Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Βελονάκι μάθημα 3ο: το άρριχτο γαϊτανάκιΤο άρριχτο γαϊτανάκι (sinlge crochet στα αγγλικά, αρ. γ. και s.c. οι συντομογραφίες του στα ελληνικά και στα αγγλικά αντίστοιχα) είναι η πιο δημοφιλής, βασική και συχνά χρησιμοποιούμενη βελονιά. Το άρριχτο γαϊτανάκι χρησιμοποιείται σε όλο στον κόσμο, οπότε είναι μια σπουδαία βελονιά για να μάθετε!


Οι εικόνες είναι από τη σελίδα www.crochetspot.com.

Στο παράδειγμά μας, θα θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι ξέρετε να πλέκετε μια αλυσίδα. Αρχίζουμε λοιπόν.


Δημιουργούμε μια αλυσίδα.


Βάλτε το βελονάκι σας μέσα στη δεύτερη θηλιά, μετρώντας από τη μεριά της βελόνας. Τώρα πρέπει να έχετε 2 θηλιές στο βελονάκι σας. Εισάγετε το βελονάκι στη 2η θηλιά και όχι στην πρώτη, επειδή μία θηλιά είναι ίση με το ύψος του άρριχτου... γαϊτανακίου! Έτσι, η γωνία σας αυτή θα έχει το ίδιο ύψος με την υπόλοιπη σειρά.


Βάζουμε το βελονάκι στη 2η θηλιά από τη μεριά της βελόνας.

Τυλίξτε το νήμα γύρω από το βελονάκι μια φορά.Τραβήξτε το γύρο του νήματος μέσα από την πρώτη θηλιά που βρίσκεται στο βελονάκι σας. Τώρα θα πρέπει να έχετε 2 θηλιές στο βελονάκι.


Τυλίξτε το νήμα ξανά, και τραβήξτε το νήμα μέσα και από τις δύο θηλιές. Τώρα θα πρέπει να έχετε μόνο μια θηλιά στο βελονάκι.
Συγχαρητήρια! Μόλις πλέξατε το πρώτο σας άρριχτο γαϊτανάκι!

Μπορείτε να συνεχίσετε να πλέκετε άρριχτα γαϊτανάκια κατά μήκος της πρώτης αλυσίδας. Για να το κάνετε αυτό, απλά εισάγετε το βελονάκι σας στο επόμενο γαϊτανάκι στον αέρα, τυλίξτε το νήμα, περάστε το από τη μία θηλιά που βρίσκετε στο βελονάκι, ξανατυλίξτε, περάστε το νήμα κι από τις δυο θηλιές που βρίσκονται στο βελονάκι, τραβήξτε μέσα και από τις 2 θηλιές. Συνεχίστε μέχρι να φτάσετε στο τέλος της αλυσίδας.

Να πως μοιάζει μια σειρά από άρριχτα γαϊτανάκια!
Για να φτιάξετε άλλη μια σειρά από άρριχτα γαϊτανάκια, πλέξτε ένα γαϊτανάκι στον αέρα. Έπειτα γυρίστε το πλεκτό.Εισάγετε το βελονάκι σας στο πρώτο άρριχτο γαϊτανάκι.


Τυλίξτε το νήμα γύρω από το βελονάκι.


Τραβήξτε το γύρο του νήματος μέσα από την πρώτη θηλιά που βρίσκεται στο βελονάκι σας. Τώρα θα πρέπει να έχετε 2 θηλιές στο βελονάκι.


Τυλίξτε ξανά το νήμα.


Τραβήξτε το νήμα μέσα και από τις δύο θηλιές. Τώρα θα πρέπει να έχετε μόνο μια θηλιά στο βελονάκι.Μπορείτε να συνεχίσετε να πλέκετε κατά μήκος της σειράς και να δημιουργήσετε κι άλλες σειρές από άρριχτα γαϊτανάκια. Να πως θα φαίνεται το πλεκτό σας!
Ορίστε κι ένα βίντεο για εμπέδωση!


Σας βοήθησα; Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια; Αν ναι, πέστε το με ένα σχόλιο!


Πηγές
Φωτογραφίες-επεξήγηση crochetspot.com
Βίντεο: anniescatalog.com


Βρείτε εδώ τα υπόλοιπα μαθήματα!
Ξεκινάμε από το μηδέν!
Μάθημα 1ο: Η πρώτη θηλιά και η αλυσίδα
Μάθημα 2ο: Το κλείσιμο του πλεκτού και το κρύψιμο της κλωστής
Μάθημα 4ο: Το βουβό γαϊτανάκι
Μάθημα 5ο: Το ποδαράκι
Μάθημα 6ο: Η προσθήκη καινούργιου νήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips