Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Παιδικά χριστουγεννιάτικα βιβλία με ουσία από τις εκδόσεις Έαρ




Την εβδομάδα αυτή που μας πέρασε, διαβάσαμε τρία παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Έαρ, τα οποία δεν είχαν απλά γιορτινό θέμα, αλλά πέρασαν και πολύ ωραία μηνύματα στα παιδιά! Ευχαριστούμε πολύ τις εκδόσεις που μας έστειλαν τα αντίτυπα αυτά. Πάμε να σας τα δείξω!





Η Ζωή τα έχει όλα! Τίποτα δε ζηλεύει από την εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη βιτρίνα του μεγάλου παιχνιδομάγαζου που βρίσκεται κοντά στο σχολείο της και την οποία χαζεύουν όλοι οι συμμαθητές της, κάθε μεσημέρι μετά το σχόλασμα! Πιο πολύ της λείπουν οι γονείς της, οι οποίοι είναι πάντα πολύ απασχολημένοι με τη δουλειά τους και δεν έχουν χρόνο για να της αφιερώσουν, παρόλο που είναι το μοναδικό παιδί της οικογένειας!




Όλα αλλάζουν όταν καλεί για παιχνίδι στο σπίτι της τη συμμαθήτρια της τη Δάφνη, η οποία τους επισκέπτεται μαζί με τη μητέρα και το μωρό αδερφάκι της! Οικογένεια με 5 παιδιά αυτή της Δάφνης, τρίβει τα μάτια της με τόσα δωμάτια γεμάτα ακριβά παιχνίδια! Μα από τη φιλία και τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στις δύο οικογένειες, πολύ ωφελείται και αλλάζει η οικογένεια της Ζωής, καθώς αρχίζουν και πάλι να περνούν ποιοτικό χρόνο με φίλους και με την ίδια τη Ζωή, αποφασίζουν να χαρίσουν πολλά από τα παιχνίδια της σε άλλα παιδιά, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην εκκλησία και θυμούνται ξανά τι είναι σημαντικό στη ζωή! Μέχρι που αφήνονται πια στο θέλημα του Θεού, που τους χαρίζει ένα παιδάκι ακόμη!!




Όλα αυτά με αφορμή μια παλιά, μικρή φάτνη που βρισκόταν στην άκρη της μεγάλης χριστουγεννιάτικης βιτρίνας, το ένα και μοναδικό δώρο που θέλησε η μικρή Ζωή για τα Χριστούγεννα! Η φάτνη που ζέστανε την καρδιά της και την καρδιά των αγαπημένων της!




Αυτό το βιβλίο προσωπικά με άγγιξε πολύ! Μου αρέσουν πολύ τα βιβλία που μιλούν για πρακτικά θέματα, αλλαγές εσωτερικές που έχουν επιπτώσεις και στην απτή καθημερινότητα των ανθρώπων! Ένα βιβλίο που δεν είναι μόνο για μικρούς, αλλά και μεγάλους! Συγγραφέας του είναι η Κατερίνα Νίκα-Μάνου και εικονογράφος η Πέγκυ Φούρκα. Στο βιβλίο αναγράφεται πως είναι για παιδιά ηλικίας από 5 ετών και θα συμφωνήσω με αυτή την ηλικιακή τοποθέτηση!




Ήρωας της ιστορίας μας είναι ένας άγγελος, ο οποίος έχει χάσει το ένα του φτερό, στην προσπάθεια του να σώσει τη ζωή του παιδιού, του οποίου είναι προστάτης. Και στ' αλήθεια, δεν τον πειράζει καθόλου το φτερό που θυσίασε για το μικρό παιδί, μα αυτό που τον στεναχωρεί αφάνταστα είναι η αίσθηση ανικανότητας που τον κατακλύζει, καθώς ο ουρανός ετοιμάζεται για τη γέννηση του μικρού Χριστού. Τίποτε δε νιώθει πως μπορεί να κάνει με ένα μόνο φτερό! Ούτε να σκουπίσει τον ουρανό με την κεραυνόσκουπα, ούτε να βοηθήσει στην κατασκευή της ανεμόσκαλας για να κατεβούν οι άγγελοι, ούτε να βάψει το βραδινό ουρανό με έντονα χρώματα.




Το μόνο που ήξερε να κάνει καλά ήταν να παίζει φλογέρα. Μα χωρίς φλογέρα, χωρίς φτερό και χωρίς νότες, πώς θα μπορούσε να καταφέρει κάτι τέτοιο;




Να, όμως, που το μικρό παιδί με το παράδειγμα της θέλησης και της αποφασιστικότητας του, συγκινεί τον άγγελο και του δείχνει το δρόμο για να βρει τη λύση! Θα καταφέρει άραγε ο άγγελος να κατασκευάσει μια φλογέρα από σύννεφα; Και πώς θα την παίξει με ένα μόνο φτερό και χωρίς νότες;




Αυτό το βιβλίο άρεσε πάρα πολύ στα παιδιά. Για κάποιο λόγο τα άγγιξε πολύ η ιστορία του αγγέλου! Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ιωάννα Σκαρλάτου και εικονογράφος η Πέγκυ Φούρκα, της οποίας οι εικόνες μου άρεσαν πάρα πολύ, γιατί μου θύμισαν τις αθώες εικονογραφήσεις κάποιων αγαπημένων παιδικών βιβλίων της εποχής μου! Στο βιβλίο αναγράφεται πως είναι για παιδιά ηλικίας από 5 ετών και εδώ θα συμφωνήσω με την ηλικιακή τοποθέτηση!



Ένα βιβλιαράκι σχετικό με την εξομολόγηση και με την πνευματική προετοιμασία για τα Χριστούγεννα! Θα μπορούσε άνετα να διαβαστεί και σε άλλη περίοδο, γιατί εισάγει το παιδί στην έννοια της μετάνοιας και της εξομολόγησης.




Η μικρή καρδούλα ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα! Αλλά νιώθει τους χτύπους της αδύναμους και μπερδεμένους! Μα γιατί; Αφού καθάρισε και γυάλισε όλο το σπιτάκι της! Για μισό λεπτό... Τι είναι αυτά τα σκονισμένα μπαούλα στη μέση του σαλονιού; Πώς δεν τα είδε νωρίτερα; Τι έχουν μέσα; Α... πράγματα ξεχασμένα! Άσχημες σκέψεις, ψέματα, άδικες πράξεις! Δυο δάκρυα κυλούν από τα μάτια της!




"Όταν ανοιχτούν τα σεντούκια και ζητήσεις συγνώμη από το Θεό και τους ανθρώπους, αυτές φεύγουν μακριά. Τότε μόνο καθαρίζεται όλο το σπιτάκι σου!"

Και να που η καρδούλα ντύνεται με το λαμπερό λευκό φόρεμα, αυτό που φορούν οι καθαρές καρδούλες!




Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ιωάννα Σκαρλάτου και εικονογράφος η Ζωή Χωτιατέλλη. Στο οπισθόφυλλο αναγράφεται πως απευθύνεται σε ηλικίες 3-6 ετών, αλλά άρεσε και στην 7,5 ετών πεταλουδίτσα μου. Πάντως πράγματι το κείμενο έχει λιγότερη έκταση και είναι πιο απλό από τα παραπάνω βιβλία.




Γενικώς τα βιβλία των εκδόσεων Έαρ είναι πολύ οικονομικά και value for money, οπότε ρίξτε μια ματιά, σίγουρα θα βρείτε κάτι καλό για να διαβάσετε!!!


Εσείς ποιό βιβλίο θα επιλέγατε να διαβάσετε στα παιδιά, εγγόνια, ανίψια, βαφτιστήρια σας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips