Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Μυρωδιές και χρώματα από τα Χριστούγεννα- 2023 Edition




Καλή χρονιά! Έχω καιρό να σας γράψω. Ο Δεκέμβρης ήταν ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας για εμάς, με πολύ τρέξιμο, τρομερή εξάντληση και μεγάλη ανάγκη για ψυχολογική και σωματική ανάκαμψη. Αλλά είχε και όμορφες στιγμές που πάντα αξίζει να τις θυμόμαστε, γιατί αυτές είναι που μας βοηθούν να προχωρήσουμε!

Συζητούσαμε πριν μερικές ημέρες με τον άντρα μου για το ποιά συνταγή χρησιμοποιήσαμε στην περσινή βασιλόπιτα. "Μην ανησυχείς" του λέω, "θα μπω στο blog να το τσεκάρω!" Τελικά, δεν είχα ανεβάσει χριστουγεννιάτικο ποστ πέρυσι και έτσι έχασα τις λεπτομέρειες που κανονικά θα είχα γράψει σε αυτό. Είπα, δεν θα το αμελήσω άλλη χρονιά! Πάμε λοιπόν!


Αρχές Δεκέμβρη καταφέραμε και στολίσαμε το δέντρο! Έχουμε χρόνια να αγοράσουμε στολίδια, τα περισσότερα είτε μας τα χαρίζουν, είτε τα έχουν κατασκευάσει τα ίδια τα παιδιά! Δεξιά το όμορφο ημερολόγιο που φτιάξαμε πέρυσι τα Χριστούγεννα για το νηπιαγωγείο, εκεί μέσα είμαι κι εγώ κι ο γκαστονάκος μου, το μαθητούδι μου!


Η κάλτσα, μέρος των ρούχων του καναπέ που θέλουν δίπλωμα!



Μέσα του Δεκέμβρη πήγαμε με το νηπιαγωγείο μας στο Δέντρο Των Ξωτικών στην Πάτρα, ένα χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο με ποικιλία πραγμάτων για να δεις, να κάνεις και φυσικά να αγοράσεις! Η δική μου ειδικότητα είναι οι φωτογραφίες! Δεν γινόταν να μη βγάλω τα παιδιά ένα σωρό από αυτές, μπροστά σε τόσες όμορφες διακοσμητικές παραστάσεις!

Το πάρκο είχε φυσικά και Άγιο Βασίλη, τον οποίο βρήκαμε στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του και πάνω στην ώρα που ήταν μόνος και ελεύθερος! Ήταν ένας ηλικιωμένος πάρα πολύ ήρεμος και γλυκός, μίλησε με σεβασμό και αγάπη στα παιδιά και τους είπε όμορφα πράγματα, όπως για παράδειγμα να βγάλουν μερικά παιχνίδια που δεν παίζουν πια και να τα χαρίσουν στα παιδάκια που δεν έχουν πολλά παιχνίδια.


Τα παιδιά τον κάνουν ομαδική αγκαλιά!



Από την οροφή του δωματίου του ήταν κρεμασμένα λογιών λογιών παιχνίδια!



Δεν σας έχω συνηθίσει να ανεβάζω στο blog τεκτενόμενα από το νηπιαγωγείο, σωστά; Αυτή τη φορά θα σας δείξω μερικές όμορφες κατασκευές που κάναμε με τα παιδιά!



Διακοσμητικά που φτιάξαμε από παλιά cd! Κάθε παιδί διακόσμησε το δικό του όπως ήθελε!



Μερικές από τις φάτνες που ετοιμάσαμε με το πατρόν από το βιβλίο της 
Κατερίνας Δανδουλάκη-Χιόνη "Τα πρώτα Χριστούγεννα". Υπερπαραγωγή!



Οι κάρτες μας!



Οι προσκλήσεις για τη γιορτή μας, με θέμα τα αληθινά δώρα του Άγιου Βασίλη!



Το σκηνικό της γιορτής!


Στα του σπιτιού μας τώρα! Είχα ετοιμάσει μια χριστουγεννιάτικη bucket list, την οποία ποτέ δεν ανέβασα στο blog, διότι πού να βρεις διάθεση να γράψεις και να μοιραστείς πράγματα, όταν αυτό που έχεις περισσότερο ανάγκη είναι εσωστρέφεια και ησυχία! 




Οι συνθήκες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων ήταν πολύ απαιτητικές. Όταν επιστρέψαμε μετά από μία εβδομάδα, μπήκαμε σε ένα σπίτι βομβαρδισμένο από όλες τις πλευρές! Έκανα αγώνα δρόμου για να το φέρω σε σειρά πριν την Πρωτοχρονιά και μάλιστα ανέβασα μια σειρά από βιντεάκια στα σόσιαλ, με ακριβώς αυτό το θέμα!

Εδώ μπορείς να βρεις το πρώτο μέρος, το δεύτερο μέρος, το τρίτο μέρος και το τέταρτο μέρος. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, το οποίο και είχε υπερβολικά πολλές προβολές για τον μικρό μου λογαριασμό και συγκεκριμένα στα σχόλια που διάφοροι άγνωστοι άφησαν. Αν τα διαβάσεις, θα καταλάβεις πόσο εύκολο είναι για κάποιον άγνωστο (στην προκειμένη περίπτωση γυναίκες της ηλικίας μου και μεγαλύτερες ακόμη!) να κάνει shaming πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας. Και επίσης, πόσο ταμπού είναι στην Ελλάδα του 2024 το ακατάστατο σπίτι και ο καθημερινός αγώνας της νοικοκυράς για να τα φέρει όλα βόλτα. Για τον αγώνα αυτόν και για την απομυθοποίηση του τέλειου πιντερεστικού σπιτιού θα παλέψω μέσα από αυτό το λογαριασμό, από το blog και από το βιβλίο μου! Λέμε ΟΧΙ στο home shaming!!!


Πίσω στο θέμα μας! Παρόλες τις δυσκολίες, ολοκλήρωσα την πλειοψηφία της λίστας μου, η οποία περιείχε κυρίως ζαχαροπλαστική! Κάποια γλυκά σνακ τα έφτιαξα σαββατοκύριακα, για να τα βάζω και στα παιδιά για κολατσιό στο σχολείο. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια! Ετοιμάσαμε, επίσης και μελομακάρονα, αλλά για κάποιο λόγο δεν τα φωτογράφησα! Blogger fail!!!


Μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα









Κάποια γλυκίσματα τα ετοιμάσαμε αποκλειστικά για το καθιερωμένο μας highly exclusive tea party, που διοργανώνουμε το απόγευμα κάθε παραμονής πρωτοχρονιάς, όπου τρώμε, γελάμε, κάνουμε ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει και σχέδια για τη νέα.





...Και στο τραπέζι!



DIY σοκολατάκια γάλατος



Καραμελωμένα ποπ κορν και cookies



Το τραπέζι altogether



DIY βαζάκι με ντεκουπάζ και αλάτι χοντρό!



Ανασκόπηση της χρονιάς με τα εκτυπώσιμα που θα βρεις στην ψηφιακή βιβλιοθήκη!



Το ρόφημα που χρησιμοποίησα! Αγαπημένο!



Μέσα στις γιορτές καταφέραμε και πήγαμε για λίγες μέρες στο χωριό μας, όπου ξεκουραστήκαμε και χαλαρώσαμε, πόσο το είχαμε ανάγκη!




Ο άντρας μου ξετρύπωσε μια κούτα με κόμικς της παιδικής του ηλικίας και τα έδωσε στα παιδιά να τα χαζέψουν! Λυπάμαι που δεν κράτησα τις Κατερίνες και Σούπερ Κατερίνες μου, μόνο τα Κρίνα και τα Προς Τη Νίκη κράτησα, γιατί τα άλλα εν τέλει τα βαρέθηκα και στην εφηβεία μου είχα ήδη αγαπήσει το decluttering!! Αλλά σαν αναμνηστικά πιστεύω θα ήταν πολύ ενδιαφέροντα!!


Καλέ τι έκανε ο καουμπόης;;;


Η κουνιάδα μου οργάνωσε και φέτος την κατασκευή μπισκοτόσπιτων! Τα δύο σπίτια, της πεταλουδίτσας και της ζουζούνας ανιψιάς βγήκαν πολύ γερά...






...ενώ των αγοριών σεισμόπληκτα! Άραγε αν ζητήσουμε αποζημίωση, θα μας δώσουν;;;






Το φετινό στεφάνι για την εξώπορτα το ανέλαβε η πεθερά μου, η οποία ό,τι πιάσει θα το φέρει εις πέρας με κάθε λεπτομέρεια! Σε αντίθεση με τη νύφη της, που είναι λίγο αρπακόλας!!! Oh well, η δουλειά να γίνεται και ας μην είναι και τέλεια! Συμφωνείτε;




Το βράδυ της πρωτοχρονιάς, έπειτα από το tea party, πήγαμε στην κουνιάδα μου για αλλαγή του χρόνου και είχε ετοιμάσει κι αυτή ένα σωρό καλούδια!


Σαλάτα με τα πάντα όλα



Μακαρονοσαλάτα γιάμι γιάμι


Η ανιψιά έφτιαξε ποντς και μας τρέλανε!!!



Σφολιατοειδή, γλυκά, ξηροί καρποί, για κάθε γούστο!


Αυτό το σαλάμι, τι να σας λέω!


Το τραπέζι altogether


Και η βασιλόπιτά της!



Τα δώρα του Άγιου Βασίλη δε χωρούσαν κάτω από το δέντρο, γιατί εκεί κοιμόταν ο ασθενής της πρωτοχρονιάς, πάντα έχουμε έναν, ή περισσότερους! Φέτος δεν είχε ετικέτες για τα ονόματα, τα Post it έκαναν τη δουλειά!





Φυσικά, τα δώρα ανοίγουν αξημέρωτα!!!



Τη δική μας βασιλόπιτα την έφτιαξα το Σάββατο πριν τα σχολεία, για να τους δώσω και μαζί να φάνε!! Ήταν ένα απλό ανάμεικτο κέικ με επικάλυψη κουβερτούρας γάλακτος και πολύχρωμη τρούφα!








Καλώς μας ήρθες 2024! Να είσαι καλό μαζί μας!!! 🙏



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips