Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

2 γιορτινά βιβλία & 1 παιχνίδι από την Ελληνοεκδοτική!




 Η Ελληνοεκδοτική μας έστειλε πρόσφατα, ανάμεσα στα άλλα, δυο πρωτοχρονιάτικα βιβλία και ένα παιχνίδι! Μακάρι να τα είχαμε νωρίτερα στα χέρια μας και να σας έκανα την παρουσίαση πιο νωρίς! Δεν πειράζει, εμείς τα διαβάσαμε, τα παίξαμε, θα σας μιλήσω γι' αυτά κι εσείς κρίνετε τι σας ταιριάζει και πότε! Ευχαριστούμε την Ελληνοεκδοτική για το πακέτο της!




Ο φίλος μας ο Αλέξης είναι αποφασισμένος να μείνει ξύπνιος όλο το βράδυ, για να συναντήσει επιτέλους τον Άγιο Βασίλη! Έχει προγραμματίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να απασχοληθεί: ζωγραφική, ζαχαροπλαστική, παιχνίδια!




Κι αν δεν τα καταφέρει ως τα ξημερώματα, δεν πειράζει! Κάτι θα σκεφτεί για του χρόνου!




Ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο για παιδιά προσχολικής ηλικίας, που θέλουν να πιάσουν στα πράσα τον Άγιο Βασίλη! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τα καταφέρουν ποτέ!!!




Συγγραφείς είναι οι Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης και την εικονογράφηση έχει κάνει η Θέντα Μιμηλάκη.





Μόλις διάβασα τον τίτλο, έτρεχα να δω που θα το κρύψω!! Αλλά έκανα λάθος! Δεν είναι αυτό που νομίζετε!!




Το βιβλίο είναι ουσιαστικά το γράμμα ενός παιδιού στους γονείς του, που τους ζητά κάποια δώρα για τα Χριστούγεννα, τα οποία δεν είναι υλικά αγαθά! Τους παρακαλά να είναι αγαπημένοι μεταξύ τους, να του δίνουν προσοχή όταν τους μιλάει, να μην καπνίζουν, να φορούν ζώνη ασφαλείας και άλλες θετικές συμπεριφορές που καλό θα ήταν να υιοθετήσουμε όλοι μας ως γονείς και ως πρότυπα στα παιδικά ματάκια!




Το βιβλίο απευθύνεται εξίσου σε γονείς, για να μην πω περισσότερο σε γονείς, αφού τους αφυπνίζει σχετικά με τα θέλω και τις συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών. Αν μετά το διάβασμα κάνετε και μια συζήτηση με τα παιδιά, θα είναι για εσάς πολύ διαφωτιστική σχετικά με το πώς νιώθουν απέναντι σας ως γονείς! 




Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Εύη Φραγκάκη και εικονογράφος η Μαριάννα Φραγκούλη.





Το παιχνίδι αυτό περιέχει 4 παζλ των 6 κομματιών, τα οποία είναι διπλής όψης! Ουσιαστικά, δηλαδή, περιλαμβάνει 8 παζλ, τα οποία δεν έχουν μεν εικόνες αναφοράς για να βλέπει και να φτιάχνει, αλλά είναι πολύ απλά και μπορούν να τα φτιάξουν παιδάκια 3-4 ετών. Τα σχέδια που απεικονίζονται είναι γιορτινές σκηνές, όπως η φάντη, τα παιδάκια που τραγουδούν τα κάλαντα, ο στολισμός του δέντρου κλπ.






Στο κουτί περιλαμβάνονται, ακόμη, ένα βιβλιαράκι με 11 γιορτινές χρωμοσελίδες, οι οποίες κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλοφτιαγμένες και σκοπεύω να τις χρησιμοποιήσω τις επόμενες χρονιές στο νηπιαγωγείο. Επίσης, θα βρείτε ένα φυλλάδιο με ερωτήσεις συζήτησης με τα παιδιά, όπως ποιά είναι τα ονόματα των 3 μάγων, από που ξεκίνησαν, γιατί τους αρέσουν τα Χριστούγεννα και άλλες.






Σε γενικές γραμμές, είναι ένα πακετάκι με λίγο απ' όλα! Ένα οικονομικό δωράκι για μικρά παιδάκια 3-4 ετών, για να απασχοληθούν μέσα στις γιορτές!




Με αφορμή το παιχνίδι αυτό, είδαμε πως η Ελληνοεκδοτική έχει προσθέσει και κάποια παιχνίδια στα προϊόντα της! Μπορείτε να τα δείτε εδώ.




Καλή χρονιά!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips