Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Γιορτινά παιδικά βιβλία 2-6 ετών από το Μεταίχμιο!




Δυο από τα νέα του γιορτινά βιβλία μας έστειλε το Μεταίχμιο και άρεσαν σε όλους μας πάρα πολύ! Καλοτάξιδα εκδόσεις Μεταίχμιο και ευχαριστούμε πολύ! Ελάτε να σας τα δείξω, αν θέλετε κάτι για παιδιά 2-6 ετών ίσως σας ενδιαφέρουν!





Ένα πολύ ωραίο γιορτινό βιβλιαράκι για παιδάκια 2-3 ετών! Το μυστικό της επιτυχίας του βιβλίου είναι από τη μία η εικονογράφηση με τα πλούσια χρώματα, από την άλλη το αγαπημένο χαρακτηριστικό των μικρών παιδιών: τα παραθυράκια!!!




Σε κάθε σαλόνι του βιβλίου, παρουσιάζεται μια γιορτινή σκηνή: χιονισμένα τοπία με παιδάκια να παίζουν, γιορτινές βιτρίνες, η στολισμένη πόλη τη νύχτα, το ψήσιμο των μπισκότων, το στόλισμα του δέντρου! Μάλιστα, μας περιγράφει με λίγα λόγια την κάθε σκηνή, με τρόπο εύληπτο για τα μικρά παιδάκια!




Κάθε σελίδα φιλοξενεί αριθμημένα παραθυράκια, που φτάνουν ως το νούμερο 25! Κάθε παραθυράκι κρύβει και από ένα αντικείμενο, ενώ στο μέσα μέρος του παραθύρου αναγράφεται το όνομα του εκάστοτε αντικειμένου! Δεν ξέρω γιατί, μα για κάποιο λόγο όποτε άνοιγα στον γκαστονάκο (2,5 ετών) ένα παραθυράκι, εκείνος ξεκαρδιζόταν στα γέλια! Η χαρά μου βέβαια να τον βλέπω να διασκεδάζει τόσο πολύ με κάτι τόσο απλό στα μάτια μου!




Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Άιβι Σνόου και εικονογράφος η Χάνα Τόλσον. Είναι πολύ ωραίο για γιορτινό δωράκι σε μικρά παιδάκια και σας το προτείνω!







Τι να πρωτοπώ γι' αυτό το βιβλίο! Μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ! Από εδώ και στο εξής θα το συμπεριλάβω στη λίστα με τα αγαπημένα μου χριστουγεννιάτικα βιβλία δραστηριοτήτων προσχολικής ηλικίας!




Γιατί μου αρέσει τόσο πολύ; Γιατί έχει βασικά τα πάντα!!! 




Είναι από μόνο του advent calendar, με μέτρηση, αυτοκόλλητα και λοιπά (μόνο το σοκολατάκι λείπει, ε αυτό μπορείτε να το προσθέσετε εσείς!)




Για κάθε μέρα από την 1η Δεκεμβρίου ως τα Χριστούγεννα, έχει και από μία σελίδα γεμάτη καταπληκτικές εργασίες με προγραφή, αναγνώριση λέξεων, αρίθμηση, χωρική δόμηση, μοτίβα, παρατηρητικότητα κι τόσα άλλα!





Επίσης, κάθε μέρα μας προτείνει ιδέες για διασκεδαστικές γιορτινές δραστηριότητες, από αυτές που θα μπορούσε κανείς να συμπεριλάβει σε ένα advent, όπως "παίξε κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού με το αγαπημένο σου στολίδι" ή "φτιάξε ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό από μια άλλη χώρα".





Δίνει, ακόμη, από μία επιπλέον ιδέα κάθε μέρα, η οποία κινείται στο πνεύμα των Χριστουγέννων, όπως "κάνε μια μεγάλη αγκαλιά σε..." ή "βοήθησε κάποιον που σε χρειάζεται".



Αφού οι σελίδες φτάσουν ως τις 25 Δεκεμβρίου, η διασκέδαση δε σταματά εκεί! Παρακάτω έχει κάποιες δραστηριότητες και παιχνίδια για την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα από όλο τον κόσμο, απολογισμό των γιορτινών ημερών, όλα τα βασικά κάλαντα γραμμένα, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και συνταγές και διασκεδαστικά παιχνίδια, όπως λαβύρινθους, σταυρόλεξα και ζωγραφική!




Συγχαρητήρια στις Ευθυμία Ανδριώτη και Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, τις δημιουργούς του βιβλίου αυτού, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτε άλλο παρά νηπιαγωγοί, αφού μας πρόσφεραν ένα βιβλίο τόσο κοντά στις ανάγκες και τα ποικίλα ενδιαφέροντα ενός παιδιού προσχολικής ηλικίας! Σας το προτείνω φίλοι μου, μην το χάσετε!!!




Καλές γιορτές και καλά διαβάσματα!


2 σχόλια:

  1. Ευχαριστω τόσο πολύ γι'αυτή την παρουσίαση. Δεν έχω ακόμη παιδί προσχολικής ηλικίας αλλά τα κοιτούσα αυτά τα βιβλία πριν δυο μέρες. Όταν η μικρή μου μεγαλώσει σίγουρα θα τα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου φάνηκε χρήσιμη Ιωάννα! Να σου ζήσει το παιδάκι σου! (Τώρα είδα το σχόλιο σου, δεν μου έρχεται ειδοποίηση για νέα σχόλια, μπαίνω μια φορά τη μέρα και βλέπω αν υπάρχει κάτι για έγκριση. Συγνώμη αν σε στεναχώρησα με την καθυστέρηση αυτή!)

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips