Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Φτιάχνουμε κούκλα-γοργόνα με την 4Μ!




     Σε προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με τις DIY οικολογικές χάντρες, σας μίλησα ήδη για την εταιρεία 4M και το ΠΟΣΟ μου αρέσουν τα πρωτότυπα και ποιοτικά παιχνίδια και κατασκευές της (εδώ μπορείτε να βρείτε όλα της τα προϊόντα και εδώ τη σελίδα της στο Facebook)! Σε αυτή την ανάρτηση, ετοιμάζουμε την "Κατασκευή κούκλα - γοργόνα" και μοιράζομαι μαζί σας τις εντυπώσεις μου από το παιχνίδι!


Το consept
     Με το παιχνίδι αυτό, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας κούκλα - γοργόνα, ακριβώς όπως τη θέλετε! Στο κουτί θα βρείτε όλα τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή της, καθώς και οδηγίες βήμα-βήμα!


Τι θα βρείτε στο κουτί:



  • Μια πάνινη κούκλα 22 εκ.
  • 3 κομμάτια ύφασμα και πατρόν για την ουρά της
  • Λωρίδες ταινίας διπλής όψης για τη συναρμολόγηση της ουράς
  • Νήμα για τα μαλλιά
  • Κόλλα για χειροτεχνίες
  • Μολύβια και χάρτινο στένσιλ για να σχηματίσετε τα μάτια και το στόμα
  • Λουλούδια για τα μαλλιά
  • Πετονιά ελαστική και χάντρες για το βραχιόλι και το κολιέ
  • Πιστοποιητικό γέννησης, για να γράψετε τα στοιχεία της!
  • Βήμα-βήμα οδηγίες κατασκευής



Πώς φτιάχνεται

     Αρχικά, ετοιμάσαμε το νήμα για τα μαλλιά σύμφωνα με τις οδηγίες και απλά το ακουμπήσαμε πάνω στο κεφάλι της κούκλας, στο οποίο υπάρχει βέλκρο, οπότε και κόλλησε πανεύκολα! Στη φράντζα μπορείτε να βάλετε λίγη από την κόλλα και να στερεώσετε τα μαλλιά όπως σας αρέσει.










     Η πεταλουδίτσα μου κόλλησε τα λουλούδια στα μαλλιά με τον τρόπο που της άρεσε. Δεν υπάρχει δέσμευση, η κούκλα είναι του παιδιού και μπορεί να τη φτιάξει όπως θέλει!!!




     Σειρά είχαν τα αξεσουάρ! Η πεταλουδίτσα μου πέρασε μέσα από την πετονιά τις χάντρες, σχηματίζοντας το μοτίβο που της άρεσε! Δεν είναι ακριβώς ίδιο με της εικόνας στο κουτί, έφτιαξε το δικό της συνδυασμό! Εξαιρετική άσκηση λεπτής κινητικότητας, συντονισμού ματιού-χεριού, συγκέντρωσης και ΥΠΟΜΟΝΗΣ!





Μόλις τα ετοίμασε, εγώ τα έδεσα κόμπο.



Αφού τελειώσαμε με το πάνω μέρος, σειρά είχε η ουρά! Αρχικά, ενώσαμε τα πόδια δένοντας τα με πετονιά.





Ξεπατικώσαμε τα πατρόν πάνω στο ύφασμα και το κόψαμε.





 Έπειτα, στερεώσαμε την ουρά με τη βοήθεια των κολλητικών λωρίδων. Πάνω σε αυτήν με τη σειρά, στερεώσαμε και όλες τις υπόλοιπες λωρίδες υφάσματος.





Το ίδιο κάναμε και με το μπουστάκι της. Τέλος, σχηματίσαμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, με τη βοήθεια του χάρτινου πατρόν! Αλλά ποιά γοργόνα θα ήταν σωστή γοργόνα, χωρίς μεγάλη βλεφαρίδα!!!






Έτοιμη η "Κατερίνα"!!!




Οι εντυπώσεις μας
     Η "Κατασκευή κούκλα - γοργόνα" είναι μια ενδιαφέρουσα, δημιουργική δραστηριότητα για κορίτσια από 4 ετών θεωρώ, εννοείται με βοήθεια ενός ενήλικα, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά Δημοτικού μπορούν ΑΝΕΤΑ να ολοκληρώσουν μόνα τους ολόκληρη την κατασκευή.

     Εκτός από το δημιουργικό κομμάτι και την καλλιέργεια της φαντασίας, το παιδί έχει την ικανοποίηση ότι έφτιαξε μια κούκλα μόνο του, όπως ακριβώς την ήθελε! Μην εκπλαγείτε αν αυτή γίνει η αγαπημένη του κούκλα, όπως έγινε και με εμάς!




     Στην πεταλουδίτσα μου άρεσε πολύ η διαδικασία, αλλά ήθελε και βοήθεια και από εμένα (ή ίσως την προσοχή μου απλώς)!  Όπως σας είπα, αγάπησε πολύ την κούκλα, γιατί δένεται και από τη φύση της με τα κουκλάκια της, πόσο μάλλον με αυτό που δημιούργησε μόνη της και είχε και τη φωνή της μαμάς της (όσο την ετοιμάζαμε, της έδινα τη φωνή μου και της έλεγα πόσο ανυπομονούσα να με ετοιμάσει για να παίξουμε)!

     Ακόμη, θεωρώ ότι αποτελεί πολύ ωραία ασχολία για να περάσετε τετ-α-τετ ποιοτικό χρόνο με την κόρη σας, κάτι που κάναμε κι εμείς, αφού φτιάξαμε τη γοργονίτσα μια μέρα που η πεταλουδίτσα μου ήταν λίγο άρρωστη και δεν πήγε σχολείο. Στα συν, να προσθέσω την σχετικά οικονομική τιμή της, κάτι που πάντα κοιτάμε, σε σχέση εννοείται και με την ποιότητα πάντα!


Πώς σας φάνηκε η DIY γοργόνα μας;

2 σχόλια:

  1. Πολύ μας αρέσουν αυτές οι κατασκευές! Αν και πλέονοι Χριστιάννα μου θέλει να τα φτιάχνει εξολοκλήρου με ανακυκλώσιμα υλικά! :)
    Φιλιάαααα!
    Happy Learning Seeds

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλειες και οι κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά!! Ό,τι αρέσει στα παιδιά κάθε φορά!!! Αρκεί να δημιουργούν!! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips