Ο Νο 1 κανόνας στα ζαχαροπλαστική είναι η ακρίβεια. Γι' αυτό μια ηλεκτρονική ζυγαριά και ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής είναι τα πρώτα που θα πρέπει να εξασφαλίσουμε. Αν δεν διαθέτουμε, ιδού οι βασικές αντιστοιχίες σε φλυτζάνια και κουτάλια.
- 1 αυγό = 50-55γρ.
- κρόκος = 20 γρ.
- ασπράδι = 30 γρ.
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ = 5 γρ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ = 5 γρ.
- 1 κ.σ. κακάκο = 10 γρ.
- 1 κ.σ. μέλι = 30 γρ.
- 1 κ.σ. ζάχαρη = 30 γρ.
- 1 φλ. τσ. αλεύρι = 130 γρ.
- 1 φλ. τσ. αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη = 110 γρ.
- 1 φλ. τσ. βούτυρο = 230 γρ.
- 1 φλ. τσ. άχνη ζάχαρη = 125 γρ.
- 1 φλ. τσ. ζάχαρη καστανή = 220 γρ.
- 1 φλ. τσ. ζάχαρη κρυσταλλική = 200 γρ.
- 1 φλ. τσ. κακάο = 85 γρ.
- 1 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος = 240 γρ.
- 1 φλ. τσ. μέλι = 340 γρ.
- 1 φλ. τσ. νερό = 200 γρ.
Πηγή: περιοδικό Γλυκές Ιστορίες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εσείς τι λέτε;