Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Τα παιδιά μάς διοργάνωσαν βραδιά κινηματογράφου!



 Πριν λίγες ημέρες, τα παιδιά και η ανιψιά μου διοργάνωσαν βραδιά κινηματογράφου για μικρούς και μεγάλους! Και εννοώ κανονική βραδιά, με εισιτήριο, διάφορα σνακ για να αγοράσεις αλλά και bazaar μετά το τέλος της ταινίας!

Τη βραδιά αυτή την σκέφτονταν, τη σχεδίαζαν και την προπαρασκεύαζαν εδώ και πολύ καιρό! Είχαν διαφωνίες, τσακωμούς, αλλά και υποχωρήσεις, συνεργασία και σκληρή δουλειά!




Την ταινία επέλεξαν τα παιδιά (Το τέρας της θάλασσας) και μόλις πήγε 9, η ώρα που μας είχαν ενημερώσει τα παιδιά ότι θα μαζευόμασταν, πήραμε όλοι οι μεγάλοι τις θέσεις μας!

Μας έδωσαν τον κατάλογο που τα ίδια είχαν φτιάξει και παραγγείλαμε ό,τι θέλαμε να φάμε και να πιούμε!




Εγώ πήρα μια μπύρα, ένα κλαμπ σάντουιτς (πού να βρεις τόσο φθηνό τη σήμερον ημέρα, όλα έχουν 6-7 ευρώ!) και 3 μικρά πακέτα ποπ-κορν/γαριδάκια. Tα σακουλάκια για ποπ-κορν ήταν μάλιστα χειροποίητα! Πήρα ακόμη και ένα από τα χειροποίητα σοκολατάκια υγείας της πεταλουδίτσας μου και ένα μπουκαλάκι νερό, το οποίο ήταν δωρεάν!



Το σέρβις ήταν άψογο, ταχύτης και ευγένεια! Μας έφερναν όλα τα πιάτα/μπουκάλια πάνω σε δίσκο, μας έπαιρναν τα πιάτα μόλις τα αδειάζαμε, μας έφερναν αμέσως ό,τι χρειαζόμασταν, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ταινίας, με πολλή προθυμία και κατά διαστήματα μας ρωτούσαν αν θέλαμε από τούτο και από κείνο!



 Η πεταλουδίτσα μου έκοβε με το μαχαίρι του βουτύρου τη ντομάτα σε φέτες για να τη βάλει στα κλαμπ σάντουιτς κι εδώ συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι το καθετί που τους μαθαίνω στο σπίτι, όπως τα μαθήματα μαγειρικής κids cook real food, μέσα από τα οποία τους έμαθα να κόβουν με ασφάλεια με το μαχαίρι. Έχουμε ακόμη κάποια μαθήματα μαχαιριού για πιο προχωρημένους να κάνουμε, αλλά και οι ως εδώ αποκτηθείσες γνώσεις, της επέτρεψαν να "βγάλει το ψωμί της"!)


Εγώ είχα φτιάξει φανουρόπιτα και έφερα λίγη στους υπεύθυνους της βραδιάς, με σκοπό να φάνε κι εκείνοι και να κεράσουν και τους θεατές!



Μετά την ταινία, τα φώτα άνοιξαν και πληρώσαμε για όσα παραγγείλαμε! Οι τιμές των παιδιών ήταν πραγματικά πολύ καλές και μας κέρασαν και ζελεδάκια στο τέλος!




Στη συνέχεια, μας οδήγησαν στο bazaar, μια καρέκλα δηλαδή που πάνω της είχαν αποθέσει την πραμάτεια τους: βιβλία και μπλοκάκια σημειώσεων φτιαγμένα από τα ίδια, πέτρες και κοχύλια μαζεμένα από τις εξορμήσεις μας στη θάλασσα, μέχρι και τυχερά  playmobil,  τα οποία για εκείνα δεν ήταν πλέον τυχερά, αλλά δεν τους άρεσαν και έτσι δοκίμασαν να μας τα μεταπωλήσουν!




Εγώ αγόρασα ένα παραμύθι, ένα βιβλίο με ξεπατικοτούρες, δυο χειροποίητα μπλοκ σημειώσεων, όλα φτιαγμένα από την πεταλουδίτσα μου και ένα τυχερό  playmobil για το νηπιαγωγείο.  Είχα βάλει στο μάτι και ένα καταπληκτικό βιβλίο που είχε φτιάξει η ζουζούνα ανιψιά μου σχετικά με τους κινδύνους του ίντερνετ, αλλά το άφησα τελικά να το πάρει η κουνιάδα μου, για την οποία θα είχε και μεγαλύτερη συναισθηματική αξία!


Από το παραμύθι.



Το σημειωματάριο!


Όλη αυτή η εμπειρία θεωρώ πως ήταν πολύτιμη για τα παιδιά μας! Δεσμεύτηκαν σε μία ιδέα, σχεδίασαν τα βήματα τους, κατένημαν ρόλους και αφοσιώθηκαν σε αυτούς, συνεργάστηκαν, παρόλες τις πολλές διαφωνίες τους, εξασκήθηκαν στην εργατικότητα και κατανόησαν βιωματικά την αξία της, έμαθαν τι θα πει να βγάζεις χρήματα με τον ιδρώτα σου και πάνω απ' όλα, έκαναν την ιδέα τους πραγματικότητα και ένιωσαν ότι μπορούν να καταφέρουν αυτό που θα βάλουν στο μυαλό τους! 



Είμαι πραγματικά πολύ περήφανη για αυτά και ανυπομονώ να δω τι άλλο επιχειρηματικό εγχείρημα θα βάλουν στο μυαλό τους την επόμενη φορά!




2 σχόλια:

  1. Ωραία ιδέα. Το σκέφτομαι να το διοργανώσουμε κι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία σας εύχομαι! Θα δεις ότι θα περάσετε πολύ ωραία, είναι ωραία εμπειρία για όλους!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips