Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #6: Τα γενέθλια, η βόλτα και το... νυφιάτικο σεντόνι!


      Τι όμορφη η εβδομάδα που πέρασε! Τι δημιουργική! Τη ευχάριστη! Από την αρχή μέχρι το τέλος!

     Τη Δευτέρα ο άντρας μου είχε γενέθλια! Τα γιορτάσαμε όλο το σόι μαζί! Είχα ετοιμάσει μια τούρτα σοκολάτα για το σοκολατόφιλο εορτάζοντα!!! Βγήκε φοβερή!!! Έπαιρνε, βέβαια, βελτιώσεις, αλλά νομίζω ότι για τον άντρα μου δεν θα ξαναφτιάξω άλλη τούρτα! Μας θύμιζε τις σοκολατίνες της Εσπέρια, αυτές τις αξεπέραστες, ολόφρεσκες, αρωματικές, κλασικές πλέον σοκολατίνες! Έχετε φάει ποτέ σοκολατίνα από την Εσπέρια; Αν περάσετε ποτέ από τη Λιβαδειά, σας το συνιστώ, όπως και την πάστα ποντικάκι!!! Εμείς ζητάμε από τη μητέρα μου, κάθε φορά που μας στέλνει δέμα, να μας βάζει και μερικές σοκολατίνες μέσα! Από την Εσπέρια είχαμε παραγγείλει και το γλυκό για το γάμο: τούρτα με σοκολάτα και φράουλα, αξεπέραστο για όσους είχαν την τύχη να το δοκιμάσουν!!!!




     Τη συνταγή για το παντεσπάνι την πήρα από εδώ και δεν πρόκειται να την αλλάξω ποτέ! Ξεχάστε τις μαρέγκες και φτιάξτε το παντεσπάνι σας μέσα σε μισή ωρίτσα, απλά πετώντας τα όλα μέσα στο μίξερ και μετά στο ταψί!!! Την κρέμα την πήρα από άλλη τούρτα του Παρλιάρου, όπου χρησιμοποιούσε κρέπες αντί για παντεσπάνι. Την είχα φτιάξει κάποτε στον άντρα μου και είχε ξετρελαθεί με αυτή την κρέμα! Έτσι κι εγώ την κράτησα τη συνταγή και να τώρα που τη βρήκα μπροστά μου! Θα τη βρείτε εδώ! Για το γλάσο ακολούθησα τη συνταγή που θα βρείτε εδώ! Διακόσμησα με τριμμένη λευκή σοκολάτα (από το Lidl, ξέρετε αυτές τις οικονομικές που φέρνει κατά καιρούς και καβατζώνω αρκετές να έχω) και έτοιμη! Απλά, λιτά, απέριττα και για πολλά άτομα!!! Την επόμενη φορά ακόμα καλύτερη!




     Την Τρίτη έλαβα κι άλλα δειγματάκια εγκυμοσύνης! Το πρώτο δεματάκι ήταν από τη Sudocrem, δειγματάκι της κρέμας και μια συσκευασία γάλα σε σκόνη, για παιδιά από ενός έτους. Την κρεμούλα θα τη χρησιμοποιήσουμε σίγουρα, για το γάλα δεν είμαι σίγουρη! Στην κόρη μου που έχει περάσει τον πρώτο χρόνο της δίνουμε το Όλυμπος βιολογικό. Νομίζω πως έτσι θα συνεχίσουμε και για αυτό αλλά και για το δεύτερο παιδάκι μας.




     Το δεύτερο δεματάκι ήρθε από την Care Direct. Απογοητεύτηκα λιγάκι, επειδή είχε μόνο δειγματάκια της Frezyderm και δυο κουπόνια για παιχνίδια της Fisher Price. Το πακέτο στέλνεται από 3 εταιρείες και έχει μόνο 3 δείγματα και μάλιστα από μια μόνο εταιρεία; Ας είναι, τα δειγματάκια ήταν υπέροχα! Κρέμα για την ενυδάτωση των θηλών κατά το θηλασμό, κρέμα για τις ραγάδες και υγρό σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή! Ήδη τα χρησιμοποιώ και είναι πολύ καλά!!!




     Την Πέμπτη έφτιαξα σοκολατένια cookies! Ξέρετε, έχω μερικές υπογλυκαιμίες τώρα τελευταία! Δε φταίω εγώ, ο μπέμπης!! Έγιναν εύκολα, γρήγορα και με απλά υλικά! Σκεφτήκαμε την επόμενη φορά να τα φτιάξω χωρίς κακάο για την κόρη μου που τρελαίνεται για "μπο"! Τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ!




     Αυτή την εβδομάδα αλλάξανε τα... planner μου! Τo planner που είχα δε με βοηθούσε αρκετά στο να συντονίζομαι για τις δουλειές της εβδομάδας. Λες και το ήξερε ο καλός μου μπαμπάς και στο δέμα που μας έστειλε μου έβαλε μια όμορφη ατζέντα του 2015! Ήταν ό,τι χρειαζόμουν! Τις μέρες της εβδομάδας τις χωρούσε σε 2 σελίδες, έτσι μπορούσα να δω την εβδομάδα με μια ματιά! Στο τέλος είχε για κάθε μήνα λίστα με έσοδα-έξοδα, πολύ εύκολο στο να κρατάς το λογαριασμό και πρόσθεσα κι εγώ μερικά λευκά φύλλα επιπλέον! Εκεί θα γράφω τις ιδέες μου για κατασκευές (για να μην τις ξεχνώ και να μπορώ να τις υλοποιώ με τη σειρά) αλλά και ιδέες για τα blog μου! Επιτέλους! Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα!!




     Κουπόνια πήρατε; Αν όχι, πηγαίνετε σε ένα κατάστημα Vodafon να τα πάρετε! Ό,τι γλιτώνεις καλό είναι! Προϋπόθεση είναι είτε να είστε συνδρομητής Vodafon (άρα έχετε λάβει ενημερωτικό μήνυμα) είτε να είστε μέλος των Επιθυμιών (εγώ έλαβα ενημερωτικό mail).

     Το Σάββατο ήταν του Αγίου Βαλεντινου, το ξέρατε; Ναι, αλλά δεν θα ξέρετε ότι την Παρασκευή ήταν η ορθόδοξη γιορτή των ερωτευμένων, των Αγιών Ακύλα και Πρίσκιλλης! Εμείς, λοιπόν, έτσι για να πάμε κόντρα στο ρεύμα, γιορτάζουμε τον έρωτά μας πάντα στις 13! Έτσι, έλαβα ένα μικρό δωράκι-έκπληξη! Τι ωραίες που είναι οι εκπλήξεις! Μια συνηθισμένη μέρα την κάνουν ξεχωριστή!




     Κι εγώ για αντάλλαγμα του έφτιαξα την Κυριακή σπιτική πραλίνα φουντουκιού, με μερικές τροποποιήσεις από την προηγούμενη φορά! Αποφασίσαμε να μην ξαναπάρουμε Μερέντα! Η σπιτική πραλίνα βγαίνει περίπου 2-3 ευρώ πιο φτηνά η δόση και δεν έχει και συντηρητικά! Ούτως ή άλλως δε χρειάζονται, η πραλίνα εξαφανίζεται μέσα σε 3 μέρες! Ούτε στο ψυγείο δεν προλαβαίνουμε να τη βάλουμε!




     Το Σάββατο, ήταν επίσης, μια μεγάλη μέρα για μένα και όχι λόγω της γιορτής των ερωτευμένων! Τέλειωσα το κέντημα ενός σεντονιού, το οποίο το είχα ατελείωτο εδώ και 4 χρόνια! Φανταστείτε, το προγραμμάτιζα να το στρώσω για νυφιάτικο! Η αλήθεια είναι, ότι το κέντημα πάνω σε ύφασμα είναι αρκετά απαιτητικό. Πρέπει να έχεις πολύ καλό φωτισμό, να είσαι συγκεντρωμένη και να αφιερώσεις ώρα. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολύ λίγες οι στιγμές που τα είχα όλα αυτά. Αυτή τη φορά, όμως, ήμουν πολύ αποφασισμένη. Ήταν η μοναδική ευκαιρία να το τελειώσω, τώρα που βρίσκομαι σπίτι και δεν κινούμαι και πολύ! Και αυτή την εβδομάδα το έβαλα στόχο! Και τα κατάφερα!! Γιούπι!!!!!! Το Σάββατο το έπλυνα και σήμερα το σιδέρωσα και να το δημιούργημά μου!!! Να το χαίρομαι!!!








     Η εβδομάδα τελείωσε πολύ όμορφα με έναν ηλιόλουστο περίπατο! Παρά το κρύο, πήγαμε μια βόλτα στην παραλία και ξεσκάσαμε! Δυστυχώς, έξω δεν ήταν για να καθίσουμε για καφέ και μέσα οι περισσότερες καφετέριες είχαν αρκετό κόσμο, τουτέστιν αρκετή τσιγαρίλα! Και μετά λένε πως οι καπνιστές δέχονται ρατσισμό! Εγώ, δηλαδή, δεν είμαι θύμα ρατσισμού, όταν δεν μπορώ, έγκυος γυναίκα, να βρω μια γωνιά να πιω τον καφέ μου με το παιδί μου χωρίς να πάθουμε άσθμα οικογενειακώς!!!










Πάντως τη βρήκαμε τη γωνίτσα μας! Και όχι απλά μια γωνίτσα, αλλά μια όμορφη και αρκετά μεγάλη καφετέρια με λίγο κόσμο, όπου και η μικρή τριγύριζε με άνεση και ασφάλεια! Και αφού πήραμε τον αέρα μας, ανανεώσαμε τις δυνάμεις μας για την εβδομάδα που έρχεται, όπου μπαίνω κι εγώ στο μήνα μου και όλα είναι πλέον πιθανά!!!




Εσείς πως τα περάσατε;;;
Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη!!

15 σχόλια:

  1. Καλή εβδομάδα Τριανταφυλλενια!!! Να περνάς όμορφα!! Να χαίρεσαι και τον άντρα σου!!! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα βρε Τριανταφυλλενια.Πρώτον μου έπεσαν στην κυριολεξία τα σάλια με το κομμάτι της τούρτας και δευτερον υπάρχει κάτι που τελικά να μην μπορείς να κάνεις;;;;Απάντησε μου σε παρακαλώ!Τι καταπληκτικο και δυσκολο κέντημα ήταν αυτό που είδαν τα ματάκια μου.Μπράβο σου και ξανα μπράβο.Ευχομαι η καινούργια βδομαδα να ειναι σαν την προηγούμενη και ακόμα καλύτερη!βίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικούλα μου όταν έρθετε σπίτι θα σας έχω πιο ωραίο γλυκό! Όσο για τα υπόλοιπα, καταπιάνομαι με πολλά, αλλά είμαι σε όλα αρχάρια!!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Φιλάκια και καλή δύναμη!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Καλη εβδομαδα! Αυτή τη συνταγή σπιτικης μερέντας πρεπει να την δοκιμασω! Κι ας λέω οτι θα ξεκι ησω διατροφή χαχσ! Να χαίρεσαι τον άντρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ η Μερέντα αυτή μας αρέσει πολύ! Να πειραματιστείς με διάφορες κουβερτούρες ώστε να βρεις τη γεύση που σου αρέσει καλύτερα! Καλή επιτυχία και διατροφή... από Δευτέρα μαζί!!!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα κορίτσι μου!!! Ήρθα κι εγώ. Λίγο καθυστερημένα, αλλά δεν πειράζει ε; Καλώς σε βρήκα! Να χαίρεσαι τον άντρα σου!!! Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα συν-νυφάδα (κι εγώ νύφη είμαι!) Καλώς όρισες!!! Σε ευχαριστώ για τις ευχές!!! Καλή σου συνέχεια!!

      Διαγραφή
  5. Τριανταφυλλένια μου, μπράβο σου που μέχρι τώρα παραμένεις τόσο ενεργητική!

    έμαθες και κέντημα στην μηχανή; τέλεια!
    εγώ αγόρασα μία αλλά από μόνη μου δύσκολα να μάθω ούτε τα βασικά για γάζωμα, μάλλον θα χρειαστεί να ζητήσω βοήθεια από μια φίλη μοδίστρα.
    Εσύ έμαθες από μόνη σου; Μήπως έχεις εντοπίσει κάποια "βοήθεια" στο διαδίκτυο για πολύ αρχάριους;

    την αγάπη μου,
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξία μου το κέντημα δεν είναι μηχανής αλλά στο χέρι!!!

      Όσο για το ράψιμο με ραπτομηχανή, πιστεύω πως τα βίντεο σου YouTube θα σε βοηθήσουν αρκετά! Γράψε στην αναζήτηση "sewing machine for begginers" και ανάλογα με τον τύπο της μηχανής σου θα βρεις πολλά! Εγώ στο youtube τρέχω αν χρειαστώ βοήθεια!!

      Βέβαια, πάντα μπορείς να πας σε ένα κατάστημα με είδη ραπτικής και να ρωτήσεις ό,τι θες. Εκεί οι πωλήτριες συνήθως ξέρουν και ράψιμο και είναι πρόθυμες να σου λύσουν απορίες!

      Εννοείται φυσικά πως αν χρειαστείς οτιδήποτε μπορείς να μου στείλεις και μήνυμα στη φόρμα επικοινωνίας του blog ή στο Facebook!

      Καλή αρχή!!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
    2. Κεντάς τόσο όμορφα στο χέρι;...και πάλι μπράβο!

      σε ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες.
      Θα κοιτάξω στο youtube , να είσαι καλά!
      Πάντα όταν βλέπω κάτι, το εμπεδώνω καλύτερα.

      Να σε κουράσω λίγο ακόμα;
      τα δειγματάκια για εγκύους και νεογέννητα, από ποιες εταιρίες τα ζητάς;
      γιατί πλησιάζει και η ώρα μας :)

      φιλιά πολλά,
      Αλεξία

      Διαγραφή
    3. Για τα δειγματάκια Αλεξία μου θα γράψω το συντομότερο μια ξεχωριστή ανάρτηση, επειδή μπορεί να ενδιαφέρει και άλλες μανούλες! Πότε γεννάς με το καλό; Είμαστε κοντά;

      Διαγραφή
    4. Καλή μου Τριανταφυλλένια, δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο! αν θέλεις πες μου μόνο ονόματα από εταιρίες που δίνουν δείγματα αυτό το διάστημα.

      Πρώτα ο Θεός, τέλος Μαΐου. Έχω λίγο δρόμο μπροστά μου, άρχισα να ανυπομονώ λίγο να το δω το μωράκι μας! <3

      Σε ευχαριστώ για όλα.
      Καλή και ευλογημένη Μεγάλη Σαρακοστή και καλή λευτέρια!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips