Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Οι φετινές DIY λαμπάδες μας!!



     Φέτος είχα ιδιαίτερη έμπνευση και μεράκι για να φτιάξω τις λαμπάδες των μικρών βαφτιστηριών μας, ενός μικρού αγοριού κι ενός μεγαλύτερου κοριτσιού! Απλές, χαριτωμένες, μα πάνω απ' όλα οικονομικές! Τις λαμπάδες τις παρήγγειλα από εδώ, μαζί με ένα μέτρο άσπρη και μπεζ δαντέλα. Δεν πλήρωσα μεταφορικά γιατί κάναμε κοινή παραγγελία με την κουνιάδα μου! Συνολικό κόστος για 4 λαμπάδες και τις κορδέλες: 8,60€!
Να πώς τις έφτιαξα λοιπόν!


Λαμπάδα καρδούλα
1. Έκοψα τη λινάτσα σε δυο ορθογώνια, σε διαστάσεις ώστε να αγκαλιάζουν τη λαμπάδα συν λίγα εκατοστά ακόμη για να κολλήσει η μία άκρη πάνω στην άλλη. Την κόλλησα με υγρή UHU και έπιασα τις λινάτσες με μανταλάκια, γιατί είναι ζαβολιάρες και φεύγουν από τη θέση τους!




2. Εκτύπωσα μια καρδιά, τη στερέωσα πάνω σε δυο ίδια κομμάτια ύφασμα και την έκοψα περιμετρικά.




3. Γάζωσα την καρδιά με ίσιο γαζί, οι καλές πλευρές απ' έξω, αφήνωντας από κάτω ένα κενό για να βάλω το γέμισμα. Βέβαια, το ύφασμα ξεφτίζει και αν ήθελα ένα διαχρονικό αποτέλεσμα, θα έπρεπε να καρικώσω τις καρδιές με ζγκ ζαγκ γαζί για να μην ξεφτίζουν, αλλά δεν ξέρω καν αν η βαφτηστήρα μου θα κρατήσει το μαξιλαράκι ή θα το πετάξει με τη λαμπάδα!

4. Τοποθέτησα μέσα στην καρδιά το γέμισμα και γάζωσα στη ραπτομηχανή το κενό που είχα αφήσει. Έκρυψα τις κλωστές.






     Μου φαινόταν πολύ σκέτη, όμως, η καρδιά κι έτσι έφτιαξα ένα "λουλουδάκι" με νήμα noodle, το έραψα και το στερέωσα.



     Καλύτερο τώρα. Πάμε να βάλουμε και τις κορδέλες.




5. Διάλεξα δυο κορδέλες που μου ταίριαζαν στο μάτι και τις κόλλησα με σιλικόνη στο πίσω μέρος της καρδιάς. Την καρδιά δεν την κόλλησα στη λαμπάδα αλλά την έδεσα με τη μια κορδέλα, ώστε να την αφαιρέσει μετά αν θέλει με ευκολία.




Λαμπάδα καραβάκι
     Η δεύτερη ήταν πιο εύκολη! Έκοψα κομμάτια τσόχας και τα κόλλησα με σιλικόνη ώστε να σχηματιστεί ένα καραβάκι, για το βαφτιστήρι μας που είναι μικρότερο σε ηλικία! Στο σημείο του φουγάρου κόλλησα ένα άσπρο σύρμα πίπας, το οποίο είχα λυγίσει ώστε να μοιάζει με καπνό! Πάνω στη λινάτσα κόλλησα δύο κομμάτια από νήμα noodle και πάνω σε αυτά το καραβάκι! Εύκολο κι όμορφο έτσι δεν είναι;




     Κατά το αμπαλάρισμα για την αποστολή των λαμπάδων και των λοιπών καλουδιών, η λαμπάδα της βαφτιστήρας έσπασε! Η πεταλουδίτσα μου το πήρε πολύ προσωπικά γιατί εκείνη την έκανε τη ζημιά, ενώ ήθελε μόνο να βοηθήσει η κακομοίρα!! Ψυχραιμία! Είχαμε προνοήσει και αγοράσαμε 4 λαμπάδες αντί για 2 που χρειαζόμασταν, γιατί ο άντρας μου ξέρει πως είμαι λιγουλάκι ζημιάρα!! Έλυσα την καρδούλα και τη στέριωσα σε άλλη λαμπάδα στην οποία έβαλα πρώτα λινάτσα!! Όσο για τη σπασμένη, κρατιόταν καλά το σπάσιμο λόγω της λινάτσας! Έβαλα πάνω ένα μενταγιόν από μια μπομπονιέρα γάμου και μια κορδέλα δαντελένια! Έτοιμη η λαμπάδα μου για φέτος!!




    Όλες αυτές οι κατασκευές και ο πειραματισμοί έγιναν πάνω στο πτυσσόμενο τραπεζάκι του σαλονιού μας!




     Μόλις τέλειωσα, τα μάζεψα όλα και ιδού! "Σαν να μη συνέβη ποτέ" όπως λέει και η μητριά της Ραπουνζέλ!! Αυτό μου αρέσει στα πτυσσόμενα έπιπλα και για το μικρό χουχουλιάρικο σπίτι μας είναι ό,τι πρέπει!




     Στην επόμενη ανάρτηση θα σας γράψω περισσότερα για τις πασχαλινές μας περιπέτειες!! Σας φιλώ!!!



4 σχόλια:

  1. Και μένα μου αρέσει να στολίζω πασχαλινές λαμπάδες! Γεια στα χέρια σου και να είσαι γερή να τις φτιάχνεις κάθε χρόνο για τα βαφτιστήρια σου! Χριστός Ανέστη!
    Maria Ifadopoulou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Μαράκι μου!! Αληθώς Ανέστη!! Είναι πολύ δημιουργική δραστηριότητα και πλέον υπάρχουν τόσες ιδέες για να εμπνευστείς!! Τα φιλιά μου!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips