Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

D.Y.T. Τύπος 2 - Η ήπια, ντελικάτη γυναίκα



     Το πρόγραμμα Dressing Your Truth της Carol Tuttle που υπόσχεται να σας μάθει να ντύνεστε σύμφωνα με την προσωπικότητα σας (διαβάστε περισσότερα εδώ), χωρίζει τους τύπους ομορφιάς σε 4 κατηγορίες:


     Σε αυτή την ανάρτηση θα σας μιλήσω για τη γυναίκα Τύπο 2, για τα φυσικά χαρακτηριστικά της, τον τρόπο σκέψης της, τα πλεονεκτήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει! Όσα γράφονται σε αυτή την ανάρτηση είναι μια συνοπτική παρουσίαση του Τύπου 2 από το βιβλίο της Carol "Dressing Your Truth: Discover Your Type Of Beauty", το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή και να διαβάσετε δωρεάν. Για να δείτε το μίνι βίντεο που θα σας εισάγει στον τύπο 2 πατήστε εδώ. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε τη γυναίκα Τύπο 2!!


Με μια λέξη
Όμορφη!
Σημ.: Κάθε γυναίκα είναι μοναδικά όμορφη. Η γυναίκα τύπος 2, όμως, έχει κάποια χαρακτηριστικά, όπως η ντελικάτη κίνηση και η φινέτσα της, τα οποία ταυτίζονται συνήθως με την ομορφιά στο μυαλό των ανθρώπων, γι' αυτό και συχνά ακούει να της λένε "είσαι όμορφη".




Φυσικό στοιχείο
     Κάθε τύπος, έχει αντιστοιχηθεί με ένα από τα 4 στοιχεία από τα οποία είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος. Ο τύπος 2 ταυτίζεται με το νερό και η ενέργεια/ποιότητα που εκπέμπει είναι ρευστή και γεμάτη χάρη, με κίνηση προς τα μέσα (εσωστρεφής).

     Η γυναίκα Τύπος 2 είναι από τη φύση της χαλαρωτική, ελκυστική (από την άποψη ότι σε τραβάει να συναναστραφείς μαζί της), χαμηλών τόνων και ευαίσθητη.


Ενεργητικότητα
     Ο τύπος 2 έχει μέτρια και κάτω του μετρίου κινητικότητα, απαλή και με κίνηση προς τα μέσα (εσωστρεφής). Μοιάζει με την κλαίουσα ιτιά και τα μεγάλα ποτάμια, που κινούνται αργά, σταθερά και συνεχόμενα, γεμάτα δύναμη μα φαινομενικά ήρεμα.
 


Πρωταρχικό κίνητρο
     Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας για εκείνη, είναι να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να κάνει τη ζωή άνετη, τόσο για εκείνη όσο και για τους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι συμπεριφέρεται με τρόπο που να μη φέρνει τους άλλους σε δύσκολη θέση, φοράει άνετα ρούχα, θέλει να κάθεται σε άνετα καθίσματα, απολαμβάνει τις σχέσεις όπου υπάρχει "άνεση" (ηρεμία, αποδοχή), καταναλώνει "comford food" ("φαγητό της άνεσης" δηλαδή όσα κάνουν κάποιον να νιώθει καλύτερα, π.χ. παγωτό, σοκολάτα κλπ.). Η άνεση είναι η λέξη κλειδί για εκείνη!




Τρόπος σκέψης
     Αφού η ιδέα έχει δημιουργηθεί (κάτι που είναι ιδιαίτερο χάρισμα της γυναίκας τύπου 1), το φυσικό χάρισμα της γυναίκας τύπου 2 αποτελεί την επόμενη φάση της πραγματοποίησης της ιδέας: αρχίζει να θέτει ερωτήματα και να συλλέγει πληροφορίες. Ρωτά τον εαυτό της "τι χρειάζεται να ξέρω ώστε να πραγματοποιήσω αυτή την ιδέα;" Έτσι, πολύ συχνά θα την ακούσετε να λέει φράσεις όπως: "έχω μια απορία", "πρέπει να ρωτήσουμε γι' αυτό το θέμα", "μπορώ να κάνω μια ερώτηση;" 

     Το να κάνει ερωτήσεις υποστηρίζει την ανάγκη της να συνδέσει τις πληροφορίες μεταξύ τους και να καταστρώσει σχέδια και προγράμματα, χωρίς απαραίτητα να καταλήξει σε ένα οριστικό συμπέρασμα. Τείνει να νιώθει άνετα παραμένοντας σε αυτή τη "γκρίζα" περιοχή της σκέψης και των ιδεών, συνεχίζοντας να συγκεντρώνει πληροφορίες.




     Η γυναίκα τύπος 2 προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης στον κόσμο. Κινείται στη ζωή σαν ένα βαθύ, σταθερό ποτάμι. Είναι από τη φύση της ευαίσθητη. Ευαίσθητη στις λεπτομέρειες, στα σχέδια και στα συναισθήματα των γύρω της.

     Λόγω της ευαίσθητης και συναισθηματικής φύσης της, η γυναίκα τύπος 2 εναρμονίζεται με τους ανθρώπους που συναναστρέφεται, ώστε να τους κάνει να νιώθουν άνετα, κάτι το οποίο αποτελεί χάρισμα αλλά και πρόκληση στην καθημερινότητα της. Τα δυσάρεστα συναισθήματα των άλλων περνούν εύκολα μέσα της, προκαλώντας της νοητική, συναισθηματική και φυσική δυσφορία, γι' αυτό χρειάζεται να θέσει κάποια όρια για τον εαυτό της.

     Η ευαισθησία της επεκτείνεται και στο φυσικό της περιβάλλον, αφού μπορεί να είναι ευαίσθητη σε κάποια φαγητά (δυσανεξία, αλλεργίες) στα χημικά, στα ηλεκτρονικά και γενικώς στο ήπια τοξικό περιβάλλον. Επίσης, έχει την τάση να κλαίει ευκολότερα λόγω της συναισθηματικότητας της.

     Ενώ η γυναίκα τύπος 1 συνδέεται με τον κόσμο γύρω της κοινωνικά, η γυναίκα τύπος 2 συνδέεται συναισθηματικά.




     Ένα άλλο χάρισμα που έχει, είναι η προσοχή στις λεπτομέρειες. Μπορεί να διακρίνει τα μικροπράγματα που κάνουν τη ζωή πιο όμορφη και άνετη. Θα αφιερώσει λίγο περισσότερο χρόνο για να τυλίξει όμορφα ένα δώρο, να κάνει ευπαρουσίαστο ένα φαγητό, να περιποιηθεί ένα χώρο ώστε να να δείχνει όμορφος. Για να μη χάνεται στις λεπτομέρειες της ζωής, είναι καλό για εκείνη να βρει ένα χόμπι στο οποίο να διοχετεύσει αυτή την προσοχή στις λεπτομέρειες, ώστε το χαρακτηριστικό της αυτό να γίνει χρήσιμο και να προσθέσει αξία στη ζωή της. Καλές ασχολίες για εκείνη είναι η μαγειρική, η κηπουρική ή το κέντημα, γενικώς ό,τι θέλει λεπτομερή εργασία και υπομονή.

     Επίσης, η γυναίκα τύπος 2 εκτιμά ιδιαιτέρως την απαλότητα στο περιβάλλον της. Προτιμά τα απαλά υφάσματα και τα απαλά χρώματα. Εκτός, όμως, από την απαλότητα, εκτιμά και την ησυχία. Έχει μια ευαισθησία στις φωνές και την πολλή φασαρία. Μπορεί να ντραπεί αν είστε μαζί της και μιλάτε δυνατά σε δημόσιο χώρο!

     Η μεγαλύτερη, ίσως, πρόκληση που μπορεί να έχει μια γυναίκα τύπος 2, είναι να μη θέλει να είναι τύπος 2! Πολλές φορές νιώθει αόρατη και παλεύει να ακουστεί η γνώμη της όταν μιλάει. Ίσως να προσπαθήσει μιλήσει πιο δυνατά, να γίνει πιο δυναμική ή να πάρει αποφάσεις πιο γρήγορα. Όλα αυτά είναι κόντρα στη φύση της και προσπαθώντας να γίνει κάτι που δεν είναι, χάνει την εσωτερική της ισορροπία και αδυνατεί να αναγνωρίσει ότι αυτά που θεωρεί μειονεκτήματα, είναι στην πραγματικότητα τα δώρα που της χάρισε ο Θεός!




     Η γυναίκα τύπος 2 ενθαρρύνει τους άλλους να χαλαρώσουν και να χαμηλώσουν το ρυθμό τους. Αισθάνεται την ψυχολογική κατάσταση του άλλου χωρίς να της έχει μιλήσει και προσπαθεί με ήπιο τρόπο να τον κάνει να νιώσει καλύτερα. Αυτή η ανησυχία που μπορεί να έχει κάποιος ενδεχομένως να την αναστατώσει, αλλά και μόνο η παρουσία της, του δίνει το μήνυμα ότι όλα θα πάνε καλά. Προχωρά στη ζωή με ήπια και πολλές φορές υποτιμημένη αποφασιστικότητα.

     Όταν καλείται να διαχειριστεί καταστάσεις πολύ γρήγορα ή με έντονο τρόπο, συνήθως κάνει πίσω ή πάει με το ρεύμα, νιώθοντας την ανάγκη για υποχώρηση. Στρέφει μέσα της την τάση της για ερωτήσεις και αναρωτιέται τι έκανε για να προκαλέσει μια έντονη αντίδραση σε κάποιον, θεωρώντας συχνά ότι είναι δικό της λάθος. Αναστατώνεται ακόμη και με την παραμικρή προσβολή.

     Η γυναίκα τύπος 2 σκέφτεται με τρόπο που να συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Αδυνατεί να ακολουθήσει αυτό που πολλές φορές την παροτρύνουν να κάνει: " ζήσε το τώρα". Γι' αυτό της αρέσει να κρατά αναμνηστικά, φωτογραφίες και ημερολόγια, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτες τις αναμνήσεις της.




     Δεν είναι ευπροσάρμοστη στις αλλαγές. Της είναι δύσκολο να αποσυνδεθεί από το σχέδιο που έχει φτιάξει και να συνδεθεί με ένα νέο, της είναι δυσκολότερο απ' ότι είναι για τους άλλους τρεις τύπους και ο λεπτομερής τρόπος σκέψης της την κάνει ανησυχεί περισσότερο, για όλους και για όλα, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Συχνά αναρωτιέται: "ποιό είναι το σχέδιο;"

     Πολλές φορές δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις, θέλοντας να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες ώστε να είναι σίγουρη ότι πήρε τη σωστή απόφαση.

     Η γυναίκα τύπος 2 δεν είναι αυτό που λέμε "ετοιμόλογη". Αν κληθεί να απαντήσει γρήγορα ή χωρίς να είναι προετοιμασμένη ή αν θεωρεί ότι πολλά εξαρτώνται από την απάντηση της, είναι πολύ δύσκολο να βρει τις σωστές λέξεις ώστε να απαντήσει με τον τρόπο που θέλει. Το καλύτερο είναι να πει "δεν είμαι σίγουρη. Θα το σκεφτώ και θα σου πω".

     Στις σχέσεις της, η γυναίκα τύπος 2 εκτιμά τη συναισθηματική διαθεσιμότητα, τη συνέπεια και το να μπορεί να στηριχθεί πάνω στον άλλον. Έχει ενσυναίσθηση, είναι ευγενική, διακριτική και συχνά παρατηρεί πριν συμμετάσχει σε μια συζήτηση, ειδικά σε νέα ή ευρύτερα κοινωνικά περιβάλλοντα. Είναι εσωστρεφής, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι και ντροπαλή. Εξαιτίας της λεπτής και σιγανής φωνής της, οι άλλοι μπορεί να την εκλάβουν ως ντροπαλή. Αυτό δεν έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση και την αυτοεικόνα της.




     Η γυναίκα τύπος 2 τείνει να είναι συνεπής και αυτό εξαιτίας της ικανότητας που έχει να φτιάχνει ένα πρόγραμμα και να το ακολουθεί. Αν τείνει να αργεί, αυτό ωφείλεται στο ότι έχει αργότερο ρυθμό και έτσι οι λεπτομερείς προετοιμασίες της μπορεί να της πάρουν περισσότερη ώρα. Μπορεί, επίσης, οι άλλοι να θεωρούν ότι αργεί στις δουλειές της, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που κάνει είναι να δουλεύει συγκεντρωμένα και μεθοδικά, αλλά μόνο όταν δεν πιέζεται χρονικά.

     Έχει καλή σχέση με τα χρήματα κι αυτό γιατί μπορεί να κάνει προϋπολογισμό και να τον τηρήσει. Παρόλα αυτά, ενδεχομένως να ανησυχεί πολύ για τα χρήματα και να θέλει να ξέρει που πηγαίνει ακόμη και το κάθε λεπτό!

     Της ταιριάζουν ήπιες μορφές άσκησης και ατομικές δραστηριότητες ή δραστηριότητες με το στοιχείο της διαπροσωπικότητας.




Γλώσσα του σώματος
     Όταν στέκεται ή κάθεται, θέλει να νιώθει άνετα, γι' αυτό το σώμα της σχηματίζει καμπύλη. Όταν είναι όρθια, θέλει να ακουμπάει κάπου και όταν κάθεται, δεν κάθεται απλώς αλλά θέλει να "αράζει". Το περπάτημα της δεν είναι κοφτό, είναι ήπιο, έχει ροή και χάρη.


Τι άκουγε μικρή
     "Βιάσου", "αποφάσισε επιτέλους", "είσαι υπερβολικά ήσυχη", "κάνεις πάρα πολλές ερωτήσεις", "ανησυχείς υπερβολικά/για πράγματα που δε θα έπρεπε να ανησυχείς", "ζήσε το τώρα".


Προσωπικός χώρος
     Η γυναίκα τύπος 2 τείνει να στοιβάζει τα πράγματα το ένα πάνω στο άλλο, όπως τα χαρτιά, τα ρούχα κλπ. Πάντα έχει ένα πρόγραμμα στο πως να εξολοθρεύσει τις στοίβες αυτές και μόλις το κάνει, νέες στοίβες δημιουργούνται! Όταν καθαρίζει και όταν διακοσμεί, τις αρέσει να το κάνει με λεπτομέρεια. Της αρέσει, επίσης, να διακοσμεί το χώρο της με αναμνηστικά και με αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, μένοντας σε επαφή με το παρελθόν της. Το σημαντικό στο χώρο της είναι η άνεση.





Φυσικά χαρακτηριστικά
Η γυναίκα τύπος 2 έχει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Απαλό δέρμα και απαλές ρυτίδες σε σχήμα S.
  • Οβάλ σχήμα προσώπου.
  • Μάγουλα σε σχήμα οβάλ, μάγουλα με κλίση προς τα κάτω.
  • Μύτη μεσαίου μεγέθους που να σχηματίζει S στα πλάγια ή στα ρουθούνια.
  • Φρύδια σε σχήμα μισού οβάλ, συνήθως μακριά, με χαμηλή καμπύλη.
  • Μάτια αμυγδαλωτά, σαν του ελαφιού, μάτια ονειροπόλα με βαριά βλέφαρα, τείνουν να έχουν κλίση προς τα κάτω.
  • Χέρια απαλά, γεμάτα χάρη, μακριά δάχτυλα με κωνικό σχήμα, οβάλ σχήμα νυχιών.

     Η γυναίκα τύπος 2 έχει την τάση να φοράει έντονα χρώματα, προσπαθώντας να δείξει περισσότερο δυναμική. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ήπια φύση της, την κάνει να δείχνει υπερβολικά εύθραυστη και άτονη και τραβά την προσοχή πάνω της, κάτι που στην πραγματικότητα δεν το θέλει! Για να καταλάβει αν κάποιο ρούχο εκφράζει την προσωπικότητα της, θα πρέπει να ρωτήσει τον εαυτό της: "Το νιώθω άνετο πάνω μου; Υποστηρίζει και αναδεικνύει την ευαίσθητη φύση μου;"


Διάσημες γυναίκες τύπος 2

Jessica Alba - via


Grace Kelly - via


Julia Roberts - via


Jennifer Aniston - via


Princess Diana - via



Λέξεις που τη χαρακτηρίζουν
     Χαλαρωτική, αιθέρια, σταθερή, παρηγορητική, ήπια, τρυφερή, προσεκτική, λεπτομερής, ευαίσθητη, ήσυχη, ευγενής, γραφική, ντελικάτη, γαλήνια, σεμνή, ονειροπόλα, αρχοντική, εκλεπτυσμένη, απαιτητική, αξιαγάπητη, παραδοσιακή, σκεπτική, γλυκιά, φιλόξενη, αρμονική, επιδέξια.


Μήπως είστε η γυναίκα Τύπος 2;
Θα χαρώ να μάθω στα σχόλια σας!!

12 σχόλια:

  1. Πώς και πώς περίμενα και τις υπόλοιπες αναρτήσεις :-) μιλάμε έχω κολλήσει με το DYT!'Εχει πάρα πολύ πλάκα..Ειδικά όταν προσπαθήσεις να δεις τι τύπος είναι ο καθένας που ξέρεις!Πόσο δύσκολο είναι όμως να το βρεις καμμά φορά!Πχ τη μικρή μου κόρη την είχα για 2,και τη μεγάλη για 1,αλλά απο ό,τι φαίνεται η μεγάλη είναι 3 και η μικρή 1!Η δε μαμά 2,της τα διάβαζα νωρίτερα απο το ιστολόγιό σου και αναφωνούσε συνεχώς "μα ναι εγώ!" Σε όλα μέσα,ακόμα και στα χαρακτηριστικά προσώπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mamaboo κι εμένα μου αρέσει πολύ το πρόγραμμα αυτό και πάντα προσπαθώ να βρω τι τύπος είναι ο καθένας!!!

      Διαγραφή
  2. Είμαι σίγουρα ο τύπος 2!! Πώς θα πάρω συμβουλές ενδυματολογικές;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις γράψω και για τους 4 τύπους, θα σας κάνω ξεχωριστή ενδυματολογική ανάρτηση για τον κάθε τύπο! Αλλά πρώτα πρέπει να μάθουμε για τους τύπους ώστε να πάρουμε τις αντίστοιχες ενδυματολογικές συμβουλές!!

      Διαγραφή
  3. Ταυτίστηκα απόλυτα!! Σίγουρα τύπος 2 ...δυστυχώς και ευτυχώς!! Πολύ ωραίο άρθρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλλη μου πολύ χαίρομαι που μαθαίνω πως είσαι μια τόσο ευαίσθητη φύση!!

      Διαγραφή
  4. Τύπος 2 κι εγώ σίγουρα πια, διότι στην αρχή μπερδεύτηκα, αλλά μετά την μελέτη που έριξα ... Ξεμπερδευτηκα! Παρά πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτα και εξηγούν πολλά που πριν παρατηρούσα σε μένα και στους άλλους και δεν μπορούσα να εξηγήσω. Να είσαι καλά που τα μοιραστηκες όλα αυτα και κανείς και αναρτήσεις. Εξάλλου μόνο ένας τύπος 3 θα μπορούσε να υλοποιήσει όλα όσα καταφέρνεις και κάνεις και ταυτόχρονα με όλα τα υπόλοιπα και καλά! Ειναι στη φύςη σου! Καλή συνέχεια κορίτσι. Με πολύ ενδιαφέρον θα περιμένω και τις επόμενες αναρτήσεις, που αφορούν το θέμα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mamamia πολύ χαίρομαι που βρήκες τον τύπο σου! Θα πρέπει να ήταν πολύ λυτρωτικό έτσι; Όσο για το multi-tasking ναι είναι στη φύση μου τελικά! Το Dressing Your Truth ήταν και για 'μένα μια αποκάλυψη!! Οι επόμενες δύο αναρτήσεις θα αφορούν τους άλλους 2 τύπους ομορφιάς, έπειτα ένα μικρό διάλειμμα από το πρόγραμμα και θα επιστρέψω με προτάσεις ρούχων για κάθε τύπο!!

      Διαγραφή
  5. Περιμενουμε και οι 3 με αγωνια!!και κατι αλλο,τελικα πως σιγουρευομαστε για τον τυπο μας,περισσοτερο απο τα χαρακτηριστικα η τη συμπεριφορα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Carol λέει ότι αν έχουμε αμφιβολία για τον τύπο μας, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και η κινητικότητα μας π.χ. νευρική, πιο ήπια κλπ. Θεωρώ όμως ότι είναι δύσκολο αυτό με το πρόσωπο, γιατί τα πιο πολλά πρόσωπα έχουν ανάμεικτα χαρακτηριστικά, οπότε για εμένα ο τρόπος που κινείται κανείς και η ενέργεια του είναι αυτά που καθορίζουν!

      Διαγραφή
  6. Οποτε εγώ που ειμαι μεν "νευρικη" σαν ενέργεια (και τσαπατσουλα ακομα και στο περπατημα,περπαταω σέρνοντας τα ποδια μου και σκονταφτω στα επιπλα),κανω λιστες (παρολο που δεν τα καταφέρνω παντα στην οργανωση,αναλαμβανω περισσοτερα απο οτι προλαβαινω) και χανω κι ευκολα την ψυχραιμια μου ειμαι στανταρ τυπος 3 εεε;;ξερεις τι σκεφτομαι,λεω φαντασου να επενδυσω σε κομματια Τ3 και μετα να ειμαι κατι αλλο χαχχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips