Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Δουλειές του σπιτιού: Ατομικό ή ομαδικό άθλημα;




Το άρθρο αυτό το έγραψα για το ψηφιακό περιοδικό Familives το Δεκέμβριο του 2016, όταν η πεταλουδίτσα μου ήταν 3 και ο σαμψωνάκος ενός έτους! Enjoy!


Το σπίτι είναι ο χώρος που εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των μελών της οικογένειας. Γιατί, λοιπόν, οι δουλειές του σπιτιού να αποτελούν άθλημα ατομικό, αποκλειστικά για τη μαμά; Όλοι μπορούν να συμμετέχουν, από τους πιο μικρούς ως τους πιο μεγάλους! Ορίστε μερικά tips για να διαπρέψετε οικογενειακώς στο ομαδικό αυτό άθλημα! 


1. Για να συμμετέχουν όλοι στις δουλειές του σπιτιού, θα πρέπει αρχικά να τους το επιτρέψετε! Αν θέλετε να τα κάνετε όλα εσείς, πώς περιμένετε να σας βοηθήσει κάποιος; 


2. Οι νοικοκυρές γνωρίζουμε καλά πως γίνεται το ξεσκόνισμα, το σφουγγάρισμα, το πλύσιμο των πιάτων. Αυτό, όμως, δε συμβαίνει και με τους υπόλοιπους! Μαζέψτε την ομάδα σας και δείξτε τους βήμα-βήμα πώς γίνεται μια δουλειά, από την αρχή ως το τέλος! Ζητάμε από τα παιδιά μας να μαζέψουν το δωμάτιο τους, ενώ δεν τους έχουμε δείξει ποτέ πώς να το κάνουν! 


3. Κατά την εκπαίδευση, σίγουρα θα γίνουν λάθη, παραλείψεις, θα σπάσει και κανένα ποτήρι. Καταπιείτε την άσχημη κριτική, χαμογελάστε και προχωρήστε! Επιβραβεύστε την προσπάθεια και την προθυμία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips