Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Βιβλιο-παίζουμε: Με τη Μαρίζα τραγουδώ, Ελληνικά μαθαίνω!



     Γνωρίζετε τη Μαρίζα Κωχ; Είναι η αγαπημένη μου συνθέτρια παιδικών τραγουδιών! Φυσικά, είναι πάρα πολλά περισσότερα από αυτό (μπορείτε να διαβάσετε το εντυπωσιακό της βιογραφικό εδώ) αλλά εγώ προσωπικά την αγαπώ για τα παιδικά τραγούδια που μας έχει χαρίσει!!!


     Το αγαπημένο μου cd της είναι "Τα χρωματιστά τραγούδια", μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται τα τραγούδια που υπεραγαπώ, όπως "Η γάτα και το ποντίκι", "Το ρολόι του παππού μου", το "Νά'τανε τι να'τανε;" (δεν τα βρήκα στο Youtube) και "Τα τζιτζίκια" που το μαθαίνω κάθε χρόνο στα παιδιά στο νηπιαγωγείο και έχει πάντα μια θέση στην καλοκαιρινή γιορτή μας!





     Τα τραγούδια της χαρακτηρίζονται από τους ιδιαίτερους στίχους και την ακόμη πιο ιδιαίτερη μουσική, αφού χρησιμοποιεί παραδοσιακά μουσικά όργανα και στα cd της δε θα βρείτε σύγχρονα ακούσματα ούτε ήχους που να θυμίζουν ηλεκτρονική μουσική. Προσωπικά τραγουδώ στα παιδιά μου από μικρά, τραγούδια της Μαρίζας Κωχ!


     Έτσι, δεν θα μπορούσε να λείπει από το σπίτι μας το βιβλίο της "Με τη Μαρίζα τραγουδώ, ελληνικά μαθαίνω" των εκδόσεων Σταμούλης. Το βιβλίο αποτελείται από 11 πρωτότυπα τραγούδια που παίζουν με διάφορα γραμματικά φαινόμενα της ελληνικής γλώσσας! Ό,τι πρέπει δηλαδή για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού!




     Το βιβλίο συνοδεύεται και από cd, με το οποίο θα ακούσετε τα τραγούδια, θα χρησιμοποιήσετε τα σκέτα ορχηστρικά κομμάτια για καραόκε και θα απολαύσετε την ίδια τη Μαρίζα Κωχ να απαγγέλει τους στίχους των τραγουδιών με μουσική υπόκρουση!




     Μαζί με το cd, θα βρείτε κι ένα βιβλιαράκι το οποίο έχει τις παρτιτούρες για τα τραγούδια, που σημαίνει ότι αν ξέρετε να παίζετε κάποιο μουσικό όργανο, μπορείτε να εκτελέσετε και μόνοι σας τα τραγούδια του βιβλίου!





     Δείτε τα τραγούδια που περιλαμβάνονται, καθώς και με ποια στοιχεία της ελληνικής γλώσσας ασχολείται το καθένα:




     Περιττό να σας πω ότι η εικονογράφηση σε ένα τέτοιο πρωτότυπο βιβλίο, ακολουθεί κι εκείνη μια διαφορετική οδό! Εικόνες επεξεργασμένες ώστε να μοιάζουν με ζωγραφιές και μαγευτικά χρώματα, από την Αύρα Οικονομάκου!

     Στην άκρη της κάθε σελίδας αναγράφεται σε ποιό νούμερο του cd μπορεί το παιδί να ακούσει το τραγούδι, το ορχηστρικό και την απαγγελία των στοίχων που είναι γραμμένοι. Παράλληλα δηλαδή, μπορεί το παιδί να ακούει και να διαβάζει το βιβλίο.




     Πιστεύω ότι αυτό το βιβλίο είναι πολύ χρήσιμο και για τα ελληνάκια του εξωτερικού, αφού τα γλωσσικά παιχνιδοτράγουδα θα τα βοηθήσουν να εξοικειωθούν περισσότερο και με διασκεδαστικό τρόπο με την ελληνική γλώσσα.


     Προσωπικά, το αγαπημένο μου τραγούδι από τα έντεκα, είναι το "Χαίρομαι" και σκοπεύω να το εντάξω στα τραγούδια των πρώτων ημερών στο νηπιαγωγείο, γιατί είναι εύκολο και χαρούμενο!!!




Πώς σας φαίνεται το βιβλίο μας;
Καλές αναγνώσεις και καλά ακούσματα!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips