Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Βιβλιο-παίζουμε: Γιορτάζω - τραγουδώ, παίζω δημιουργώ 2!



     Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα υπέροχο βιβλίο που μας ήρθε από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά, το πρώτο από τα 5 που σας έδειξα στα social media. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω την τιμή να συνεργάζομαι με τις συγκεκριμένες εκδόσεις, διότι όλα τους τα παιδικά βιβλία είναι ένα κι ένα! Αξίζει να τα έχουμε στη βιβλιοθήκη μας όλοι όσοι θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με το πνεύμα της ορθόδοξης πίστης μας!!!

     Το βιβλίο αυτό, που είναι το δεύτερο από τα τέσσερα της σειράς, μας μιλά για ένα σωρό θέματα που είναι σχετικά με τις ορθόδοξες γιορτές του χειμώνα. Περιέχει κείμενα σχετικά με βίους και ιστορίες από τους αγίους μας (Άγιος Νικόλαος, Αγία Αικατερίνη, Άγιος Αντώνιος, 3 Ιεράρχες κλπ), με τις βυζαντινές εικόνες και πώς αυτές ερμηνεύονται, κάλαντα και ύμνους της εκκλησίας, καθώς και διάφορα διασκεδαστικά και διδακτικά παιχνίδια και κατασκευές.




     Ξεχώρισα ιδιαίτερα το παιχνίδι όπου ζητάει να αντιστοιχίσεις τα μέρη του Ναού με τις ονομασίες του. Πόσα δεν ήξερα! Σκράπας η μαμά! Ακόμη και από το λυσσάρι δεν τα βρήκα όλα!! Πώς θα τα μάθαινα αυτά στα παιδιά μου; Τώρα όμως, πηγαίνουμε στην εκκλησία και η πεταλουδίτσα μου λέει: "κοίτα, μαμά! Το αναλόγιο!!"




     Μου άρεσε πολύ, επίσης, ο βίος της Αγίας Αικατερίνης, που είναι πολύ απλά και όμορφα γραμμένος και είναι ό,τι πρέπει ειδικά για τα κορίτσια, που ασχολούνται περισσότερο με τον καθρέφτη και την ομορφιά.




     Το βιβλίο μιλά, ακόμη, για τους προφήτες που μίλησαν για τη γέννηση του Χριστού, για τη βυζαντινή γραφή, για τους προπάτορες, για τις Ώρες των Ακολουθιών που ούτε εγώ τα γνώριζα και για τους Οσίους. Χωρίς να γίνεται βαρετό, πιάνει όλα τα βασικά θέματα που θα θέλατε να μάθουν τα παιδιά σας.

     Όπως σας είπα, από το βιβλίο δε λείπουν οι κατασκευές και οι συνταγές: γιορτινές πετσετοθήκες, φιάλη για τον Αγιασμό, νηστίσιμη τούρτα και διασκεδαστικά παιχνίδια είναι μερικά από αυτά που μας προτείνει!!




     Στο οπισθόφυλλο αναφέρεται πως το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, αλλά εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα να το δουλέψω με την πεταλουδίτσα μου που είναι 4,5 ετών. Άλλωστε, πάντα μπορούμε το καθετί να ο προσαρμόσουμε στο επίπεδο των παιδιών. 




     Αν, μάλιστα, είστε εκπαιδευτικός, ένας λόγος παραπάνω να το αποκτήσετε, αλλά και μόνο σαν ψαγμένη μαμά να το επιλέξετε, σίγουρα δε θα σας απογοητεύσει!!



Πώς σας φάνηκε το βιβλίο μας;
Καλά διαβάσματα!




7 σχόλια:

  1. Σιγουρα θα το προτιμησω!ευχαριστούμε για την προταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ θα σου αρέσει πολύ! Σήμερα βάλαμε και το cd! Έχει και ιστοριούλες μέσα αλλά και Απολυτίκια!!

      Διαγραφή
    2. Τελειο και για εμας γιατι ακομα τα μαθαινουμε τα Απολυτικια!!προτεινω να φτιαξεις ξεχωριστη ετικετα στο blog οπου θα μιλας για αυτα τα θεματα..θα ηταν πολυ ενδιαφερον!

      Διαγραφή
  2. Τριανταφυλλια τ βιβλια θα τα προμηθευτω κατευθειαν απο τις εκδοσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips