Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Η πιο ευχάριστη είδηση του 2018!



     Δύσκολο, πολύ δύσκολο το φετινό καλοκαίρι, και για εμάς όχι μόνο το καλοκαίρι. Το 2018 μέχρι στιγμής μας επιφύλασσε πολλά δυσάρεστα:

  • Ο παππούς μου, που φρόντιζαν οι γονείς μου στο πατρικό μου σπίτι πέθανε
  • Η πολυαγαπημένη γιαγιά του άντρα μου πέθανε
  • Ένα αγαπημένο μας νεαρό άτομο που φιλοξενούσαν παλιότερα οι γονείς μου βρέθηκε πνιγμένο (όχι από τις φωτιές)
  • Έπειτα οι φωτιές στην Αττική με τόσες δυσάρεστες εξελίξεις που μας συγκλόνισαν όλους
  • Καπάκι οι πλημμύρες και οι σεισμοί
  • Στο ενδιάμεσο ο θάνατος της μαίας με τα 10 παιδιά

Βασικά, περιμένω πότε θα πέσει ο μετεωρίτης!

     Όμως, ανάμεσα σε όλα αυτά τα δυσάρεστα, βιώνω στη ζωή μου το πιο ευχάριστο γεγονός της χρονιάς: είμαι έγκυος στην τρίτη μας ευλογία!! Μάλιστα, δεν είμαι απλώς έγκυος, είμαι και στο μήνα μου!!! Ένα χρόνο ακριβώς αφού έμεινα έγκυος στο αγγελούδι που χάσαμε, μάθαμε πως ο Θεός μας έστειλε νέο πακετάκι!

     Άργησα λίγο να σας το πω ε; Την προηγούμενη φορά, στην τρίτη μου εγκυμοσύνη που κατέληξε σε παλίνδρομη κύηση, το είχα μοιραστεί μαζί σας ήδη από τις αρχές του 4ου μήνα. Αυτή τη φορά όμως, παρόλο που ήθελα πολύ να μοιραστώ τη χαρά μου, πάντα κάτι με κρατούσε. Και αυτό το κάτι ήταν πάντα ο φόβος μου.

     Στην αρχή, ήταν ο φόβος του 1ου τριμήνου. Να ακούσουμε την καρδούλα του, να "πιαστεί", να περάσει η περίοδος με το μεγάλο ποσοστό παλίνδρομων κυήσεων.

     Έπειτα, ο φόβος του 4ου μήνα. Όλον τον 4ο μήνα φοβόμουν μήπως συμβεί πάλι εκείνο το άγνωστο "κάτι" που έκανε την καρδούλα του τρίτου μου μωρού να σταματήσει να χτυπάει. Φοβόμουν συνεχώς μήπως πέθανε και δεν το κατάλαβα (εφόσον ακόμα δεν το ένιωθα) και κάθε 5 μέρες ήμουν στο γιατρό για να ακούσω την καρδούλα του. Η παλαβή μαμά εδώ και μαζί να σέρνει στο γιατρό και τον άντρα της, που δεν ήταν παλαβός αλλά με τα κλάματα και τους φόβους της τον παλάβωσε κι αυτόν και ούτε μυαλό να δουλέψει δεν είχε!

     Όλα φαίνονταν καλύτερα στον 5ο μήνα, όταν άρχισα να ακούω το μωρό μου να κλωτσάει. Μέχρι που άρχισα να σκέφτομαι τη γέννα. Τελικά όταν πας να γεννήσεις για πρώτη φορά, είναι όλα καλύτερα. Δεν έχεις ιδέα τι μπορεί να πάθεις, κάθεσαι πάνω σε ένα απαλό ροζ συννεφάκι!


Φωτογραφίζω την κοιλιά, αλλά και το 
καινούργιο μου φόρεμα!!


     5 χρόνια μετά την πρώτη γέννα, 3,5 χρόνια μετά τη δεύτερη και 1,5 χρόνο μετά την απόξεση, έχω μάθει πολύ περισσότερα πράγματα σχετικά με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Έτσι, είχα πιο πολλά να φοβηθώ. Τη θρόμβωση, τις συμφύσεις, τις πιθανές επιπλοκές της επισκληριδίου, γενικώς το ενδεχόμενο να χαιρετήσω τα παιδιά μου καθώς φεύγω για το μαιευτήριο και να μην τα ξαναδώ ποτέ. Καθώς ξέρω καλά ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στις τραγωδίες, αυτό το ξέρει πολύ καλά και η Γιάννα, η οποία μετά από τις απώλειες της, παραλίγο να χάσει και το ουράνιο τόξο της μπροστά στα μάτια της.


     Πάσχιζα σε όλη την εγκυμοσύνη να φτιάξω ψυχολογία, αλλά μια πεθαίνει ο ένας, μια ο άλλος, μια όλοι μαζί, μυρίζει πολύ θάνατο η ατμόσφαιρα βρε παιδί μου και δε με βοηθούσε! Είχα και τη σκέψη και τις τύψεις της δεύτερης καισαρικής, δε βοηθούσε σε θέμα υποστήριξης και το περιβάλλον (όχι το συγγενικό, το φιλικό θα έλεγα), οπότε ένιωθα πολύ ευάλωτη για να μοιραστώ ένα τόσο πολύτιμο νέο. Ευάλωτη στο τι θα ακούσω και στο τι θα διαβάσω, γιατί όπως καταλαβαίνετε ήταν πολύ ευαίσθητη η φάση όλη που περνούσα.

     Τώρα που έχω πια μπει στο μήνα μου και έχω συμφιλιωθεί πάνω κάτω με όλα όσα άκουσα, έμαθα, φοβάμαι και προσδοκώ, σας το λέω κι εσάς: προσοχή τι λέτε στις εγκύους!! Και όχι μόνο τι λέτε, αλλά και πως το λέτε και πως κοιτάτε και πως κουνάτε το κεφάλι σας ακόμη!!! Δεν ξέρετε τι περνάει μέσα της η κάθε γυναίκα! Να είστε όσο μπορείτε υποστηρικτικοί και να εστιάζετε στο πιο σημαντικό: Σε λίγο καιρό η μαμά θα κρατάει την ευλογία της αγκαλιά!!!! Και αυτό που θέλουν όλοι είναι να βγουν από τη διαδικασία του τοκετού γεροί και χαρούμενοι και οι δύο!!!

     Πίσω στα δικά μας λοιπόν: Το τρίτο μας παιδάκι είναι αγοράκι και θα γεννηθεί μέσα στον Αύγουστο με το καλό! Η εγκυμοσύνη αυτή μου έπεσε πολύ βαριά. Παρόλο που σε όλη τη διάρκεια της δεν είχα ούτε μια επιπλοκή, ούτε μια σταγόνα αίμα (σε αντίθεση με το αγγελούδι μου που όλο κάτι είχα και όλο έπρεπε να κρεβατώνομαι) και δοξάζω το Θεό γι΄αυτό, κατά τα άλλα δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου ήδη από την αρχή.

     Εξάντληση, κούραση, λαχάνιασμα, να μην μπορώ να ανέβω σκάλες, να παρακαλάω πότε θα τελειώσει το σχολείο για να μη χρειάζεται να βάζω και να βγάζω την πεταλουδίτσα μου από το κάθισμα αυτοκινήτου, να μην μπορώ να σταθώ όρθια και στο τελευταίο τρίμηνο να νιώθω ότι αν σκύψω πάνω από μία δυο φορές την ημέρα, φλουπ- θα γεννήσω! 


Αργήσαμε αλλά τα ετοιμάσαμε όλοι μαζί τα μωρουδιακά!


     Η πεταλουδίτσα μου στην αρχή ήταν πολύ επιφυλακτική με το θέμα της εγκυμοσύνης. Είχε, βλέπετε, και μια άσχημη εμπειρία στο ιστορικό της. Με τον καιρό άρχισε να παίζει με τα κουκλάκια της, ότι δήθεν τα γεννούσε και κάποια πέθαιναν, κάποια ζούσαν. Έπειτα, άρχισε να με ρωτάει για το ενδεχόμενο να πεθάνει και αυτό το μωρό, αν θα στεναχωρηθώ και αν θα κλαίω. Φοβόταν επίσης μήπως πάθω εγώ κάτι. Όλα αυτά πολύ δύσκολα της τα έβγαζα, γιατί δεν ανοίγεται εύκολα, αλλά βοηθούσε και το γεγονός ότι την είχα στο νηπιαγωγείο και παρατηρούσα άμεσα τι έλεγε και πως αντιμετώπιζε το θέμα μέσα στην ομάδα.

     Πλέον, έχουμε όλοι προετοιμαστεί με καλή διάθεση για τον ερχομό του μπέμπη. Ο σαμψωνάκος μου δείχνει ποια παιχνίδια θα του δίνει, μου αγκαλιάζει την κοιλιά, με ρωτάει πότε θα το γεννήσω! Η πεταλουδίτσα μου τα ίδια (εκτός από το αγκάλιασμα, είπαμε μην παραγνωριστούμε κιόλας!) Το σπίτι και οι βαλίτσες είναι έτοιμες, το ίδιο κι εγώ! Εντάξει εκτός από κάποιες στιγμές τα βράδια που η ανησυχία μου ξυπνά και πάλι. Αλλά ας είναι καλά το κομποσχοίνι μου, έχω βρει την ηρεμία μου!


Μεταποίηση ρούχων από συμβατικά σε εγκυμοσύνης!


     Παρόλο που εγώ θα είμαι σε φάση ετοιμότητας/γέννας αυτές τις ημέρες, στο blog θα ανεβαίνουν κάποιες προγραμματισμένες αναρτήσεις που έχω ετοιμάσει. Κατά τα άλλα, θα μαθαίνετε τα νέα μου από το Facebook και το Instagram!


     Τέλος, θέλω να σας παρακαλέσω κάτι: να κάνετε μια προσευχή για μένα και για το μωρό μου, να πάνε όλα καλά στη γέννα και να μην έχουμε επιπλοκές! Κι εγώ σας υπόσχομαι ότι μόλις με το καλό γεννήσω θα σας το πω!

     Εύχομαι το 2018 να φέρει και σε εσάς πολύ ευχάριστα γεγονότα, για να ισοσταθμιστεί λίγο η πίκρα που πήραμε φέτος ως τώρα.


Σας φιλώ και καλό Δεκαπενταύγουστο!

16 σχόλια:

  1. Με το καλό κοριτσάκι μου να υποδεχτείτε το τρίτο σας παιδάκι! Να πάνε όλα καλά και να έχεις μια εύκολη γεννά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτηρία μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις όμορφες ευχές σου!!!

      Διαγραφή
  2. Αχ κορίτσι μου γλυκό... ΠΟΣΟ ευχάριστο νέο! Το χρειαζόμουν όσο τίποτα αυτόν τον Αύγουστο. Χαίρομαι τόσο πολύ για σας! Με το καλό να κρατήσεις το θαυματακι σου αγκαλιά! Να πολλαπλασιαστει η αγάπη και η ευτυχία στο σπιτικό σας. Όλα θα πάνε καλά, η Παναγία μαζί σας. Θα σας έχω στις προσευχές μου. Σας φιλώ γλυκά, γλυκά ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου πόσο χαίρομαι που το χαρούμενο νέο μας σε κάνει κι εσένα τόσο χαρούμενη!!! Σε ευχαριστώ για τις προσευχούλες σου!!! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  3. Χιλιες ευχες και προσευχές έχεις και από εμάς εδώ τους 5! Να πάνε (και θα πάνε) ό΄λα καλα για σένα και το νέο σας μωράκι!!! Να έχεις πίστη! Ο Θεός με τους αγγέλους του είναι πάντα στο προσκεφάλι όλων μας!! Με το καλο!!!
    Και ....ετοιμάσου για νεα ομορφα , κουραστικά ξενύχτια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές και τις προσευχές όλων σας!! Ανυπομονώ για τα ξενύχτια (οξύμωρο ε;;;)

      Διαγραφή
  4. Με το καλό κορίτσι μου! Θα πάνε όλα τέλεια μέχρι τέλους και θα κρατήσεις το αντράκι σου καταγερο αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τωρα αν σου πω οτι ειχα καταλάβει πως εισαι έγκυος θα με πιστεψεις;;;Κι αμεσως σκεφτηκα οτι θα το ανακοινωσεις αργά..τριτο παιδι,τι ευλογια!!Μπραβο σου που το τολμησες!Τρία παιδακια (και παραπανω ακόμα) μονο ευτυχια φερνουν.Εμεις είμαστε τρια αδελφια και ειναι αλλο πραμα τα οικογενειακά τραπεζια..αλλη δυναμική!Αυτη την εικονα να εχεις στο μυαλο και να χαμογελας κι ολα θα πανε τελεια!Ο Θεός ειναι μαζι σου.Καλη λευτερια κουκλίτσα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το σκεφτόμουν ότι όλο και κάποια αναγνώστρια θα είχε πάρει είδηση ότι είμαι έγκυος! Δεν ξέρω πως, αλλά πάντα γίνεται!! Πόσο χαίρομαι που έχεις όμορφη εμπειρία από τα δυο αδέρφια σου!! Είναι πράγματι πολύ όμορφη εικόνα!! Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!

      Διαγραφή
  6. Ολα να πανε καλα! Σου ευχομαι να γεννησεις ευκολα ενα γερο παιδακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια!Καλή λευτεριά, με ένα πόνο(όπως μου ευχόταν κι εμένα όταν πήγαινα στο χωριό μου)κι η Παναγιά μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ευθυμία μου! Ας ελπίσουμε ότι οι πόνοι της καισαρικής θα περάσουν γρήγορα, έστω και με δυο τρεις πόνους παραπάνω!!

      Διαγραφή
  8. Πρόκειται να γίνω κι εγώ μαμά σε λίγες μέρες.
    Μόλις ξεκίνησα το νέο μου μπλογκ και κοιτάζοντας τα ιστολόγια που παρακολουθούσα όταν ξαναείχα μπλογκ, βρήκα αυτή την ανάρτηση και χάρηκα πολύ!
    Με το καλό το μωράκι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη καλώς όρισες και πάλι στην μπλογκόσφαιρα και με το καλό το μωράκι σου!!! Θα σε διαβάζω κ εγώ! Έχουμε πολλά κοινά και το κυριότερο τα μωρακια μας θα είναι τόσο κοντια σε ηλικία!!!! Σε φιλώ και καλή συνέχεια με το γράψιμο και με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες σου!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips