Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #5: η τούμπα, το άσπρο κασκόλ και το... Ροάλντο!




     Ακούστε τι έπαθα αυτή την εβδομάδα: την Κυριακή που μας πέρασε, δεν έκανα τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό μου, με αποτέλεσμα όλη την εβδομάδα να είμαι λίγο σαν χαμένη, με μια συνεχή αίσθηση σαν να 'χω κάτι να κάνω και να μη θυμάμαι τι! Γενικός αποπροσανατολισμός. Παρόλα αυτά, δεν το έβαλα κάτω. Έκανα ό,τι μπορούσα!

   Το πιο ευχάριστο νέο της εβδομάδα ήταν ότι είχαμε με τον άντρα μου επέτειο γνωριμίας!!! 6 χρόνια!!! Του ετοίμασα, λοιπόν, σπιτική πραλίνα φουντουκιού! Ο αγαπημένος μου είναι τρελός για σοκολάτα και εκτιμάει κάθε τι το σπιτικό. Παλαιότερα, είχα αποθηκεύσει τη συνταγή της Αργυρώς για σπιτική πραλίνα και καθώς έψαχνα στις συνταγές, την ξετρύπωσα! "Τέλεια", σκέφτηκα. "Θα γίνει γρήγορα, θα βγει αρκετή και δεν θα πάρει μυρωδιά ο κύριος!" Έτσι κι έγινε! Ακολούθησα τη συνταγή, που θα τη βρείτε εδώ και η πραλίνα μου βγήκε υπερ-τέλεια!! Εμείς είπαμε την επόμενη φορά να τη φτιάξουμε με κουβερτούρα πραλίνας!!!




     Μέσα στην εβδομάδα κάναμε και εξετάσεις. "Γιατρέ, του λέω, νιώθω το μωρό ψηλά". Κοιτάζει τι να δει! "Εμ βέβαια, μου λέει, αφού είναι με το κεφάλι προς τα πάνω"! Άφωνοι εμείς! "Μα γιατρέ, πριν 3 εβδομάδες το μωρό είχε πάρει θέση!" "Τι να πω... μήπως κάνει τούμπες; Πιστεύω, όμως, θα γυρίσει πάλι!"

   Εντάξει, έζησα την εβδομάδα του απόλυτου τρόμου! Να μου περνούν τρελά σενάρια από το μυαλό, ότι όπου να 'ναι θα μου σπάσουν τα νερά και πώς θα βγάλω το παιδί που είναι ανάποδα!! Καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρισκόμουν. Μπούμπη... τι σε έπιασε κι έκανες τούμπα; Πολιτικός θα γίνεις;

    Κι εκεί που είχα τον πόνο μου, με παίρνει τηλέφωνο η μητέρα μου και μου λέει: "Εντάξει, βάλαμε και το Ροάλντο... μην ανησυχείς, τα καταφέραμε και το βάλαμε μόνοι μας!
Εεε, συγνώμη... το ποιό;;;;;
Το ΡΟΑΛΝΤΟ!!!!! Το Ροάλντο ντε!!!
Ε, λοιπόν, ξέρετε τι είναι το Ροάλντο; Είναι το "Reload It" για όσους δεν έχουν κάνει Speaking!!!! Χαχαχα μαμά τέτοια λέγε μου να μου φτιάχνεις το κέφι!!!!!

  Και συνεχίζω να κάνω τον μεταφραστή. Έρχεται η κόρη μου και μου ζητάει απαιτητικά "βουουουου-τσα", δηλαδή ΒΟΥΡΤΣΑ για να μου χτενίσει (ξεριζώσει) τα μαλλιά. Μετά ήθελε "ΠΑ!" (και να σηκώνει και τα φρύδια! Θα τρελαθώ!) δηλαδή ΠΙΤΣΑ (η αλήθεια είναι ότι την είχαμε βάλει στο φούρνο να γίνεται και καθυστερούσε κι η κόρη μου πεινούσε ανυπόμονα!) Χαλάλι. Πείτε ότι μαθαίνω μια ξένη γλώσσα!

  Όταν μου δείχνει τις εικόνες στα βιβλία και μου αμολάει νέες "λέξεις", τουλάχιστον καταλαβαίνω σε τι αναφέρεται! Αυτή την εβδομάδα μου είπε:

μο= ο Μόγλης
κακά= η πάνα του Μόγλη
κοκο= ο κροκόδειλος
ζι= η λιβελούλα (γιατί κάνει ζζζζ)
μα= η μύγα
κο= το κοάλα
γυαλιά= τα γυαλιά (το λέει καθαρά! Απίστευτο;)
μαμά/μπαμπά= οποιοδήποτε ζώο είναι μαμά ή μπαμπάς
π.χ. μαμά πάπια

    Χαλάλι που χτυπιέται να της διαβάζω όλη μέρα παραμύθια, ακόμη κι όταν είμαι ένα βήμα πριν τον ύπνο!!! Μιλάμε για προσήλωση! Ξεχνάει τα πάντα γύρω της και βυθίζεται στην αφήγηση! Έτσι παιδί μου να με κοιτάς στο στόμα κι όταν θα γίνεις 15 χρονών!

    Επίσης, τις ημέρες αυτές παρέλαβα ένα δεματάκι!!! Ήταν το άλμπουμ που έφτιαξε η φίλη μου η Ευαγγελία από τη βάπτιση της κόρης μου, ειδικά για τη νονά της! Ήταν πραγματικά πανέμορφο! Λεπτομέρειες της βάπτισης της πεταλουδίτσας μου μπορείτε να βρείτε στην ετικέτα "Βάπτιση".




    Η νονά μας, ξέρετε, βρίσκεται πια στα ξένα και γι' αυτό της έπλεξα και ένα κασκολάκι, για να χαρεί και με το άλμπουμ και να ζεσταίνεται με το κασκόλ! Το έπλεξα με βελόνες Νο 12 με νήμα πολύ χοντρό! Βγήκε πολύ εύκολα!!





    Το hilight φαγητό της εβδομάδας: μοσχαράκι λεμονάτο με ρυζοσαλάτα! Γιαμ Γιαμ!!!




    Τη συνταγή για το μοσχαράκι θα τη βρείτε εδώ και για τη ρυζοσαλάτα θα σας την ανεβάσω μέσα στην εβδομάδα!

   Για το τέλος σας κράτησα το καλύτερο. Έπεσα πάνω σε ένα φοβερό blog, το οποίο μου έφτιαξε φοβερά τη διάθεση και σας προτείνω να το επισκεφθείτε! Οι παντρεμένες θα το εκτιμήσετε ιδιαιτέρως και θα γελάσετε μέχρι δακρύων! "Φοβού την πεθερά" είναι ο τίτλος του και το περιεχόμενό του σχετικό με τραγελαφικά περιστατικά μεταξύ του νυφόσπιτου και του πεθερόσπιτου! Η κοπέλα κάνει τρομερή αφήγηση και είμαι πλέον μεγάλη φαν της!

    Αυτά λοιπόν ήταν τα εβδομαδιαία νέα μου!

Καλή εβδομάδα να έχετε όλοι!!!

6 σχόλια:

  1. χαχαχα γέλασα με το ροάλντο, κάτι τέτοια λέει και η δικιά μου η μαμά και προσπαθώ να καταλάβω τι λέει!!! Έτσι έτσι...μαθαίνουμε ξένες γλώσσες...μια απο τις μαμάδες και μια απο τα μικρά μας!!!
    Το φαγάκι το ζήλεψα!! Ο λαιμός υπέροχος!!! Μπράβο!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα ώστε δεν είναι μόνο η δικιά μου η μαμά, ε;;; Όσο για το λαιμό, είμαι αρχάρια στο πλέξιμο και μόνο λαιμάκια και κασκολάκια έχω δοκιμάσει! Αλλά θα κλέψω καμιά ιδέα από το blog σου μήπως δοκιμάσω και τίποτα καινούργιο! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν ακούστε αυ΄το το μοσχαράκι το λεμονάτο είναι απλά μια κολασμένη συνταγη γιατι την έκανα κι εγώ και νομίζω οτι πλέον εχει κλείσει:το μοσχαράκι απο εδω και στο εξής θα γίνεται ΜΟΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ!!!!Ε καλά ενταξει ίσως και ελαααααχιστες φορες κοκκινιστό...Το έκανα βέβαια με κάποιες παραλλαγες του τύπου:πρόσθεσα καρότα κομμενα καρε και μόλις βρασανε τα εβγαλα απο την κατσαρόλα και τα πέρασα για λίγο απο το τηγάνι με καστανη ζάχαρη,έτσι για να γλασαριστούν λιγάκι και μετα τηγάνισα ξεχωριστα και 1 κόκκινη πιπερια κομμενη κι αυτη σε κυβάκια.Όταν το μοσχαρακι ήταν έτοιμο τα πρόσθεσα όλα στο ζουμάκι και έριξα και το κορν φλαουρν για να πυχτώσει η σαλτσούλα.Ε και μετα δε θέλει και ρωτημα....ΤΟ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΑΜΕ.Σ ευχαριστουμε για την όμορφη συνταγη κοριτσι μαλαμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικάκι μου καλώς όρισες!!! Σε ευχαριστούμε για τη νόστιμη παραλλαγή!!

      Διαγραφή
  3. Μια χαρα ήταν η βδομάδα σου, πολύ δημιουργική. Κ εγώ αρχή άρια ειμαι, πως λ´εγεται αυτή η πλέξη, εχει καταπληκτικό αποτέλεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλέξη αυτή λέγεται λάστιχο! Όσο κάνεις εξάσκηση, σου βγαίνει και πιο όμορφη η πλέξη σου!!! Καλή ενασχόληση λοιπόν!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips