Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Οι στόχοι μου για το 2017: Τι κατάφερα τελικά;



     Το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά που έβαλα συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους. Στην καλή στοχοθεσία με βοήθησαν πολύ τα ξένα blogs που παρακολουθώ αλλά και τα podcasts του Kevin Kruse σχετικά με την αυξημένη παραγωγικότητα.

     Ομολογώ ότι πράγματι η διαδικασία αυτή με βοήθησε πολύ, αφού μπόρεσα να βάλω στο πρόγραμμα μου και στις ρουτίνες μου κομματάκια από τους στόχους και έτσι σιγά σιγά να πραγματοποιήσω πολλούς από αυτούς. Επίσης, το γεγονός ότι τους είχα τυπωμένους και τοποθετημένους στο control journal μου (για αυτό θα σας μιλήσω σε άλλη ανάρτηση) και μπορούσα να ανατρέξω όποτε ήθελα σε αυτούς, με βοήθησε να μην τους ξεχνώ. Ας δούμε τι κατάφερα και σε τι έμεινα πίσω το 2017!




Προσωπικοί:
1. Να διαβάζω κάθε μέρα μια σελίδα από την Κλίμακα και την Καινή Διαθήκη.
Παρόλο που  μέχρι τον Αύγουστο τα πήγα καλά με αυτό το στόχο, από το Σεπτέμβρη και μετά ήταν μια καταστροφή!
Τη νέα σχολική χρονιά χρονιά ξεκίνησα να δουλεύω πρωινή βάρδια και μάλιστα χωρίς άλλη συνάδελφο στο σχολείο. Πάει η απογευματινή βάρδια, πάνε τα πρωινά που είχα δικά μου αποκλειστικά!
Η νέα τάξη είχε πολλές ανάγκες, τα παιδιά το ίδιο. Έτσι το πρόγραμμα είχε σπίτι, παιδικό, νηπιαγωγείο, παιδικό, σπίτι, μπαλέτο, σπίτι και ξανά την άλλη μέρα. Έτσι κυλούσαν οι καθημερινές μου και όλα αυτά απαιτούσαν προσπάθεια και ενέργεια από μέρους μου. Μου ήταν αδύνατο να ξυπνάω ακόμη πιο νωρίς από τις 6.40 για να μελετήσω κάτι από τα παραπάνω, αλλά και τα βράδια μου ήταν και πάλι αδύνατο, αφού κοιμόμουν σχεδόν μαζί με τα παιδιά.

Πάντως, όσο ασχολήθηκα με αυτά τα δύο βιβλία, μόνο ωφέλιμα πράγματα αποκόμισα.

2. Να κάνω κάθε μέρα λίγη γυμναστική.
Ισχύουν τα ίδια με πάνω. Από το Σεπτέμβρη και μετά, η μόνη γυμναστική που έκανα ήταν να βάζω και να βγάζω το σαμψωνάκο από την κούνια.

3. Να ενυδατώνομαι καλύτερα.
Εδώ τα πήγα καλά και τη νέα σχολική σεζόν, αφού έχω μαζί  μου το καλό μου ανοξείδωτο μπουκάλι όπου και να πάω μέσα στην τάξη και μαζί με το μάθημα πίνω γουλιά γουλιά και κατεβαίνει το νεράκι!

4. Να τρώω κάθε μέρα μια σαλάτα και 2 φρούτα.
Αυτόν τον έπιασα. Δυο φρούτα στάνταρ κάθε μέρα, ένα το πρωί στο σχολείο και ένα το απόγευμα μαζί με το φρούτο των παιδιών. Και με τη σαλάτα καλά τα πήγα, αλλά όχι σε καθημερινή βάση.

5. Να πλέξω κάποια αξεσουάρ για εμένα, όπως σκουλαρίκια και βραχιολάκια!
Το κολιέ από νήμα noodle που έπλεξα για το καλοκαιρινό Familives μετράει; Πάντως, παρόλο που έπλεξα μόνο ένα αξεσουάρ, το κατευχαριστήθηκα! Το φόρεσα όσο τίποτε!!




Οικογενειακοί:
 1. Να αφιερώνω περισσότερο ποιοτικό χρόνο στα παιδιά.
Νομίζω πως έκανα το καλύτερο που μπορούσα κάτω από τις παρούσες συνθήκες. Σίγουρα θα συνεχίσω να προσπαθώ.

2. Να διαβάζω στα παιδιά περισσότερο.
Αυτό το στόχο τον πιάσαμε κυρίως από Σεπτέμβρη και μετά. Το 2018 θα τον κάνω πιο συγκεκριμένο ώστε να μπορώ εύκολα να τον μετρήσω.

3. Να συνεχίσω να συζητώ καθημερινά με το σύζυγο μου, χωρίς τα παιδιά και χωρίς να ασχολούμαι με κάτι άλλο εκείνη την ώρα.
Μπορεί να μην τον έβλεπα πολύ, αλλά επειδή ακριβώς δεν πολυβλεπόμασταν, όταν βρισκόμασταν του δίναμε και καταλάβαινε! Κουβέντα, πολλή κουβέντα!




Σπίτι:
1. Να δουλέψω πάνω στις ρουτίνες μου, την πρωινή και τη βραδινή, ώστε να γίνουν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας και κατά κάποιο τρόπο να μας πηγαίνουν με αυτόματο πιλότο μέσα στην ημέρα.
Η πρωινή πήγε όλη τη χρονιά πολύ καλά, ακόμη και από το Σεπτέμβριο που άλλαξε ριζικά και έγινε σαφώς μικρότερη σε χρόνο και πιο απαιτητική. Η βραδινή νομίζω πήγε αναγκαστικά καλύτερα από το Σεπτέμβριο, αφού δε γινόταν να μην ετοιμάσω κάποια πράγματα το βράδυ. Θέλουν όμως κι άλλη δουλειά.

2. Να διώξω ακόμη περισσότερα πράγματα από το σπίτι.
Μέχρι τον Αύγουστο καμία πρόοδος, Από το Σεπτέμβρη γκάζωσα λίγο και πήγε πάρα πολύ καλά. Έδιωξα και μεγάλα κομμάτια που δε μου κάνουν πια από τη ντουλάπα και πήρε λίγο ανάσα ο τόπος!

3. Να κρεμάσουμε στους τοίχους κάποια διακοσμητικά που έχουμε σκεφτεί με το σύζυγο, διότι οι τοίχοι μας είναι άδειοι από τότε που μπήκαμε στο σπίτι!
Εδώ είχαμε πρόοδο στην εκπνοή του 2017! Έδωσα στον πεθερό μου και μου έβαψε κάποιες κορνίζες που είχα ήδη σε άσπρο χρώμα. Τις 5 μικρές τις βάλαμε στο διάδρομο και τη μια μεγάλη στο υπνοδωμάτιο, όπου μπήκε μέσα μια φωτογραφία από το γάμο μας! Είμαι πολύ χαρούμενη για την πρόοδο αυτή και ιδιαίτερα για το πως με κάνει να χαμογελώ η φωτογραφία στο υπνοδωμάτιο μας!!!

4. Να μη μαζεύονται projects, όπως ραψίματα, επιδιορθώσεις κλπ. Θέλω να ολοκληρώνονται γρήγορα και μέσα σε συγκεκριμένο διάστημα.
Εδώ γελάμε!! Χαχαχα!! Τα πήγα περίφημα από το Μάιο ως τον Αύγουστο! Από εκεί και πέρα το χάος! Η βαλίτσα αντικαταστάθηκε από ένα πολύ μεγάλο κουτί και πήρε μια πολύ ωραία θέση κάτω από το τραπέζι της ραπτομηχανής (αυτή τη στιγμή κάτω από το έλατο). Εννοείται πως έχει γεμίσει ως πάνω! Με κοιτά, το κοιτώ, αγαπιόμαστε δε λέω, αλλά δεν του αφοσιώθηκα ακόμη. Πάει για τους στόχους του 2018.




Blogging
1. Να συνεχίζω να ανεβάζω αναρτήσεις, ίσως λίγο πιο αραιά, αναλόγως πως θα βγει το γενικότερο πρόγραμμα, αφού φέτος έχω θέσει όριο χρόνου για την ενασχόληση με το blog.
Πάρα πολύ καλά τα πήγα, ακόμη και τις πιεστικές περιόδους με κάποιο μυστήριο τρόπο κατάφερνα το αργότερο ως τις 2 εβδομάδες να βγάζω νέα ανάρτηση. Και δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά οι αναρτήσεις μου βγαίνουν Σάββατα ή Κυριακές! Μπήκα σε λίγο πρόγραμμα και με αυτό το κομμάτι!

2. Να γράφω πιο προσωπικές αναρτήσεις.
Κάτι έκανα κι εδώ!! Θυμηθείτε τις πιο προσωπικές μου αναρτήσεις:

3. Να δοκιμάσω να ηχογραφήσω το πρώτο μου podcast.
Πρακτικά δε γινόταν!!! Δε έμενα ποτέ μόνη μου στο 24ωρο! Θα κοιτάξω να το δρομολογήσω όμως στο 2018 με την πρώτη ευκαιρία!!!




Σε γενικές γραμμές
Τα πήγα γενικώς καλά τηρουμένων των αναλογιών, δεν μπορώ να πω! Παρόλο που ήρθαν 3 φορές μέσα στη χρονιά τα πάνω κάτω (εγκυμοσύνη, παλίνδρομη κύηση, νέο εργασιακό ωράριο) στάθηκα στο ύψος μου! Good job!

Τώρα το επόμενο βήμα είναι να θέσω τους νέους μου στόχους για το 2018 καθώς και τη λέξη της νέας χρονιάς! Μείνετε συντονισμένοι!

Σας φιλώ!!




14 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη ανάρτηση. Μου άρεσε πολύ το ποσό βατά τα παρουσίασες όλα, το πόσο ιστορία φαίνετε να έχεις μέσα στο τρελό πρόγραμμα της καθημερινότητας! Εύχομαι το ίδιο και περισσότερο καλά να πάρτι και το νέο έτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλλη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν το συνειδητοποίησα ότι τα παρουσίασα βατά! Εμένα ομολογώ ότι με δυσκόλεψαν κάπως οι στόχοι στην επίτευξή τους! Αλλά γι' αυτό είναι και στόχοι!

      Όσο για την καθημερινότητα, τώρα στις γιορτές καθόμουν και σκεφτόμουν τι τρελό τρέξιμο έριξα μέσα στο προηγούμενο τρίμηνο. Και αναρωτιέμαι, πώς θα το ξανακάνω για άλλους 6 μήνες;;;

      Βιονικές θα γίνουμε στο τέλος. Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  2. πολύ καλά τα πήγες!
    δεν έβαζα ποτέ στόχου ςτο νέο έτος.. έλεγα όπως μου βγει, αρκετά έχω να με πιέζουν.. .
    αλλά άλλαξα γνώμη όταν κατάλαβα πόσα πράγματα μου αρέσουν και θέλω να κάνω κ δεν βρίσκω ποτέ χρόνο.. οπότε είπα να βάλω στόχους αυτό το χρόνο και να ..φτιαξω χρόνο! θα τους καταγράψω και γω κάποια στιγμή στο blog για να τους.. επισημοποιήσω και να δω στο τέλος της χρονιάς τι τελικά κατάφερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν Δάφνη μου, χαίρομαι πολύ που μου άφησες σχόλιο και έτσι γνώρισα το πολύ ενδιαφέρον blog σου!!! Καλώς σε βρήκα!

      Εμένα ποτέ δε με πίεζαν οι στόχοι. Μου φαίνονταν σαν πρόκληση, σαν να ανταγωνίζομαι τον εαυτό μου! Αλλά σαν τύπος 3 ο ανταγωνισμός όσο και οι λίστες είναι στη φύση μου! Θα χαρώ να διαβάσω και τους δικούς σου στόχους να πάρω ιδέες! τα φιλιά μου!!

      Διαγραφή
  3. Δεδομένου του πόσα πράγματα πρέπει να χωρέσεις σε 24 ώρες, νομίζω ότι τα πήγες εξαιρετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλή χρονιά με υγεία! εύχομαι και το 2018 να καταφερεις να κανεις την ιδια καλη δουλεια με τους στοχους σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Λίτσα μου! Εύχομαι και σ' εσένα να πετύχεις όλα όσα θέλεις για το 2018!!

      Διαγραφή
  5. Διάβασα την ανάρτηση εχθές το βράδυ από το κινητό!
    Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά με ταρακούνησε πολύ!
    Συνειδητοποίησα πόσο όμορφα ένιωθα όταν έγραφα!
    Ξέρω είναι άσχετο αυτό που ένιωσα με αυτά που γράφεις, αλλά η δική σου ανάρτηση ήταν το σπρώξιμο για να κάνω μετά από καιρό κι εγώ ξανά ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρθα, είναι πραγματικά τιμή μου που μια blogger που αγαπώ ξεκίνησε πάλι να γράφει από ένα κείμενο μου! Μου αρέσει να σε διαβάζω και καταλαβαίνω αυτό που λες... Κι εγώ όταν πιέζομαι μπορεί να ξεχάσω πόσο όμορφα είναι να γράφω και να μοιράζομαι! Και βλέπεις ότι όσο πιο πολύ μοιράζεσαι, τόσο πιο πολύ βοηθάς και πιο κοντά σου φέρνεις ανθρώπους!! Σε φιλώ!!

      Διαγραφή
  6. Τι όμορφη ανάρτηση κοριτσι!! Εύχομαι φέτος να κανεις ακόμα περισσότερα!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Εύχομαι και σ' εσένα ό,τι επιθυμείς να σου φέρει το 2018!!

      Διαγραφή
  7. Πραγματικά συγχαρητήρια για όλα αυτά που κατάφερες! Μπράβο και πάλι μπράβο και εύχομαι αντίστοιχη και μεγαλύτερη ακόμα επιτυχία το 2018! Καλή χρονιά με υγεία πάνω απ' όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις μέσα στην καθημερινότητα, τα έβλεπα όλα σαν μια καταστροφή! Τώρα που τα έβαλα κάτω, καταλαβαίνω ότι κάτι έκανα!!! Σε ευχαριστώ για τις ζεστές ευχές σου και σου τις ανταποδίδω!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips