Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Βιβλιο-παίζουμε: 3 νέα βιβλία της σειράς "Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας" από το Μεταίχμιο (+διαγωνισμός!!)




     Τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς σας τα είχα παρουσιάσει πέρυσι το Μάρτιο σε αυτή την ανάρτηση. Με χαρά διαπίστωσα πως οι εκδόσεις Μεταίχμιο εμπλούτισαν την πολύ αξιόλογη αυτή σειρά με άλλους τρεις τίτλους, συγγραφέας των οποίων είναι η Σου Γκρέιβς, εικονογράφος η Ντεζιντέρια Γκουιτσαρντίνι και τη μετάφραση έχει επιμεληθεί η Μάρω Ταυρή. 


     Τα βιβλία της σειράς "Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας" αφηγούνται στα παιδιά ιστορίες σχετικές με διαφορετικές δυσκολίες που πιθανό να αντιμετωπίζουν λόγω της ηλικίας τους. Συγκεκριμένα, τα τρία νέα βιβλία αναφέρονται στην άρνηση που δείχνει το παιδί να μοιραστεί, στην ειλικρίνεια και στους κανόνες. Ελάτε να τα δούμε αναλυτικά!


1. Δεν το δίνω!




     Η κυρία Κλόβερ έφτιαξε έναν διαστημικό σταθμό για τα παιδιά στο σχολείο, στον οποίον όμως μπορούσαν κάθε φορά να παίξουν μόνο τρία παιδιά. Η Ρόζι, όμως, δε μοιράζεται τις μπότες και το κράνος, ούτε αφήνει τους άλλους να πατήσουν τα κουμπιά και να τραβήξουν τους μοχλούς! Η κατάσταση κλιμακώνεται και η κυρία Κλόβερ τους βγάζει έξω από το παιχνίδι! Όταν όλοι ηρεμούν, μετανιώνουν για τη συμπεριφορά τους, ζητούν συγνώμη ο ένας από τον άλλον και η δασκάλα τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να παίξουν, οπότε και καταφέρνουν να μοιραστούν τα παιχνίδια με επιτυχία!


Οι σελίδες σούρωσαν από νερό που έπεσε από το μπουκαλάκι του σαμψωνάκου...
Αυτά παθαίνεις όταν αγαπάς τόσο πολύ τα βιβλία που κοιμάσαι αγκαλιά τους!


     Αυτά που μου άρεσε σε αυτό το βιβλίο είναι ότι δείχνει και τη δασκάλα να θυμώνει (ναι, άνθρωποι είμαστε κι εμείς, όχι εξωγήινοι!). Επίσης, διδάσκει έμμεσα στα παιδιά τεχνικές χαλάρωσης, (όπως το μέτρημα ως το δέκα) και διαχείρισης του θυμού, ώστε αυτός να μην καταπνίγεται αλλά να ξεσπά ανώδυνα και δημιουργικά σε κατάλληλες για την προσωπικότητα του καθενός δραστηριότητες, όπως η ζωγραφική ή το διάβασμα.


2. Δε φταίω εγώ!




     Η Πένι δεν έλεγε πάντα την αλήθεια στο σπίτι, ούτε στο σχολείο. Δεν παραδεχόταν τις ζημιές που έκανε και μάλιστα κατηγορούσε άλλα παιδιά γι' αυτές! Αυτό δεν άρεσε καθόλου στους συμμαθητές της, αλλά η Πένι το συνέχισε... μέχρι που της έκανε το ίδιο η φίλη της η Λούσι! Τότε η Πένι κατάλαβε πως νιώθουν τα άλλα παιδιά με τη συμπεριφορά της αυτή. Η Πένι μιλά με την κυρία της, η οποία της μαθαίνει ότι όλοι κάνουμε λάθη κάποιες φορές, αλλά είναι καλύτερα όταν τα παραδεχόμαστε! Έτσι, η Πένι προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα και επανέρχεται η αρμονία στις σχέσεις με τους συμμαθητές της.




    Στο βιβλίο αυτό μου άρεσε που η ανειλικρίνεια της Πένι δεν κατακρίνεται από τη δασκάλα της, κάτι που θεωρώ ενθαρρύνει τα παιδιά να κρατήσουν και τα ίδια έντιμη στάση, χωρίς να φοβούνται τις δυσμενείς συνέπειες. Αντίθετα, τα βοηθά να καταλάβουν ότι από το ψέμα δεν κερδίζουν, αλλά μάλλον χάνουν, όσον αφορά τις σχέσεις τους με τους άλλους.


3. Μα γιατί όχι;




     Ο Τζωρτζ πιστεύει ότι οι κανόνες είναι χαζοί! Έτσι, όταν η Τζένι, η baby sitter έρχεται σπίτι για να τον προσέχει μαζί με την αδερφή του, όσο οι γονείς τους θα έλειπαν, εκείνος δεν τηρεί κανέναν κανόνα: δεν περιμένει τη σειρά του στο επιτραπέζιο, δεν προσέχει στη διάβαση πεζών, δεν θέλει να πάει για ύπνο! Την επόμενη μέρα ο Τζωρτζ έχει πολύ άσχημη διάθεση από την έλλειψη ύπνου. Η Τζένι βρίσκει την ευκαιρία να εξηγήσει στα παιδιά για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντικοί οι κανόνες κι ότι ακόμη και οι μεγάλοι πρέπει να ακολουθούν κάποιους, ώστε να λειτουργούν σωστά τα πράγματα. "Τελικά οι κανόνες δεν είναι καθόλου χαζοί" συμπέρανε ο μικρός μας φίλος!




     Το τρίτο αυτό βιβλίο μου άρεσε γιατί χρησιμοποιεί τη φυσική συνέπεια ως μέθοδο αλλαγής της συμπεριφοράς. Έτσι, τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι ο ενήλικας δε βάζει κανόνες επειδή είναι κακός ή επειδή δεν τα αγαπά, αλλά επειδή ακριβώς νοιάζεται γι' αυτά και θέλει το καλύτερο, το οποίο επιτυγχάνεται μέσω της τήρησης των κανόνων που έχουν τεθεί!


     Στο τέλος κάθε βιβλίου της σειράς, θα βρείτε μια δισέλιδη ιστορία χωρίς κείμενο, μόνο με εικόνες, βάσει των οποίων τα παιδιά μπορούν (με λίγη βοήθεια) να χτίσουν την αφήγηση της. Η ιστορία είναι πάντα σχετική με το θέμα που διαπραγματεύεται το βιβλίο.




     Επίσης, θα βρείτε χρήσιμες κατευθύνσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς, για το πως μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη καλύτερα το βιβλίο. Το οπισθόφυλλο γράφει ότι τα βιβλία είναι κατάλληλα για παιδιά από 4 ετών και πάνω, αλλά δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα πέρυσι, με τον τρίχρονο τότε σαμψωνάκο μου, στην παρακολούθηση του βιβλίου και στη συζήτηση σχετικά με αυτό.




Επειδή ξέρω ότι έχετε αγαπήσει αυτή τη σειρά, σας έχω ετοιμάσει και Insta-διαγωνισμό!!


Ο διαγωνισμός
Το "Κορίτσι Μάλαμα" σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, κληρώνει σε δύο τυχερούς αναγνώστες του blog ένα αντίτυπο της επιλογής τους, από τα βιβλία «Δεν το δίνω!», "Δε φταίω εγώ!" και τα «Μα γιατί όχι;» της σειράς "Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μου".


     Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Μπορείτε να λάβετε μέρος μέσω Instagram ή μέσω της φόρμας Google που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης. Η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό με οποιονδήποτε από τους δύο τρόπους, συνιστά αυτόματα και αποδοχή των όρων του διαγωνισμού. 

     Μπορείτε να πάρετε μέρος και με τους δύο τρόπους!


Μέσω Instagram:

1. Follow @koritsi_malama & @metaixmio στο Instagram.

3.  Σχόλιο στη φωτογραφία ποιό βιβλίο από τα 3 προτιμάτε.

4. Tag 2 φίλους σας (πολλαπλές συμμετοχές επιτρέπονται αρκεί να κάνετε διαφορετικά tag κάθε φορά).



Μέσω φόρμας Google (μόνο για εγγεγραμμένους στο newsletter):
1. Εγγραφείτε στο newsletter του blog εδώ. Παρακαλώ διαβάστε πρώτα την Πολιτική Απορρήτου του blog. Η εγγραφή σας στο newsletter συνιστά αυτόματα και αποδοχή της Πολιτικής Απορρήτου.

2. Συμπληρώστε τη φόρμα Google στο τέλος της ανάρτησης.


Προσοχή! Το e-mail που θα δώσετε θα πρέπει να είναι ενεργό, γιατί οι νικητές που θα συμμετέχουν μέσω της φόρμας Google θα ενημερωθούν μέσω e-mail.


     Προαιρετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε το "Κορίτσι Μάλαμα" στο Instagram, το Twitter, το Pinterest, τo Bloglovin και το Google+, καθώς και να εγγραφείτε στο newsletter του blog!



Όροι διαγωνισμού
1. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουν σε δύο τυχερούς αναγνώστες του blog ένα αντίτυπο της επιλογής τους, από τα βιβλία «Δεν το δίνω!», "Δε φταίω εγώ!" και τα «Μα γιατί όχι;» της σειράς "Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μου".
2. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 3/3/2019 έως και τις 17/3/2018 και ώρα 23.59 μ.μ.
3. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός μόνο για συμμετοχές από Ελλάδα.
4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκυρη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό αποτελεί:
  • για όσους αναγνώστες έχουν λογαριασμό Instagram και επιθυμούν να λάβουν μέρος μέσω αυτού, τα 4 βήματα που αναφέρθηκαν 
  • για τους εγγεγραμένους στο newsletter αναγνώστες, η συμπλήρωση της φόρμας Google.
Μπορείτε να πάρετε μέρος και με τους δύο τρόπους.
Συμμετοχές μετά τη λήξη του διαγωνισμού θα θεωρούνται άκυρες.
5. Τα στοιχεία που σας ζητώ να συμπληρώσετε στη φόρμα Google είναι το ονοματεπώνυμο, το e-mail σας και ποιό βιβλίο προτιμάτε. Τα ζητώ αυτά ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η κλήρωση και να είναι εφικτή η επικοινωνία με το νικητή. Τα στοιχεία αυτά τα βλέπω και τα επεξεργάζομαι μόνο εγώ, ενώ σε καμία περίπτωση δε γνωστοποιούνται σε τρίτους, με εξαίρεση τα ονόματα των νικητών στο παρόν ιστολόγιο και στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Instagram, καθώς και τα στοιχεία ταχυδρόμησης του δώρου τους στις εκδόσεις Μεταίχμιο, στοιχεία τα οποία παραχωρούνται με τη συγκατάθεση των νικητών.
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την παραλαβή των δώρων, όλα τα στοιχεία που μου παρέχετε μέσω της φόρμας Google (εκτός των ονομάτων των νικητών) διαγράφονται και δεν υπάρχει πλέον πρόσβαση σε αυτά. Ολόκληρη την Πολιτική Απορρήτου του blog μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.


6. Οι νικητές του διαγωνισμού θα κληρωθούν μέσω της σελίδας Random.org, θα ειδοποιηθούν μέσω e-mail ή μέσω Instagram, αναλόγως με ποιον από τους δύο τρόπους θα συμμετάσχουν και θα ανακοινωθούν στο Instagram κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού και στην παρούσα ανάρτηση.
7. Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μου εντός 2 ημερών από την ημέρα που θα ειδοποιηθούν, διαφορετικά η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής:
  • Εφόσον οι νικητές κατοικούν στην Αττική, παραλαμβάνουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
  • Εφόσον οι νικητές κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης. Τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο.
9. Το blog "Κορίτσι Μάλαμα" δε φέρει καμία ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Ο διαγωνισμός προβάλλεται στις σελίδες SaveAndWin, KerdiseTo.


Καλή επιτυχία!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips