσω κάποιο από τα βιβλία του Πίτερ Ράμπιτ (δεν ξέρω, βέβαια, αν τότε κυκλοφορούσαν στα ελληνικά, αλλά ούτως ή άλλως ήμουν παιδί της δανειστικής βιβλιοθήκης, είχα διαβάσει τα πάντα από το παιδικό τμήμα της δανειστικής της Λιβαδειάς, οπότε είτε δεν υπήρχε τότε η σειρά στα ελληνικά, είτε απλά δεν την είχε η βιβλιοθήκη, πράγμα χλωμό, γιατί μιλάμε για τη ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ!!!).Παρόλα αυτά, η εικονογράφηση αυτή μου δημιουργεί αισθήματα θαλπωρής, γιατί μου θυμίζει άλλες βιβλία της παιδικής μου ηλικίας, που είχαν παρόμοιο τρυφερό στυλ! Όταν ξεφυλλίζω τον Πίτερ Ράμπιτ, μου έρχονται στο μυαλό μυρωδιές βιβλίων και τρυφερά συναισθήματα που ένιωθα με τα αγαπημένα μου παραμύθια!!!

Ελπίζω τα παιδιά μου να έχουν τις ίδιες όμορφες αναμνήσεις
με τα βιβλία τους!


Πιστεύω ότι ο Πίτερ Ράμπιτ είναι ένα παραμύθι για ηλικίες 3+, το οποίο λόγω του απλού κειμένου και της τρυφερής εικονογράφησης, θα αγαπηθεί από τα παιδιά και θα το διαβάσετε πολλά βράδια αγκαλιά!
Εσάς ποιό είναι το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών σας χρόνων;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips