Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Θήκη για ραπτομηχανή από παλιό τζιν!



Όπως κάθε μοδιστρούλα που σέβεται τον εαυτό της, έτσι κι εγώ αποφάσισα να ράψω μια θήκη για τη ραπτομηχανή μου.





     Η θήκη που που παρείχε η εταιρεία μαζί με τη μηχανή ήταν από πλαστικό ύφασμα, χιλιοταλαιπωρημένη και μάλιστα αρκετά κοντούλα! Επίσης, στο πάνω μέρος είχε κενό για να βγαίνει το χερούλι. Καλή ιδέα, αλλά η σκόνη έμπαζε από παντού. Τη λυπόμουν, λοιπόν, την πολύτιμη βοηθό μου να την έχω χωρίς ένα φουστανάκι της προκοπής! Πήρα το παλιό τζιν του άντρα μου και άρχισα να μετράω και να υπολογίζω. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό!




     Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας δώσω συγκεκριμένες οδηγίες, επειδή χρησιμοποίησα το τζιν με παράδοξους τρόπους, ώστε να μου βγει στις διαστάσεις που θέλω! Θα σας μιλήσω, όμως, για τις αλχημείες που έκανα! Για παράδειγμα...




     ...την αριστερή πλαϊνή πλευρά την έφτιαξα ενώνοντας το μπροστινό με το πίσω ύφασμα, ενώ τη δεξιά πλαϊνή πλευρά...





     ...την έφτιαξα ενώνοντας το πάνω ύφασμα με μια τσέπη! Την τσέπη τη χρειαζόμουν για να βάζω το ψαλίδι και τη μεζούρα για να τα έχω πάντα πρόχειρα αλλά και να είναι κρυμένα από την κόρη μου. Σχεδίαζα, λοιπόν, να τη γαζώσω πάνω σε άλλο ύφασμα, αλλά δε μου έφτανε το μπατζάκι από το τζιν!! Έτσι τη χρησιμοποίησα σαν μπάλωμα! Μπροστά γάζωσα επίσης μια μεγάλη τσέπη (ύφασμα που είχα πάρει στο κατάστημα της Αθήνας με 1 €/μέτρο) για να βάζω μέσα το βιβλιαράκι των οδηγιών! Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το έχει πάρει χαμπάρι η κόρη μου και όλο το βγάζει να το διαβάσει!!

     Αφού ένωσα όλες τις πλευρές, τοποθέτησα το κάλυμμα στη μηχανή, γύρισα από κάτω το ύφασμα και έβαλα καρφίτσες περιμετρικά για να σημειώσω το ύψος που θέλω! Το πέρασα ένα γαζάκι και έτοιμο!




     Χρησιμοποίησα και μια θηκούλα τζιν που είχα φτιάξει πριν λίγο καιρό για να βάζω το πόδι και το καλώδιο της μηχανής όταν δεν το χρησιμοποιώ και να το κρύβω κι αυτό κάτω από το κάλυμμα! Μελλοντικά, ίσως ράψω κι ένα φερμουάρστην πάνω πλευρά για να βγσίνει το χερούλι. Αλλά προς το παρόν δεν το χρειάζομαι κι έτσι δεν μπαίνω στον κόπο! Είπαμε, ο χρόνος είναι χρήμα!!

     Μ' αυτά και μ' αυτά, σήμερα η κόρη μου είχε βάλει κάτω μια κούκλα της και ξήλωνε κλωστές από το φόρεμά της και τις τοποθετούσε πάνω στο λαιμό της κούκλας! Της λέω "αγάπη μου τι κάνεις εκεί;" "Ράβω μαμά"!!! Μοδίστρα από τα 2!!!

Σας φιλώ!
Καλές δημιουργίες!


Copyrighted.com Registered & Protected 
WOFZ-HGCN-M4KN-QART
Διαβάστε επίσης...


15 σχόλια:

  1. Φανταστική έγινε! Κι εγω χρειάζομαι μια, να δούμε πότε θα στρωθω...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Έλενα! Με τόσα μικρά στο σπίτι είναι περιορισμένος ο χρόνος σου! Αλλα πιστεύω ότι μόλις το αποφασίσεις δεν θα αργήσεις και να τη φτιάξεις!!

      Διαγραφή
  2. Εγώ θα ήθελα μία θήκη με τη μηχανή δώρο! χιχιχι Έγινε πολύ καλή, γεια στα χέρια σου! Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πάρα πολύ όμορφη η θήκη που έφτιαξες!!! Και η μικρή είναι σκέτη γλύκα! Όντως μικρή μοδιστρούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Ειρήνη μου! Όντως η μικρή μου είναι πολύ γλυκιά (είπε η μαμά κουκουβάγια)!!!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο!!!
    καλά ραψίματα!

    (για να δω πότε θα αποφασίσω και εγώ να μάθω να ράβω... ελπίζω να στρωθώ σιγά σιγά, να ξεπεταχτεί λίγο και το μικρούλι και να κάθομαι λίγο το βράδυ, γιατί την μέρα... δεν με αφήνουν!)

    φιλιά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξία μου είσαι ζουζούνι! Δεν κάθεσαι ποτέ! Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πόσο γρήγορα αποφάσισες και έμαθες βελονάκι και μάλιστα πολύ καλά! Αν βάλεις κάτι εσύ στο μυαλό σου... δε σου γλιτώνει για πολλές μέρες! Ανυπομονώ λοιπόν να διαβάσω για τη νέα σου ασχολία (δεν πιστεύω να σου πάρει πάνω από εβδομάδα)!!!

      Σε χαίρομαι βρε Αλεξία! Όλη μέρα γύρω γύρω με τα μικρά και το βράδυ θέλεις να κάνεις και επιπλεόν δουλειά! Να σου δίνει πάντα ο Θεός τέτοια δύναμη για να μας εμψυχώνεις κι εμάς!!

      Διαγραφή
    2. αν το πιστεύεις... άρχισα να ράβω!
      και αυτό χάρη και στη δική σου παρότρυνση! και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την ενθάρρυνση

      ξεκίνησα με δυο επενδύσεις για τις πλεκτές τσάντες μου, έφτιαξα και δυο πολύ απλές φουστίτσες για τα κορίτσια μου... και , πρώτα ο Θεός, συνεχίζουμε. Καινούριο χόμπυ, νέο "κόλλημα" :)))

      φιλιά πολλά και την αγάπη μου

      Διαγραφή
  5. Καλώς σε βρίσκω στο όμορφο ιστολόγιο σου και έχω να πω ότι έχω και εγω ραπτική μηχανή χωρίς το κάλλυμα της το οποίο σχίστηκε.Το μόνο που δεν έχω τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να το φτιάξω...πάντως η ιδέα σου είναι θαυμάσια αυτή με το τζήν...την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Μαρία μου! Για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή! Όταν είναι η ώρα θα το φτιάξεις είμαι σίγουρη!! Όσο για το τζιν, οι εποχές είναι δύσκολες και προσπαθώ να κόβω (κυριολεκτικά) από όπου μπορώ!!

      Διαγραφή
  6. Μου έδωσες έμπνευση να κάνω κι εγώ μια θήκη για τη δική μου μηχανή! Τη χρειάζεται μια ανανέωση και αυτή η ερμη γιατί εχεις δικιο, αυτή η πλαστική θήκη είναι πολύ ανεπαρκής και κοντή!
    Πολυ ωραίο το αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία η θήκη σου!! Πως μου είχε ξεφύγει αυτή η ανάρτηση;; Να πω την αλήθεια βλέπω τόσα χειροποίητα καλύμματα για ραπτομηχανές και σκέφτομαι΄ότι πρέπει και εγώ να φτιάξω ένα πιο προσωποποιημένο για την δικιά μου, αλλά για την ώρα βολεύομαι με το άσπρο πλαστικό που είχε
    από όταν την αγόρασα!! Θα το βάλω στο πρόγραμμα λοιπόν - ευκαιρία να μαζέξω τα μικρά κομματάκια υφάσματος που έχω εδώ και εκεί.
    Καλές - όμορφες - δημιουργικές μέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!! Πραγματικά σου αλλάζει την ψυχολογία όταν βλέπεις το πολύτιμο εργαλείο σου προσεγμένο, ντυμένο με το δικό σου γούστο!! Να φανταστώ ότι θα κάνεις quilting με τα κομματάκια; Βούτηξες στα δύσκολα!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips