Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Ολίβια Μυστικό Τετράδιο: Τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER!



Το βιβλίο που μας συντρόφευσε τα τελευταία γιορτινά βράδια είναι Το μυστικό τετράδιο της Ολίβια: Τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER! των εκδόσεων Διόπτρα κι όπως θα καταλάβατε κι από τον τίτλο, είναι άκρως γιορτινό!



Πρόκειται ουσιαστικά για το ημερολόγιο ενός κοριτσιού του δημοτικού υπολογίζω, της Ολίβια, η οποία καταγράφει τις μικρές καθημερινές της περιπέτειες με μια δόση χιούμορ! Η σειρά είναι αρκετά μεγάλη και αυτό το βιβλίο είναι η γιορτινή έκδοση!




Η Ολίβια ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη έναν υπερηχητικό προωθητήρα για τη χρονομηχανή της! Μα γιατί όμως δεν της απάντησε ακόμη; Τι θα κάνει για να βεβαιωθεί ότι ο Άγιος Βασίλης δεν θα ξεχάσει εκείνη και τα αδέρφια της τη μεγάλη μέρα κι ποιοί θα τη βοηθήσουν σε αυτό;



Η σειρά της Ολίβια θεωρώ ότι είναι ένα τέλειο ανάγνωσμα για παιδιά δημοτικού. Έχει μικρά κεφάλαια, ευανάγνωστο κείμενο, πολλές εικόνες που συνοδεύουν το βιβλίο και που με τις επεξηγήσεις τους το κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον! Αν η δασκάλα ζήτησε από τα παιδιά σας να διαβάσουν κάποιο βιβλίο μέσα στις γιορτές και να μιλήσουν γι΄ αυτό, η Ολίβια είναι ιδανική, κατά τη γνώμη μου, επιλογή για κορίτσια!



Ένα άλλο πολύ θετικό χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο ημερολόγιο της, η Ολίβια περιγράφει διάφορες κατασκευές και παιχνίδια που κάνει παρέα με τους φίλους της και την οικογένεια της, επομένως λειτουργεί έμμεσα και σαν βιβλιαράκι δραστηριοτήτων!!!




Επίσης, μπορεί ο τίτλος να παραπέμπει σε Χριστούγεννα, αλλά επειδή μιλάει για δώρα κι επειδή στη χώρα μας το έθιμο είναι τα δώρα να έρχονται σπίτι μας την Πρωτοχρονιά, μπορεί άνετα να διαβαστεί ολόκληρη την περίοδο των γιορτών, ακόμα και μετά από αυτές!

Τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER, όπως και όλη η σειρά, είναι γραμμένη από την Meredith Costain και εικονογραφημένη από την Danielle McDonald. Μπορείτε να δείτε όλη τη σειρά της Ολίβια εδώ.


Εσείς έχετε διαβάσει Ολίβια;
Καλά γιορτινά διαβάσματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips