Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Νέα γιορτινά ορθόδοξα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά (+ διαγωνισμός)!


 

Η πρώτη γιορτινή βιβλιοπαρουσίαση για το 2023 είναι αφιερωμένη στις εκδόσεις Άθως Παιδικά και στα δύο νέα τους, πολύ αξιόλογα παιδικά βιβλία! Πάμε να τα δούμε!

 

Τα πρώτα Χριστούγεννα


 
 
 
Η αγαπημένη μας συγγραφέας-πρεσβυτέρα-blogger Κατερίνα Δανδουλάκη-Χιόνη, γνωστή και ως Μαμά Για Σπίτι, κυκλοφόρησε το νέο της παιδικό βιβλίο! Αφηγητής της ιστορίας μας είναι ο Ρουβήν, το μικρό αγόρι που είχαμε γνωρίσει στο παλιότερο βιβλίο της, Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ (διαβάστε την παρουσίαση εδώ).

 
Στα Πρώτα Χριστούγεννα, ο Ρουβήν είναι ο ορφανός ψυχογιός ενός ζευγαριού, το οποίο για να ζήσει εκτρέφει πρόβατα, αλλά παράλληλα έχει το δικό του πανδοχείο στη Βηθλεέμ. Νομίζω σας προϊδέασα λίγο! Αυτό είναι το πανδοχείο, στο στάβλο του οποίου θα βρουν καταφύγιο την άγια εκείνη νύχτα, ο Ιωσήφ και η Μαρία!
 
 
 

Ο Ρουβήν, μας λέει λοιπόν τα γεγονότα της νύχτας εκείνης από πρώτο χέρι, σαν ένα μεγάλο παιδί της εποχής, με τα όνειρά του και με τις σκοτούρες της ηλικίας του! Και πόσο όμορφα δένουν όλα τα προσωπικά του ζητήματα και οι σκέψεις, με τη γέννηση του Θεανθρώπου και τον αντίκτυπο που αυτή είχε στις ζωές όλων μας!


Δεν σας κρύβω ότι σε δύο σημεία έκλαψα. Δεν δάκρυσα απλά, έκλαψα. Η ιστορία όπως είναι ειπωμένη με άγγιξε πολύ! Γιατί μπήκα για λίγο στη θέση όλων των προσώπων και βίωσα όλα τα συναισθήματα. Και αν το σκεφτεί κανείς, είναι πολύ συγκινητικό όλο αυτό, η υπομονή της Παναγίας, η ταπείνωση του Χριστού μας, η εμπιστοσύνη στο Θεό, η χαρά των βοσκών! 
 
 
 

Το βιβλίο ολοκληρώνουν οι φιγούρες για την κατασκευή της φάτνης, σχεδιασμένες με την βυζαντινή τεχνοτροπία από το Σπύρο Γούση και την Κατερίνα Ρίτσου, θυμίζοντας μας τις αγιογραφίες της εκκλησίας μας. Είναι το ίδιο ακριβώς πατρόν που υπήρχε στο βιβλίο "Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ" και που μέσα στα χρόνια το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και θα το χρησιμοποιήσω πάλι φέτος πρώτα ο Θεός, μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου.


 
Το βιβλίο απευθύνεται κατά τη γνώμη μου σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού και, όχι μόνο αποτελεί μια πολύ όμορφη και καλογραμμένη ιστορία, αλλά δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να πάρουν πληροφορίες για την Περιτομή και τον Σαραντισμό του Χριστού, την εικόνα της γέννησης και το αστέρι των Χριστουγέννων. Ένα ολοκληρωμένο χριστουγεννιάτικο ανάγνωσμα!
 

 
 
 
Οι εκδόσεις Άθως Παιδικά δεν άφησαν παραπονεμένους και τους μικρότερους φίλους μας φέτος τα Χριστούγεννα! Η εικονογράφος και συγγραφέας Αγγελική Δελεχά, δημιούργησε ένα τρυφερό βιβλίο με τα ζωάκια της Βηθλεέμ, τα οποία συναντάμε στην ιστορία της Γέννησης! Το γαϊδουράκι που στη ράχη του κουβάλησε τη Μαρία, η αγελάδα που ζέστανε το νεογέννητο Χριστό, τα προβατάκια που παρέα με τους βοσκούς έτρεξαν να Τον συναντήσουν και οι καμήλες που ταξιδέυουν με τους μάγους από μέρη μακρινά!




Η δε εικονογράφηση είναι τόσο ζωντανή, τα χρώματα ξεπετάγονται από τις σελίδες τραβώντας αμέσως την προσοχή και οι φιγούρες ανθρώπων και ζώων είναι πολύ γλυκές, όπως και η ίδια η Αγγελική!!!
 
 


***

Και επειδή πιστεύω ότι αξίζει να αποκτήσετε κι εσείς αυτά τα βιβλία, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άθως Παιδικά, κληρώνουμε σε δύο αναγνώστες του blog το βιβλίο που θα επιλέξουν, ανάμεσα στα "Πρώτα Χριστούγεννα" και τα "Χριστούγεννα με τα ζωάκια της Βηθλεέμ"! Ο διαγωνισμός τρέχει στο προφίλ μου στο Instagram και μπορείτε να πάρετε μέρος πατώντας εδώ, όπου μπορείτε να διαβάσετε και τους όρους του διαγωνισμού! Καλή επιτυχία!


Πώς σας φάνηκαν τα νέα γιορτινά παιδικά βιβλία των εκδόσεων Άθως Παιδικά;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips