Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: Δε θέλω να περιμένω! - Και γιατί πρέπει;





Δυο ακόμη βιβλία, σχετικά νεοκυκλοφόρητα, από την αξιόλογη σειρά Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας έφτασαν στην πόρτα μας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Δείτε τις παρουσιάσεις των υπόλοιπων βιβλίων της σειράς εδώ κι εδώ. Συγγραφέας όλων των βιβλίων της σειράς είναι η Σου Γκρέιβς, εικονογράφος η Ντεζιντέρια Γκουιτσαρντίνι και τη μετάφραση έχει επιμεληθεί η Μάρω Ταυρή.



Τα βιβλία της σειράς "Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας" αφηγούνται στα παιδιά ιστορίες σχετικές με διαφορετικές δυσκολίες που πιθανό να αντιμετωπίζουν λόγω της ηλικίας τους. Συγκεκριμένα, τα τρία νέα βιβλία αναφέρονται στην άρνηση που δείχνει το παιδί να μοιραστεί, στην ειλικρίνεια και στους κανόνες. Ελάτε να δούμε τις δυο νέες μας προσθήκες αναλυτικά!



Στο βιβλίο "Δε θέλω να περιμένω!", η Μειζι μαθαίνει για την αξία της υπομονής και για το πώς η έλλειψη της διαταράσσει τη σχέση της με τους άλλους και δημιουργεί σε αυτούς δυσάρεστα συναισθήματα!



Το βιβλίο "Και γιατί πρέπει;" μιλά στα παιδιά για το σεβασμό, τόσο στους ανθρώπους όσο και στα αντικείμενα, μέσα από την ιστορία του Μάικλ, ο οποίος έχει το συνήθειο να μην προσέχει τίποτα και κανέναν!




Και τα δυο βιβλία είναι γραμμένα από τη Σου Γκρέιβς και απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς τα θέματα όλης της σειράς, αλλά και το απλό κείμενο τους, είναι κατάλληλα για να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά και με ευκολία να ταυτιστούν με τους ήρωες της εκάστοτε ιστορίας.




Αυτό που μου αρέσει σε αυτή τη σειρά, είναι ότι η συγγραφέας δεν κάνει κήρυγμα, ούτε ενοχοποιεί το παιδί, αλλά το βοηθά να κατανοήσει τις επιπτώσεις της κάθε μη αποδεκτής συμπεριφοράς στις σχέσεις του με τους άλλους!



Εσείς έχετε διαβάσει παρόμοια βιβλία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips