Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Τα πιο πρόσφατα βιβλία που διαβάσαμε από το Μεταίχμιο




Οι σχολικές μέρες περνούν παρέα με βιβλία, κάποια λίγο πιο καλοκαιρινά, κάποια παντός καιρού! Να μερικά από τα πρόσφατα βιβλία που μας απασχόλησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!


Σούπερ εύκολα πειράματα


Νομίζω πως το Μεταίχμιο έχει πλέον κάνει διατριβή στα βιβλία με πειράματα για παιδιά! Στο νέο του βιβλίο, τα πειράματα απευθύνονται σε παιδιά από 4 μόλις ετών! Πολύ όμορφος και δημιουργικός τρόπος για να απασχοληθεί ένα νηπιάκι ή ένα παιδί δημοτικού! Τα πειράματα συχνά τα κάνω και στο νηπιαγωγείο και μπορείτε να φανταστείτε πόσο αρέσουν στους μικρούς μου μαθητές!




Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε 4 ενότητες: πειράματα με στερεά, υγρά αέρια και με φως, χρώμα και ήχο! Στην εκτέλεσή τους είναι πολύ απλά, χωρίς να χάνουν σε εντυπωσιασμό. Θέλετε να φτιάξετε ένα σακουλάκι που εκρήγνυται, φούσκες που καπνίζουν ή μήπως να μετατρέψετε το γάλα σε πλαστικό; 



Μπορείτε βέβαια, πάντα, να ασχοληθείτε με κάτι πιο κλασικό, όπως να ετοιμάσετε το δικό σας σλάιμ ή να κάνετε τα αυγά ελαστικά! Εσείς με τι έχετε όρεξη να πειραματιστείτε σήμερα;




Οι άντρες δεν κλαίνε




Αν και όλα τα βιβλία αυτής της ανάρτησης μου άρεσαν, αυτό εδώ είναι το αγαπημένο μου!!!




Παρόλο που ο Νιλ είναι ένα ευτυχισμένο παιδί, κάτι αρχίζει να τον απασχολεί. Παρατηρεί πως σιγά σιγά μεγαλώνει και ξέρει πολύ καλά πως όταν ένα αγόρι μεγαλώνει, γίνεται άντρας. Πώς είναι, όμως, ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός; Ατρόμητος πολεμιστής; Ανεπηρέαστος από συναισθηματισμούς; Ανελέητος οδηγός, καβάλα σε μια μηχανάρα; Ακαταμάχητος γόης με τέλειο μαλλί; Σούπερ ήρωας που πάντα κερδίζει, μαχητής που δεν τραυματίζεται ποτέ, αλλά πάντα σκοτώνει και νικά τους εχθρούς του, χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι άλλοι; Ο πρίγκιπας του παραμυθιού που πάντα σώζει το κορίτσι;



Μπερδεμένος ανάμεσα σε όλα αυτά, αποφασίζει να εφαρμόσει όσα περισσότερα μπορεί, ώστε να γίνει πραγματικός άντρας. Το αποτέλεσμα είναι να πληγώσει πολύ τους γύρω του με διάφορους τρόπους. 



Τότε, με τη βοήθεια του σχολικού γιατρού (πού να τα δούμε εμείς αυτά στην Ελλάδα!) καταλαβαίνει πως ο καθένας μπορεί να γίνει ο άντρας ή η γυναίκα που ονειρεύεται, πέρα από τα στερεότυπα της κοινωνίας και να είναι πραγματικά ευτυχισμένος αλλά και πολύτιμο μέλος της. Αν έχετε αγόρια, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, πιστεύω πως είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί σε όλα, μικρά και μεγαλύτερα!


Πίκο και Λόλα: Πάμε διακοπές!


Μα γινόταν ο Πίκο και η Λόλα να μην έχουν ένα βιβλίο με καλοκαιρινές διακοπές!! Όχι βέβαια! Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας αρέσει πολύ αυτή η σειρά και το λέω με σιγουριά επειδή βλέπω τα παιδιά στο νηπιαγωγείο να δανείζονται τίτλους της σειράς ξανά και ξανά! 




Η Λίνα Σωτηροπούλου, λοιπόν, ξαναχτυπά με διακοπίστικη διάθεση! Ο Πίκο και η Λόλα κάνουν ένα σωρό ετοιμασίες για τις διακοπές τους και περνούν ομολογουμένως τις καλυτερότερές τους στιγμές παρέα με τους φίλους τους! 




Όμως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και η Λόλα νιώθει μια μελαγχολία! Μα ο Πίκο που είναι πιο σοφός, ξέρει να την παρηγορήσει, γιατί μπορεί οι διακοπές να τέλειωσαν, οι αναμνήσεις όμως μένουν για πάντα!




Εσείς τι διαβάσατε τελευταία που σας άρεσε πολύ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips