Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Ο σαμψωνάκος έγινε 4! Dino Party!!!




     Προχθές μιλούσα στο τηλέφωνο με την κουμπάρα μου τη Χριστίνα Mom of Mess για το dino party Που θα έκανε στο βαφτιστήρι μας και συνειδητοποίησα ότι από το Μάρτιο δεν έχω ανεβάσει ανάρτηση για το δικό μας πάρτι!!! Τς τς τς, τι να πω, ντροπής πράγματα!

     Anyway, κάλλιο αργά παρά ποτέ και there you have it (μα πώς τα λέω έτσι τα αγγλικά, πώς τα λέω!!)

     Το πάρτι μας αυτή τη φορά δεν είχε δραστηριότητες και δωράκια, αλλά είχε πολύ ωραία διακόσμηση, φανταστική τούρτα και ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ γέλια με το photo booth με το ΠΟΛΥ κέφι που έφεραν μαζί τους συγγενείς και κουμπάροι!!!


Η διακόσμηση
     Το θέμα μας από μόνο του είναι τόσο δημοφιλές, που είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλές απλές και δοκιμασμένες ιδέες διακόσμησης που μας προσφέρει απλόχερα το Pinterest (δείτε εδώ τον dino πίνακα μου). Για αρχή, ήθελα να στολίσουμε τον άδειο τοίχο πάνω από τον καναπέ (που σύντομα ευελπιστώ να μην είναι πια άδειος). Σκέφτηκα λοιπόν, ένα προϊστορικό σκηνικό με ηφαίστειο και δεινόσαυρους!

Έτσι, έδωσα στο σαμψωνάκο να ζωγραφίσει χρωμοσελίδες με δεινόσαυρους, τις οποία κατέβασα από εδώ, όσο η πεταλουδίτσα μου τελείωνε την κυρα-Σαρακοστή της. Έπειτα έπιασε κι αυτή τα δεινοσαυράκια!




     Στη συνέχεια, άφησα τα παιδιά να κόψουν τους δεινόσαυρους, ενώ σε καφέ χαρτόνι σχεδίασα και έκοψα ένα ηφαίστειο. Τη λάβα και το γρασίδι τα έφτιαξα από γκοφρέ χαρτί και όλα τα κόλλησα με χαρτοταινία. 



Σε όλα αυτά με βοήθησε η κουνιάδα μου γι' αυτό και τα ολοκλήρωσα έγκαιρα! Διαφορετικά απλά θα έβαζα σαφώς λιγότερα πράγματα! ROAAAAAAAR!!!





Με τους δεινόσαυρους έφτιαξα, επίσης, μια αφίσα για την εξώπορτα. "Έφτιαξαν" για την ακρίβεια, γιατί εγώ μόνο τα δεινοσαυράκια και το logo κόλλησα!

Αν προσέξετε οι T-Rex κρατούν σερπαντίνες και ο ένας μάλιστα έχει και καραμούζα!





     Επίσης, εκτύπωσα από εδώ τα μέλη από διάφορους δεινόσαυρους, τα σχεδίασα σε χαρτόνια, τα έκοψα και τα κόλλησα με διάφανη ταινία πάνω σε μπαλόνια. Τα στερέωσα με πετονιά στον τοίχο και το ταβάνι.





Το αποτέλεσμα πολύ εντυπωσιακό, η κατασκευή σχετικά απλή, όχι όμως και γρήγορη!







Ανήμερα του πάρτι, έφτιαξα αυτό το ραβασάκι στην πεταλουδίτσα μου για να της θυμίσω το χαρούμενο γεγονός!




Η τούρτα
     Φέτος επέλεξα να δοκιμάσω την πάστα ταψιού της Σόφης Τσιώπου που είχα καρφιτσώσει από καιρό στο Pinterest και πράγματι ήταν υπέροχη! Πολύ μαλακή, αφράτη και γευστική!

Επειδή, όμως, η πάστα ταψιού έχει μόνο ένα στρώμα παντεσπάνι, τετραπλασίασα το παντεσπάνι ώστε να κάνω δίπατη την τούρτα και κάθε πάτος της να έχει από δύο παντεσπάνια. Την κρέμα απλά τη διπλασίασα, το ίδιο και την γκανάζ.




     Για τη διακόσμηση χρησιμοποίησα πουράκια περιμετρικά, τα οποία έκοψα σε άνισα ύψη και τα κόλλησα πριν παγώσει η γκανάζ για να κολλήσουν καλύτερα. Για γρασίδι έβαλα κουβερτούρα πράσινη τριμμένη.

     Το ποταμάκι είναι ένα ολόκληρο τόπικ από μόνο του! Αρχικά, χτύπησα ένα μόρφατ βανίλια σκόνη και το μεγαλύτερο μέρος το έβαψα γαλάζιο, προσθέτοντας μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στην συνέχεια, το έβαλα σε κορνέ και σχημάτισα με αυτό κάθετες γραμμές, οι οποίες έγιναν η ροή του ποταμού.




Με το άσπρο που είχε μείνει, πάτησα μυτούλες με το κορνέ και σχημάτισα τον αφρό του καταρράκτη. 




     Σε ένα ξένο blog διάβασα ότι για να δημιουργήσει κανείς το εφέ του αφρού στα κύματα, μπορεί να πάρει λίγη άσπρη σαντιγύ και να την απλώσει στον ποταμό με μια οδοντογλυφίδα. Το αποτέλεσμα πραγματικά με εντυπωσίασε!!! Πολύ αληθοφανές!




Επίσης, αγόρασα κουφέτα σε σχήμα βότσαλο και τα έβαλα παράλληλα προς τον ποταμό, ώστε να τον οριοθετήσω!




     Αγόρασα επίσης, κουφετάκια σε σχήμα αυγού, με πιτσιλιές από κακάο πάνω τους, που έμοιαζαν πολύ με αυγά δεινοσαύρων! Στο μόρφατ που περίσσεψε, έριξα λίγο κακάο και έφτιαξα πάλι με το κορνέ δυο φωλιές για τα δόλια τα αυγουλάκια!!!







     Ευτυχώς βάλαμε πάνω στην τούρτα και τους πλαστικούς δεινόσαυρους του σαμψωνάκου και πρόσεχαν τα αυγά! Γιατί με τόσους λιχούδηδες να τριγυρνούν στο σπίτι, τα καημένα κινδύνευαν άμεσα!!!





     Και εδώ βλέπουμε το φυσικό περιβάλλον των δεινοσαύρων, αφού έπεσε ο μετεωρίτης! Στάχτη και μπούρμπερη!!! Μόνο τα αυγά επέζησαν! Αλλά όχι για πολύ! Χεχεχε, ήταν και πεντανόστιμα!!! Αντίθετα με τα βοτσαλάκια που έσπαγες δοντάκι!!!




Το photo booth
     Μια εύκολη αλλά εντυπωσιακή κατασκευή βρήκα εδώ και την υλοποίησα όσο καλύτερα και πιο απλά μπορούσα! Αγόρασα, ακόμη, ένα καπέλο στυλ Indiana Jones, ένα καπέλο-δεινόσαυρο και έφτιαξα με τα παιδιά κυάλια από ρολά χαρτιού υγείας! Έγινε το σώσε με τις φωτογραφίες! Κυνηγοί δεινοσαύρων με το τζιπάκι τους και άγρια ερπετά μπλέχτηκαν μέσα στο photo booth και γελάσαμε πάρα πολύ!!!




     Παρόλα όσα είχα ετοιμάσει, ουσιαστικά δεν είχα φτιάξει κάτι για να παίξουν τα παιδιά και έτσι έβγαλαν έξω τα πάντα όλα από κουκλάκια και σπιτάκια και ένταξαν στο παιχνίδι το νέο δεινόσαυρο του σαμψωνάκου και το Playmobil ιππότη!




Η τούρτα της ζουζούνας ανιψιάς
     Η ανιψιά μου έχει γενέθλια ένα μήνα σχεδόν πριν από το σαμψωνάκο. Όπως, λοιπόν, πέρυσι έτσι και φέτος, μοιράζομαι μαζί σας και τη δική της τούρτα, που επιμελήθηκε η all creative κουνιάδα με ντεκόρ των παιδιών! Barbie με φόρεμα "τα πάντα όλα" και τόσο υπέροχη γεύση!









Και για να μη γίνει τελείως πιντερεστική αυτή η ανάρτηση, να σας προσγειώσω λίγο στην πραγματικότητα! Η επόμενη μέρα στην κουζίνα:




Και όλα τα πλυντήρια που έβαλα την επόμενη και χρειάζονταν δίπλωμα:




Αλλά θα κλείσω με μια όμορφη εικόνα!




Γιατί οι δουλειές δεν είναι τίποτα μπροστά σε ένα γερό, χαρούμενο παιδί που έκλεισε τα 4 χρόνια ζωής και χαμογελά!




Να μας ζήσεις σαμψωνάκο!
Να είσαι πάντα τόσο τρυφερός, χαρούμενος και δεινός ατακαδόρος!!!

6 σχόλια:

  1. χρόνια πολλα στο Σαμψωνακο σας!! Πολύχρονος και τυχερός!!!Υπέροχο το παρτι σας κι αγαπημένο το θέμα του!! Η τούρτα σας είναι φοβερη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Ελπίδα μου!!! Πράγματι σε ποιόν δεν αρέσουν οι δεινόσαυροι;;

      Διαγραφή
  2. Υπέροχο το πάρτυ σας αλλά η τούρτα σας όλα τα λεφτά!!!!να ζησει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τον χαιρόμαστε τον Σαμψωνάκο μας! Φέτος συντονιστήκαμε σε θέμα πάρτι, αλλά η τούρτα σου κερδίζει με διαφορά! Η πιο τέλεια τούρτα ever! Συγχαρητήρια για το design και την υπομονή! Όλη σας η διακόσμηση υπέροχη, αλλά με κέρδισαν τα μπαλόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Χριστίνα μου κι εσύ τον ταρζανάκο!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Τα μπαλόνια ήταν πράγματι πολύ εντυπωσιακά και τόσο οικονομικά!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips