Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Επιδιόρθωσε το: Η πρόκληση του Μαΐου!




     Επανέρχομαι μετά το Dressing Your Truth με νέα στήλη, την οποία είχα σκοπό να βγάλω στον αέρα από πέρυσι! Μέσα από τη στήλη "Επιδιόρθωσε το" θα σας γράφω για τον αγώνα της μάνας να φτιάξει αυτά που έχει, αντί να πάει να αγοράσει καινούργια και για το πώς σπάω το κεφάλι μου σε κάθε ελλαττωματικό ρούχο για να το κάνω να δείχνει σαν καινούργιο. Τουτέστιν, θα σας δείχνω πώς προσπαθώ να επιδιορθώσω τα φθαρμένα/λεκιασμένα/χαλασμένα/φαρδιά ρούχα των παιδιών κυρίως, ανακαλύπτοντας μέσα από αυτή την προσπάθεια κόλπα και τεχνικές που ούτε καν ήξερα ότι υπάρχουν! Μανούλες, ανασκουμπωθείτε! Πιάνουμε δουλειά!!!

     Ποδαρικό στη νέα μου στήλη κάνω με την πρόκληση του Μαΐου, μια πρόκληση που έφτιαξα εγώ για εμένα! Όσες με ακολουθείτε στο Instagram, γνωρίζετε για τι πράγμα μιλάω! Για όσες ακούτε την πρόκληση αυτή για πρώτη φορά, αφήστε με να σας εξηγήσω:

     Ο Απρίλιος με βρήκε με μείον ένα μωρό, δύο μικρά συνέχεια άρρωστα, δουλειά, σπίτι που έχει μείνει αρκετά πίσω λόγω όλων των προηγούμενων και second hand ρούχα που κατέφθαναν συνεχώς, για να συμπληρώσω την καρνταρόμπα των παιδιών για το Σεπτέμβρη. Πολλά από τα ρούχα είχαν μικροφθορές και χρειάζονταν κάποια επιδιόρθωση, για να μπορέσουν τα παιδιά να τα φορέσουν στο σχολείο και να είναι όμορφα και περιποιημένα. Στο μεταξύ, είπα στον άντρα μου να μου πάρει ύφασμα από την Αθήνα για να φτιάξω μια εύκολη φουστίτσα για το σχολείο που δεν έχω. Αλλά πώς να ανοίξω ραψίματα, τη στιγμή που έχω ένα σωρό να επιδιορθώσω;

     Δημιούργησα, λοιπόν, την πρόκληση του Μαΐου! Έβαλα στόχο να αυξήσω την ώρα που ασχολούμαι με το ράψιμο από 15' σε μισή ώρα, ώστε να καταφέρω να τελειώσω όλες τις επιδιορθώσεις μέχρι την 1η Ιουνίου! Εδώ σας ξεδιπλώνω, λοιπόν, το ιστορικό της πρόκλησης!!

     Τέλος Απριλίου, κάνω τη μεγάλη κίνηση και συγκεντρώνω σε ένα μέρος όοοοοολα τα ρούχα που χρειάζονται κατιτίς!!! Ένας ντουβρουτζάς μου έρχεται, αλλά το παίζω ψύχραιμη. Ανακαλύπτω ρούχα που τα έχω για φτιάξιμο από πέρυσι και πλέον δεν κάνουν στα παιδιά!! Κάνω ότι δε συμβαίνει τίποτα και προχωρώ σε ταξινόμηση. Στην ταξινόμηση με βοήθησε πολύ και το Podcast της επαγγελματίας οργανώτριας Lisa Woodruff "The Sunday Basket" για την οποία και για το οποίο θα σας γράψω αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση. Να τα λοφάκια που έκανα:



1. Στο νούμερο ένα βρίσκονται τα ρούχα που επιδιορθώνονται στο χέρι. Τα κατέταξα σε α' προτεραιότητας για όταν κοιμούνται τα παιδιά, ώστε να μην ενοχλούνται με το θόρυβο της μηχανής.

2. Ρούχα για μεταποίηση, αυτά είναι καθαρά πειραματικά, τα κατατάσσω σε γ' προτεραιότητας και δε με πειράζει να τα αφήσω για μετά το Μάιο, ίσα ίσα θέλω να ασχοληθώ μαζί τους το καλοκαίρι!! 

3. Εύκολες και γρήγορες επιδιορθώσεις για τη μηχανή, όπως μια ραφή που ξηλώθηκε, τα κατατάσσω σε α' προτεραιότητας για όταν λείπουν τα παιδιά. Όπως είδα, κάθε ρούχο στο νούμερο 3 μου πήρε περίπου 15' για να το ετοιμάσω, οπότε έφτιαχνα 2 από αυτά την ημέρα.

4. Επιδιορθώσεις που απαιτούν περισσότερο χρόνο, όπως το άλλαγμα λάστιχου και το μπάλωμα, τα κατατάσσω σε β' προτεραιότητας για όταν λείπουν τα παιδιά.

5. ...Τα μισά ασιδέρωτα!!! Δε φρικάρω, δε φρικάρω!!!!! Βλέπετε, όταν τα καλοκαιρινά βγαίνουν από τις σακούλες, θέλουν σίδερο και μάλιστα ΟΛΑ!!!


Επόμενο βήμα: Αφαίρεσα τη στοίβα νο. 2 και την έβαλα στη ντουλάπα. Τα υπόλοιπα ρούχα τα έβαλα όλα σε μια ασημένια βαλίτσα για την παραλία, γιατί ήθελα κάτι να κλείνει με φερμουάρ, αφού θα την έχω στο σαλόνι!! Η βαλίτσα ξεχειλίζει αλλά εγώ νιώθω γεμάτη ενέργεια και τάκα τάκα επειδιορθώνω 4 ρουχαλάκια, τα οποία ήθελαν όλα στένεμα (οδηγίες στενέματος by Koritsi Malama coming soon).




     Ήδη από τις πρώτες μέρες του Μαΐου, ολοκληρώνω τα ρούχα νο. 1. Στο ενδιάμεσο, τυχαίνουν και μερικά απρόοπτα που θέλουν άμεσο φτιάξιμο, όπως το κρυφό φερμουάρ στο παντελόνι του αντρούλη μου, το οποίο χάλασε και φυσικά δεν έχω τα φόντα να αλλάξω, ούτε και την υπομονή να μάθω να φτιάχνω ένα κρυφό φερμουάρ! Οπότε, το ξήλωσα, έφερα κοντά τις δυο άκρες της τσέπης (σαν να υπάρχει όντως κρυφό φερμουάρ) και γάζωσα προσεκτικά με ίσιο γαζί! Βέβαια, η κρυφή τσέπη μας άφησε χρόνους, αλλά είχα το ελεύθερο από τον αντρούλη να την εξαφανίσω και έτσι δε μάσησα!! Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε!! Νομίζω το αγαπημένο μου από όσα έφτιαξα!!




     Εδώ είναι μια φουστίτσα και ένα παντελονάκι της πεταλουδίτσας μου, τα οποία τα στένεψα για να την κάνουν! Ειδικά η φουστίτσα είναι για μεγαλύτερη ηλικία, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση 8 χρονών να την αφήνω να φοράει σούπερ μίνι, οπότε με λίγο στένεμα, για 4 χρονών το μήκος της μας ήρθε μια χαρά!!!
     



     Στο ροζ φανελάκι είχε φύγει η ραφή και επειδή ήταν ελαστικό, το πέρασα με ζιγκ ζαγκ γαζί! Δεξιά η κατά τα άλλα άψογη μπλούζα του σαμψωνάκου, είχε μια τρυπούλα στο γράμμα G. Κρίμα είναι να μην τη φορέσει για μια τρυπούλα μια σταλιά!!




     Κι εδώ μια από τα ίδια: Να ράψω το ξηλωμένο κούμπωμα από την κάπα της Άννας, μια ξηλωμένη ραφή στη ροζ μπλούζα, αλλαγή λάστιχου στη βερμούδα, κλείσιμο τρυπούλες στο παντελόνι της πυτζάμας!




     Ξηλωματάκια κι εδώ, μα εν τω μεταξύ τα δέματα με ρούχα συνέχιζαν να έρχονται και εγώ συνέχισα να ανακαλύπτω ελαττώματα στα καλοκαιρινά! Όσα επιδιόρθωνα, άλλα τόσα πρόσθετα στη βαλίτσα και αυτή αντί να αδειάζει, γέμιζε περισσότερο!! Πλέον έκανα αγώνα όχι για να την αδειάσω, αλλά για να μην ξεχειλίζει!!



     Η τέλεια βερμουδίτσα ήθελε πιάσιμο στον ποδόγυρο, απλώς τη γύρισα δυο φορές από κάτω και τη γάζωσα με ίσιο γαζί! Πολύ περιποιημένη τώρα!!




     Η tutu που μας χάρισε η φίλη μας η Νεκταρία είχε ξηλωθεί τελείως στη ζώνη και έτσι αγόρασα λίγη καρό κορδέλα, ξήλωσα όλα τα στρώματα από τούλι και τα ξαναγάζωσα μαζί, έπειτα γάζωσα πάνω τους την κορδέλα και μετά πέρασα μέσα στο τούνελ της κορδέλας το λάστιχο! Πολλή δουλειά λέμε!!! Αλλά χαλάλι γιατί την έχει ευχαριστηθεί η μπαλαρίνα μου!!!




     Ενδιάμεσα έφτιαξα κι άλλα ρούχα που δεν τα φωτογράφησα. Κάπου εδώ, όμως, είχα αρχίζει να κουράζομαι και να απελπίζομαι με τα τόσα ρούχα και με μια βαλίτσα που "ολημερίς την έχτιζα, το βράδυ γκρεμιζόταν"! Έτσι, έκανα ένα διάλειμμα από τα πρωινά ραψίματα για κάποιες μέρες και πήγα και για ένα καφεδάκι με τον άντρα μου!!!




     Back to reality. Σας είχα δείξει πως μπαλώνω τα σκισμένα τζιν. Εδώ μαντάρισα τη φθαρμένη στο καβάλο βερμούδα του συζυγούλη και μια τρυπίτσα στο λινό παντελόνι του σαμψωνάκου. Δοκίμασα το μαντάρισμα χωρίς να βάλω από κάτω άλλο ύφασμα για ενίσχυση, για να δω πόσο θα κρατήσει αυτή η μέθοδος από μόνη της!! Η μαμά μου με έκραξε γι' αυτό, αλλά εγώ πάλι το δικό μου έκανα!!! 

     Ουσιαστικά, έφερα το ύφασμα κοντά κοντά ώστε να κλείσουν οι τρυπούλες όσο το δυνατόν και έκανα μπρος πίσω ίσια γαζιά, πάνω κάτω, πάνω κάτω μέχρι να καλυφθεί πολύ καλά όλη η περιοχή. Ουσιαστικά με τόσο γάζωμα, έφτιαξα καινούργιο δέρμα στο ύφασμα!!! Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε το ότι χρησιμοποίησα ακριβώς ίδιου χρώματος κλωστή και όλη η εργασία είναι ανεπαίσθητη!!!


     Σε γενικές γραμμές, επιδιόρθωσα ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΡΟΥΧΑ!!! Αλλά λόγω του ότι είχα συνέχεια new entries στη βαλίτσα, δεν είδα και μεγάλη διαφορά!! Να πως είναι σήμερα η βαλίτσα μου, ένα μήνα μετά!!!




     Οι επιδιορθώσεις θα συνεχιστούν και τον Ιούνιο, αλλά χωρίς πρόκληση, χαλαρά, καλοκαίρι είναι φίλες μου!!! Άλλωστε, κλείσαμε από χειμωνιάτικα, οπότε ευελπιστώ ότι η βαλίτσα θα αρχίσει να αδειάζει!! Και μετά θα ράψω και την πολυπόθητη φουστίτσα!!!


Σας φιλώ!!



8 σχόλια:

  1. Το έχεις πάει σε άλλο επίπεδο εσύ! Σε λίγο θα το κάνεις κ επάγγελμα! Γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευαγγελία μου έχω ήδη ένα υπέροχο επάγγελμα που υπεραγαπώ και που δεν μου επιτρέπει να ασχοληθώ επαγγελματικά με τίποτε άλλο!! Αλλά επειδή ζούμε σε εποχές που τίποτα δεν είναι σταθερό και δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον, "μάθε τέχνη κι άστηνε"! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  2. ουαο! Δεν έχω τι άλλο να πω, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Όχι μόνο φτιάχνεις τα ρούχα, τα φωτογραφίζεις, τα κάνεις και ανάρτηση! Όχι πες μου, κοιμάσαι ποτέ; Τι βιταμίνες παίρνεις για να αντέχεις; Μήπως είσαι εξωγήινη τελικά;;;
    Πλάκα κάνω... Χίλια μπράβο για μια ακόμη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα δεν παίρνω βιταμίνες και νομίζω δεν κοιμάμαι αρκετά, όπως οι περισσότερες μαμάδες!! Αλλά νομίζω ότι αν όλες πιάναμε μια φωτογραφική μηχανή και τραβούσαμε τα όσα κάναμε όλη μέρα και τα φτιάχναμε ανάρτηση, πάλι θα μαζεύονταν πάααρα πολλά!!! Να φανταστείς, πολλές φορές ξαπλώνω το βράδυ και νιώθω κομμάτια και σκέφτομαι "μα γιατί νιώθω τόσο κουρασμένη; Δεν έκανα ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!" Νομίζω όλες κάπως έτσι είμαστε!!! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  3. Μπραβο σου!!!αυτο που με τρελλαινει ομως ειναι το χιουμορ σου!απολαυστικες οι αναρτησεις🙂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε βλέπω στο Instagram και σε θαυμάζω είναι η αλήθεια! Keep up the good work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο αισθάνομαι κι εγώ για εσένα! Σε θαυμάζω και με εμπνέεις!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips