Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Πειρατές και τέρατα από το Μεταίχμιο!




Αυτές τις μέρες διαβάσαμε δυο φανταστικά παραμύθια από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Πρόκειται για την "Πειρατόσουπα" και το "Μαμά! Τα τέρατα!". Καιρό είχαν να πέσουν στα χέρια μας βιβλία που δεν είναι παιδαγωγικού χαρακτήρα, αλλά ενδιαφέρονται να διασκεδάσουν το παιδί με τις υπέροχες ιστορίες τους!!! Είναι ωραίο να κάνεις ένα διάλειμμα με τη φαντασία σου για να γελάσεις και να θαυμάσεις!! Πάμε να τα δούμε!

Πειρατόσουπα



Ένα πληθωρικό παραμύθι για παιδιά που αγαπούν τους πειρατές και τις απροσδόκητες ιστορίες!




Ο μπαμπάς και η μαμά των δυο παιδιών αποφασίζουν να βγουν το βράδυ, μόνο οι δυο τους! Ποιός θα τα φροντίσει όσο αυτοί λείπουν; Οι γονείς το έχουν κανονίσει: Θα έρθει σπίτι απόψε ο Λονγκ Τζον Μακρόν, ο μάγειρας του πλοίου!!! Καλά, μάγειρας θα τους προσέχει; Και τι πλοίο είναι αυτό;;; Κάτι δεν πάει καλά εδώ!!!




Δεν προλαβαίνουν να φύγουν οι γονείς και μέσα στο σπίτι μπουκάρουν ένα τσούρμο πειρατές!!! Τι θα φτιάξουν τώρα στα παιδιά για βραδινό; Καλύτερη λύση δεν υπάρχει από την πειρατόσουπα! Το μόνο πρόβλημα είναι πως όποιος φάει από τη σούπα αυτή, γίνεται ευθύς αμέσως πειρατής!



Τι έχει μέσα τέλος πάντων η πειρατόσουπα; Θα καταφέρουν να τη γλιτώσουν τα παιδιά χωρίς να τη φάνε; Και οι γονείς τους, θα αντισταθούν στον πειρασμό να τη δοκιμάσουν;;;




Η Πειρατόσουπα είναι του πολυγραφούς Νιλ Γκέιμαν, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του σε ΠΟΛΛΑ βιβλία φαντασίας, τόσο ενηλίκων όσο και παιδιών (μέχρι και Batman έχει γράψει). Η εικονογράφηση του Κρις Ριντελ (κι εκείνος έχει βάλει τις πινελιές του σε έναν μεγάλο αριθμό βιβλίων) πργματικά είναι τόσο ζωντανή, τόσο λεπτομερής και τόσο εκφραστική!!! Η λεπτομέρεια που αγάπησα είναι τα πρόσωπα των παιδιών και των γονιών τους, που είναι ΤΟΣΟ εκφραστικά, με τα ανεπαίσθητα μειδιάματα τους και τα ελαφριά σηκώματα στα φρύδια τους!!! Αριστουργηματικό!!! 




Οι εκδόσεις προτείνουν την Πειρατόσουπα για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και συμφωνώ με αυτή την τοποθέτηση! Το κείμενο είναι μικρό, με ρίμες και ακόμα αποτελεί ιδανική εξάσκηση για μικρούς αναγνώστες. Βέβαια, αν σας αρέσει να διαβάζετε στα παιδιά, εδώ θα το ευχαριστηθείτε πραγματικά! Με μερικές αλλαγές στη φωνή, το βιβλίο θα ζωντανεύσει στα χέρια σας!


Μαμά! Τα τέρατα!



Άλλο ένα αριστουργηματικό βιβλίο! Εύγε Μεταίχμιο!!! Ένα βιβλίο που μπορεί να γίνει από τα αγαπημένα σας, ειδικά αν τα παιδιά σας ασχολούνται με ή φοβούνται τα τέρατα και κάθε λογής φανταστικό πλάσμα!!!



Ο μικρούλης ήρωας της ιστορίας μας φοβάται τα τέρατα, τα οποία κάθε βράδυ βρίσκονται στο δωμάτιο του και καραδοκούν να τον φάνε ή τέλος πάντων να του κάνουν κάποιο κακό! Κάθε βράδυ λοιπόν, ο φίλος μας πετάγεται από το κρεβάτι και φωνάζει τη μαμά του, η οποία τον καθησυχάζει και τον ξανακοιμίζει!!





Μια μέρα η μαμά του, κουρασμένη πια από τα νυχτερινά ξυπνήματα (ως εδώ, σε τι βαθμό έχετε ταυτιστεί, από το 1 ως το 10;;) αποφασίζει να βάλει τέλος μια και καλή σε όλο αυτό, εξηγώντας στο παιδάκι της πως δεν υπάρχουν τέρατα!!! Βέβαια, ο φίλος μας βλέπει τη μαμά του να εξολοθρεύει ένα ένα τα πλάσματα αυτά, καθώς σκουπίζει, τακτοποιεί τα βιβλία, πλένει τα πιάτα και καθαρίζει!




Τώρα πια τα τέρατα δεν πηγαίνουν στο σπίτι του, γιατί εκεί ζει ο χειρότερος εφιάλτης τους: η μαμά του!!! Όχι πείτε μου, αν αυτό δεν είναι γλυκό τότε τι είναι!!!

Το βιβλίο "Μαμά! Τα τέρατα!", γραμμένο από τη δασκάλα Λιλιάνα Σινέτο (με τεράστιο όγκο εκδομένων παιδικών βιβλίων στο ιστορικό της), εκτός από διασκεδαστικό, αποτελεί και ένα υπέροχο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να "ξορκίσετε" τους παιδικούς φόβους, οι οποίοι είναι φυσιολογικοί στην ηλικία αυτή!



Η εικονογράφηση της Πόλι Μπερνατέν ζωντανεύει το παραμύθι με πολύ εκφραστικό μα και αστείο τρόπο! Πρέπει να σχολιάσω εδώ πως παρόλο που το βιβλίο είναι γεμάτο τέρατα που μοιάζουν τρομακτικά, στην πραγματικότητα δεν δημιουργούν στον αναγνώστη συναισθήματα φόβου! Είναι ανεξήγητο πώς μπορεί να γίνεται αυτό και κάτι που σχολιάσαμε με τα παιδιά μου, γιατί μας έκανε μεγάλη εντύπωση!!!



Αν και όλες οι εικόνες μου αρέσουν πολύ, εντούτοις, οι εικόνες που η μαμά κάθεται να ξεκουραστεί αγκαλιά με το παιδάκι της και που το βάζει για ύπνο, μίλησαν στην καρδιά μου!


Σας τα προτείνω κι τα δύο βιβλία, είναι απολαυστικά και πιστεύω πως θα τα χαρείτε!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips