Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Βιβλία για παιδιά 1-3 ετών από το Μεταίχμιο




Σε αυτή την ανάρτηση σας συγκέντρωσα 7 νέες κυκλοφορίες που απευθύνονται σε παιδιά ενός έως τριών ετών, κάποια και σε λίγο μεγαλύτερα, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Πάμε να τα δούμε!


1. Ερρίκος και Μπαμπαλύκος: Νάνι!

 

Αυτό το βιβλίο μου αρέσει πολύ για διάφορους λόγους: Καταρχήν, η ζωηρή εικονογράφηση με έντονα χρώματα μου θυμίζει τα βιβλία που διάβαζα μικρή. Δεύτερον, καταρρίπτει το στερεότυπο του μεγάλου και απαραίτητα κακού λύκου. Τρίτον, μας δείχνει με τον τρόπο του πως δεν είναι όλες οι οικογένειες ίδιες! Κάποια παιδιά δε μοιάζουν με τους γονείς κι αυτό γιατί υπάρχουν και ανάδοχες οικογένειες, όπως και παιδιά υιοθετημένα. Παρόλα αυτά, η αγάπη δεν λείπει από αυτά τα σπιτικά!

 

 

Ο Ερρίκος δεν έχει όρεξη να κοιμηθεί (μου κάνει πολλή εντύπωση, όλα τα παιδάκια στην ηλικία του πηγαίνουν αμέσως για ύπνο! #not). Χρειάζεται νερό, τουαλέτα, ένα ακόμη παραμύθι. Ο μπαμπάς λύκος προσπαθεί με το καλό, προσπαθεί και με την φοβέρα, αλλά η φοβέρα δεν πιάνει γιατί ο Ερρίκος ξέρει καλά πως δεν υπάρχουν κακοί λύκοι! Έτσι, τους παίρνει και τους δυο ο ύπνος, αποκαμωμένους από τα πήγαινε-έλα της βραδιάς!

 

 

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 2 ετών και αποτελεί μια τρυφερή ιστορία, ιδανική για να διαβαστεί πριν τον ύπνο!


2. Σειρά Τράβα + βρες

 

Μια νέα σειρά για μικρά παιδάκια μας φέρνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο! Στα βιβλία Πόσο μεγάλη είναι η φάλαινα; και Πόσο δυνατά βρυγχάται το λιοντάρι; τα παιδάκια από ενός έτους έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τη λεπτή τους κινητικότητα και το συντονισμό ματιού - χεριού, τραβώντας τα βελάκια που βρίσκονται σε διάφορες πλευρές των σελίδων, ώστε να αποκαλυφθούν οι εικόνες των ζώων σε όλη τους την έκταση!

 

 

 

  

Ο πανύψηλος λαιμός της καμηλοπάρδαλης, η τεράστια ουρά της φάλαινας, όλα φτιαγμένα με χοντρό, γυαλιστερό χαρτόνι και σκόπιμα στρογγυλεμένες γωνίες, για παιχνίδι που διαρκεί για πολύ πολύ καιρό!

 

3. Ψάξε βρες με τον μαγικό φακό: Ζώα

 

Ένα βιβλίο από τη σειρά Ψάξε και βρες με το μαγικό φακό που μου αρέσει πολύ και ξετρελαίνει τα μικρά παιδάκια!

Ο φακός του βιβλίου είναι χάρτινος και δεν παίρνει μπαταρίες, παρόλα αυτά φωτίζει με μαγικό τρόπο τις εικονογραφημένες σελίδες και προκαλεί το παιδί να ανακαλύψει ζώα, πλάσματα της θάλασσας, δεινόσαυρους, ακόμη και το διάστημα! Ένα πολύ ωραίο εργαλείο για να μάθει το παιδί μαζί σας πράγματα και να ανακαλύψει μόνο του άλλα τόσα, ιδανικό για να το κρατήσει απασχολημένο σε μια έξοδο ή στο αυτοκίνητο!

 


Ανάμεσα στις μαγικές σελίδες, θα βρείτε επίσης πληροφορίες κρυμμένες πίσω από παραθυράκια και όμορφες απεικονίσεις των ζώων που αναφέρονται!


 
 
 

4. Η πολιτεία του Αισώπου: Το τζιτζίκι και το μυρμήγκι

 

Νέο βιβλίο από τη γνωστή σειρά, βιβλία της οποίας σας έχω παρουσιάσει εδώ κι εδώ. Αυτή τη φορά, η Ιωάννα Μπαμπέτα μας διασκευάζει το μύθο του τζίτζικα και του μέρμηγκα, για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι! Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη σειρά, σε εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη.


 

 

5. Είμαι 3 και μαθαίνω να συγκεντρώνομαι

 

 

Θέλετε φύλλα δραστηριοτήτων για παιδάκια 3 ετών; Τώρα έχετε! Πολύ όμορφο βιβλίο για να εισάγετε το παιδί σε αυτού του είδους βιβλία! Θεωρώ πως είναι ενδιαφέρον, σε αντίθεση με πολλά αυτής της κατηγορίας, έχει όμορφα χρώματα και χαριτωμένη, πλούσια εικονογράφηση! Eίναι ιδανικό για τα ήσυχα μεσημέρια ή τα πρωινά που λόγω ζέστης δεν πάτε πουθενά!

 

 

Τι θα βρείτε στο βιβλίο της κλασικής πλέον στο είδος, Κατερίνας Χριστόγερου; Δραστηριότητες προσανατολισμού και γενικά χωρικής δόμησης, οπτικής μνήμης, ακολουθίας και διάκρισης ως προς διάφορα κριτήρια, καθώς και ακουστικής επεξεργασίας. Τέτοια βιβλία τα χρησιμοποιούσα και τα χρησιμοποιώ για τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας, τα οποία δεν πηγαίνουν ακόμη σχολείο αλλά θέλουν να "διαβάζουν" κι εκείνα όπως τα αδέρφια τους ή θέλω εγώ να κάθονται ήσυχα κατά την ώρα της μελέτης, έστω και για λίγο!

 
 

 

6. Σώστε τον αγκαλίτσα!

 

Ο Αγκαλίτσας είναι ένα άτυχο λούτρινο αρκουδάκι που έχασε τον κάτοχο του! Είναι μόνος και φοβισμένος! Τώρα τι θα απογίνει; Ευτυχώς τον εντοπίζει η ποντικο-ομάδα άμεσης δράσης και τον μεταφέρει αμέσως στο Νοσοκομείο για Αγκαλίτσες! Αφού τον περιποιηθούν εκεί και αναρρώσει πλήρως, θα αναλάβει δράση η Ομάδα Επανένωσης! Άραγε θα καταφέρουν να το βοηθήσουν να βρει ξανά τον Λισιέν, το αγοράκι που αποχωρίστηκε;

 


Ένα τρυφερούλι βιβλίο για παιδιά 3-4 ετών, τα οποία έχουν συνήθως ακόμη μεγάλη αδυναμία στα κουκλάκια τους, τα οποία χρησιμοποιούν ως μεταβατικά αντικείμενα και τα βοηθούν να διαχειρίζονται τους αποχωρισμούς και άλλες μεταβάσεις που τους δημιουργούν άγχος. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Τιερί Ρομπερέχτ και εικονογράφος ο Ντέιβιντ Ντράπερ.

 

 

 

7. Ο φτεροπόδαρος μπαμπάς

 

Ο μπαμπάς πηγαίνει τον Ματιέ στον παιδικό σταθμό. Όμως, τι θα γίνει αν το αυτοκίνητο χαλάσει και εκείνος δεν μπορεί να έρθει να τον πάρει στο σχόλασμα; Χμ, δύσκολη ερώτηση! Ο μπαμπάς όμως έχει πολλούς τρόπους για να φτάσει μέχρι την πόρτα του παιδικού σταθμού! Το κόκκινο τρακτέρ του γείτονα, ο τεμπέλικος γερο-αρκούδος, το σμήνος των πουλιών του κήπου, το λάστιχο του γείτονα που μπορεί να δημιουργήσει ένα ποταμάκι και να πλεύσει σε αυτό με τη βαρκούλα του Ματιέ, τα χοροπηδηχτά κουνελάκια, ο δράκος του τζακιού... Αλλά ακόμη κι αν όλα αυτά αποτύχουν να τον βοηθήσουν, ο μπαμπάς θα βγάλει φτερά στα πόδια του και θα πάρει τον αγαπημένο του γιο από τον σταθμό! Γιατί ο μπαμπάς δε γνωρίζει εμπόδια όταν πρόκειται για τα παιδιά του! 

 


Ένα βιβλίο για παιδιά 3-4 ετών, το οποίο θα τα βοηθήσει με το άγχος του αποχωρισμού, που πολλά βιώνουν κατά την έναρξη των σχολείων ή και πιο μετά. Μπορείτε, ακόμη, να το διαβάσετε το καλοκαίρι, ώστε να προετοιμάσετε ψυχολογικά το παιδί σας σχετικά με τον καθημερινό αποχωρισμό τουεσάς και τη βέβαιη καθημερινή επανασύνδεση σας το μεσημέρι!

 

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ναντίν Μπραν-Κοσμ και εικονογράφος η Ορέλι Γκιγιέρι.

 

Πώς σας φάνηκαν τα νέα βιβλία για μικρά παιδάκια;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips