Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Η μαμά διαβάζει: ΧΑΠΙ-ΕΝΤ!




Το "ΧΑΠΙ-ΕΝΤ!" το διάβασα τον προηγούμενο μήνα και ίσως είδατε κάποια σχετικά αποσπάσματα που ανέβασα στα στόρις μου! Το βιβλίο έχει γράψει ο πατήρ Διονύσιος Ταμπάκης (ο συγγραφέας επίσης του "Αγιορείτικες κουβέντες") και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως. Ευχαριστώ πολύ τις εκδόσεις για το αντίτυπο που μου έστειλαν.


Περί τίνος πρόκειται;
Το μικρό αυτό βιβλιαράκι αποτελεί ένα ανθολόγιο λόγων διάφορων μοναχών, τους οποίους σταχυολόγησε ο συγγραφέας και οι οποίοι είναι σχετικοί με το άγχος, τη γαλήνη, τη χαρά και την κατάθλιψη, τους λογισμούς και την εσωτερική ησυχία.



Ουσιαστικά, κινείται στο ίδιο μοτίβο με το "Αγιορείτικες κουβέντες" μόνο που έχει πιο συγκεκριμένη θεματολογία γύρω από την οποία κινείται. Ένα μικρό πνευματικό εργαλείο που θα μας βοηθήσει να δούμε ξανά τα πράγματα με πνευματική χαρά και αρχοντιά, γιατί και ο καλός μας Θεός χαρούμενους μας θέλει! Πουλάκια που ανοίγουν τα φτερά τους και πετούν!




Το βιβλίο χωρίζεται στα εξής κεφάλαια:

  • Γαλήνη ή ταραχή;
  • Άγχος, αγωνία, πλεονεξία
  • Η πονηρία των λογισμών
  • Κατάθλιψη η τοξική
  • Ευλογημένες θλίψεις




Ένα κεφάλαιο το οποίο απ' ό,τι κατάλαβα προστέθηκε την τελευταία στιγμή, είναι το "Επί του πιεστηρίου: Πανδημία και καραντίνα". Οι παροτρύνσεις των γερόντων σχετικά με αυτές τις πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, μας δίνουν κουράγιο κι ελπίδα!




Οι εντυπώσεις μου
Το βιβλίο είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, το ύφος του πολύ απλό, όπως και οι γέροντες άλλωστε. Είναι μικρό σε έκταση, 210 σελίδες συγκεκριμένα και διαβάζεται πολύ ευχάριστα. Παρόλο που μπορεί κανείς εύκολα να το τελειώσει, προσωπικά προτίμησα να το διαβάζω σιγά σιγά, για να αφομοιώνω καλύτερα τα όσα διάβαζα και να μου μείνουν! Ήταν ιδανικό για την πρωινή μου ανάγνωση, 3 σελίδες κάθε πρωί!




Σας το προτείνω τόσο για προσωπική ανάγνωση, όσο και για δωράκι! Η εικονογράφηση του εξωφύλλου της Μαρίας Παπαευσταθίου είναι πανέμορφη και ανεβάζει την αισθητική του βιβλίου σε άλλο επίπεδο!

Εσείς τι διαβάζετε αυτό το διάστημα;


2 σχόλια:

  1. Δεν έχει τύχει ποτέ να διαβάσω κάτι παρόμοιο.
    Μοιάζει να έχει ενδιαφέρον, κυρίως στην απλότητα του λόγου από όσο μπορώ να διακρίνω από τις φωτογραφίες!

    Πάντως η εικονογράφηση όντως εντυπωσιακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά την απλότητα στο κείμενο! Κι εμένα με κέρδισε η εικονογράφηση!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips