Τρίτη 23 Μαΐου 2017

D.Y.T. Τύπος 3 - Η πλούσια, δυναμική γυναίκα



     Το πρόγραμμα Dressing Your Truth της Carol Tuttle που υπόσχεται να σας μάθει να ντύνεστε σύμφωνα με την προσωπικότητα σας (διαβάστε περισσότερα εδώ), χωρίζει τους τύπους ομορφιάς σε 4 κατηγορίες:


Τύπος 1 - Η λαμπερή, γεμάτη ζωντάνια γυναίκα
Τύπος 2 - Η ήπια, ντελικάτη γυναίκα
Τύπος 3 - Η πληθωρική, δυναμική γυναίκα
Τύπος 4 - Η επιβλητική, δομημένη γυναίκα


     Σε αυτή την ανάρτηση θα σας μιλήσω για τη γυναίκα Τύπο 3, για τα φυσικά χαρακτηριστικά της, τον τρόπο σκέψης της, τα πλεονεκτήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει! Όσα γράφονται σε αυτή την ανάρτηση είναι μια συνοπτική παρουσίαση του Τύπου 3 από το βιβλίο της Carol "Dressing Your Truth: Discover Your Type Of Beauty", το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή και να διαβάσετε δωρεάν. Για να δείτε το μίνι βίντεο που θα σας εισάγει στον τύπο 3 πατήστε εδώ. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε τη γυναίκα Τύπο 3!!



Με μια λέξη
Καυτή!




Φυσικό στοιχείο
     Κάθε τύπος, έχει αντιστοιχηθεί με ένα από τα 4 στοιχεία από τα οποία είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος. Ο τύπος 3 ταυτίζεται με το υδρογόνο/φωτιά και η ενέργεια/ποιότητα που εκπέμπει είναι δράσης/αντίδρασης, με κίνηση προς τα έξω και μπροστά (αποφασιστική).

     Η γυναίκα Τύπος 3 είναι από τη φύση της γεμάτη ενέργεια για να δημιουργήσει σε αυτό τον κόσμο. Η ενέργεια της μοιάζει με τη δυναμική κίνηση που έχουν οι καταρράκτες του Νιαγάρα ή το αξιοπρόσεκτο βάθος και η υφή των βράχων του Grand Canyon, δημιουργώντας εντυπώσεις που διαρκούν με τα όσα καταφέρνει. Η γυναίκα τύπος 3 μοιάζει με μπάλα από φωτιά, όπως ο ήλιος, ο οποίος είναι φτιαγμένος από υδρογόνο, το κυρίαρχο στοιχείο του τύπου 3!


Ενεργητικότητα
     Ο τύπος 3 έχει μέτρια και άνω του μετρίου κινητικότητα, δυναμική, σκόπιμη και γεμάτη κίνητρο.


Πρωταρχικό κίνητρο
     Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας για εκείνη, είναι η δράση που δημιουργεί αποτελέσματα και αλλαγές. Παρόλο που η γυναίκα τύπος 3 αφήνει εντυπώσεις που διαρκούν στο χρόνο με τα όσα καταφέρνει, αυτό δεν αποτελεί κίνητρο για εκείνη, είναι απλώς η φυσική συνέπεια του δυναμισμού της. "Ας το κάνουμε" είναι το μότο της. Όταν βάλει κάτι στο μυαλό της, δε θα το πολυσκεφτεί, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, θα ανασκουμπωθεί, θα πιάσει δουλειά, θα κάνει πολλές φορές θυσίες, θα κοιμηθεί αργά και θα ξυπνήσει νωρίς και απλά θα το υλοποιήσει. Οι λεπτομέρειες είναι για εκείνη απλώς "λεπτομέρειες" και αυτό στο οποίο εστιάζει είναι το αποτέλεσμα.
     



Τρόπος σκέψης
     Η γυναίκα τύπος 3 έχει τη φυσική ικανότητα να κάνει μεγαλεπίβολες σκέψεις και να τις υλοποιεί. Επειδή έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση σχετικά με τις δυνάμεις της, πέφτει με τα μούτρα σε ό,τι κάνει, υπερφορτώνει τον εαυτό της και εξαντλείται, σωματικά και ψυχολογικά, πιο γρήγορα από τους άλλους 3 τύπους.

     Έχει, επίσης, την τάση να παθιάζεται πολύ με κάτι, να καταφέρνει γρήγορα και πολλά σχετικά με αυτό και έπειτα να βαριέται, να προχωρά και να παθιάζεται το ίδιο εύκολα με κάτι άλλο. Της αρέσουν οι μεγάλες και γρήγορες εμπειρίες.

     Η ποιότητα ενέργειας της γυναίκας τύπου 3, στη στερεοτυπική κουλτούρα του παρελθόντος δε θεωρείται θηλυπρεπής. Είναι δυναμική, έντονη και ενδεχομένως να θεωρείτο ότι θα πρέπει να είναι πιο ήπια, δηλαδή πιο τύπος 2! Αυτό είχα πάθει κι εγώ, θεωρούσα ότι είμαι (προφανώς ότι έπρεπε να είμαι) τύπος 2 ενώ όλα σε αυτή την ανάρτηση φωνάζουν το όνομα μου!! Πολλές γυναίκες τύπος 4 (stay tuned) νομίζουν πως είναι τύπος 3, επειδή και οι δύο τύποι έχουν έντονη προσωπικότητα.




     Καθώς η γυναίκα τύπος 1 αγαπάει να ξεκινάει καινούργια πράγματα, η γυναίκα τύπος 3 αγαπάει να τα τελειώνει. Η πρώτη κινητοποιείται από την ιδέα του ξεκινήματος, η δεύτερη από το επιδιωκώμενο αποτέλεσμα. Γι' αυτό και η γυναίκα τύπος 3 ξεκινάει πράγματα τα οποία έχει το κίνητρο να τα τελειώσει, έτσι ώστε να γευτεί τη χαρά του αποτελέσματος. Είναι πολύ χαρακτηριστικό για εκείνη να κάθεται και να χαζεύει κάτι που μόλις τελείωσε, όπως το καθάρισμα του σπιτιού, την οργάνωση ενός χώρου ή το στόλισμα του δέντρου. Αντλεί τόση ευχαρίστηση από αυτό! Προσωπικά, μου αρέσει να μπαίνω σε νηπιαγωγεία που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση (εκεί που όλοι παρακαλούν να μην πάνε) και μέσα στη χρονιά να τα μεταμορφώνω και έπειτα να τα χαζεύω!!!


     Η γυναίκα τύπος 3 ποτέ δεν ξεκινάει μόνο ένα πράγμα: έχει την ικανότητα να ανοίγει πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και να φροντίζει να τα ολοκληρώνει όλα. Ξέρει πολύ καλά τι δεν έχει ολοκληρωθεί κάθε φορά και μπορεί εύκολα να αλλάζει επίκεντρο σκέψης. Την ενδιαφέρει να ολοκληρώνει αυτά που έχει στη λίστα της και πολλές φορές γράφει κάτι που έχει ήδη κάνει, μόνο και μόνο για να έχει τη χαρά να το σβήσει!




     Έχει την ικανότητα να ωθεί τους άλλους να δραστηριοποιηθούν. Συχνά, μάλιστα, αναρωτιέται γιατί τόσον καιρό κανείς δεν έκανε αυτό που έπρεπε να γίνει, θεωρώντας ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης με εκείνη.

     Αν η γυναίκα τύπος 3 προσπαθήσει με δικαιολογίες να χαμηλώσει το ρυθμό της και να βάλει φρένο στην ενέργεια της, μεταμορφώνεται σε καζάνι που κοχλάζει και ξαφνικά ξεσπάει γεμάτη οργή. Η μεγάλη της ενέργεια πρέπει πάντα να βρίσκει διέξοδο με κάποιο τρόπο.

     Ο τρόπος σκέψης της είναι πρακτικός. Θέλει να βιώνει τον κόσμο της και τις σκέψεις της ως χρήσιμες και λειτουργικές. Συνήθως δε διαβάζει τις οδηγίες από τα εγχειρίδια, αφού έχει την αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρει και μόνη της.

     Νοιάζεται βαθιά για τους άλλους ανθρώπους και για ανώτερους σκοπούς τους οποίους θεωρεί σημαντικούς και προσπαθεί στην πράξη να εκφράσει αυτό της το πάθος. Θέλει να εκφράζει την αγάπη και την έγνοια της για τους δικούς της ανθρώπους με μεγάλες πράξεις. Έχει την τάση να εκφράζει με αμεσότητα και ένταση τα όσα νιώθει, έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ως σκληρή. Καλό θα είναι για εκείνη σε δύσκολες στιγμές να δίνει μια στιγμή στον εαυτό της για να ηρεμήσει και να επεξεργαστεί τα συναισθήματα της πριν μιλήσει.


via


     Η γυναίκα τύπος 3 εκτιμά την άμεση επικοινωνία και το ρεαλισμό στις σχέσεις της. Συχνά θα ρωτήσει "που θες να καταλήξεις;" ή "Ποιό είναι το νόημα;" Είναι ανοιχτή στις σχέσεις της και της αρέσει να δουλεύει πάνω σε αυτές. Συχνά ίσως δυσκολεύεται να βρει χρόνο να αφιερώσει στους αγαπημένους της, λόγω του ότι πάντα έχει πολλά να κάνει, αλλά αν το βάλει στην ατζέντα της, είναι σίγουρο πως θα το καταφέρει.

     Η γυναίκα τύπος 3 έχει μια φυσική αυτοπεποίθηση όταν αλληλεπιδρά με άλλους ανθρώπους. Είναι ομιλητική και φιλική στις κοινωνικές συναναστροφές. Είναι γεννημένη πωλήτρια και της αρέσει να κάνει κάποια δραστηριότητα ή να ασχολείται με κάποιο σκοπό όσο έρχεται σε επαφή με κάποιον.

     Εκτιμά ιδιαιτέρως τα κατορθώματα της, τα όσα δημιουργεί και προσφέρει στη ζωή και της αρέσει να μιλάει γι' αυτά. Μπορεί να φαίνεται στους άλλους σαν να καυχιέται, αλλά τα αποτελέσματα αποτελούν τόσο κομβικό σημείο στη ζωή της, που δεν το σκέφτεται σαν καύχημα και μάλιστα της κάνει εντύπωση πώς μπορεί ο κόσμος να σκέφτεται κάτι τέτοιο!




     Η γυναίκα τύπος 3 έχει την τάση να αργεί στα ραντεβού της, αφού θέλει να κάνει τόσα πολλά πριν! Δεν είναι ρεαλίστρια σχετικά με το τι μπορεί να κάνει στην ώρα που της απομένει. Γενικώς στη δουλειά της θεωρείται αξιόπιστη. Αριστεύει σε ηγετικές θέσεις και σε θέσεις όπου πρέπει να κινητοποιεί τους άλλους. Πολλές φορές οι δικοί της την επικαλούνται για να πάρει αποφάσεις και να ηγηθεί. Έχει επιχειρηματικό πνεύμα και δε φοβάται να πάρει ρίσκα, λόγω της υψηλής αυτοπεποίθησης της. Οι άλλοι λένε για εκείνη: "μπορείς να στηριχτείς πάνω της για να γίνει η δουλειά σου".

     Πολλές φορές ο τρόπος της ίσως εκληφθεί ως πιεστικός ή χωρίς ευαισθησία. Το να γνωρίζει, όμως, τη φύση της, θα τη βοηθήσει να διαχειριστεί καλύτερα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

     Η γυναίκα τύπος 3 έχει καλή σχέση με τα χρήματα. Τείνει να τα χρησιμοποιεί όπου θεωρεί ότι είναι πρακτικό. Κυνηγάει πάντα την καλύτερη προσφορά.  Αν υπερβάλλει σε αυτό, μπορεί να ξεφύγει από το "οικονομικό" και να καταλήξει στο "φτηνιάρικο". Είναι πρακτική στις αγορές της, πάντα κοιτάζει το value for money και ποτέ δε θα πάρει κάτι που δε χρειάζεται. Αν της κάνουν ένα κοπλιμέντο για τη μπλούζα της, θα απαντήσει με χαρά "την πήρα μόνο 10€!" Θα πρέπει να έχει υπόψη της ότι πολλές φορές αξίζει να δώσεις λίγα χρήματα παραπάνω αν είναι να πάρεις κάτι πιο ποιοτικό, που θα κρατήσει περισσότερο.




     Της αρέσουν οι ομαδικές δραστηριότητες και ο ανταγωνισμός. Απολαμβάνει τη φυσική δραστηριότητα που διαθέτει ποικιλία και σκοπό, είτε αυτή είναι γυμναστική είτε ένα περιπετειώδες ταξίδι. Μάλιστα, τη χρειάζεται για να διοχετεύει την ενέργεια της.

     Η γυναίκα τύπος 3 τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα! Δεν έχει καλή σχέση με την καρτερικότητα! Είναι ανεξάρτητη και αναλαμβάνει δράση χωρίς να χρειάζεται την έγκριση των άλλων.

     Για να είναι σίγουρη ότι ένα ρούχο ή ένα κούρεμα ταιριάζει στην προσωπικότητα της, θα πρέπει να αναρωτηθεί: "είναι αρκετά απλό και πρακτικό ώστε να μπορώ να κάνω τις δουλειές μου;", "μου επιτρέπει να ετοιμαστώ μέσα σε 10';" και φυσικά να μην αμελήσει να ψωνίσει στις εκπτώσεις ή όταν βρει μια πολύ καλή προσφορά!




Γλώσσα του σώματος
     Η γυναίκα τύπος 3 περπατά με αποφασιστικότητα και σταθερό βήμα, γρήγορα και ζωηρά. Συνήθως οι άνθρωποι μπορούν να την ακούσουν όταν πλησιάζει. Όταν κάθεται ή στέκεται δημιουργεί γωνίες με το σώμα της. Σταυρώνει τα πόδια της ή κάθεται πάνω στο ένα της πόδι (όπως κάθομαι εγώ την ώρα που σας γράφω αυτή την ανάρτηση), βάζει τα χέρια στη μέση (επίσης καθώς διαβάζω αυτή την ανάρτηση). Οι άλλοι συχνά την προσέχουν ή την ακούν όταν κάθεται ή στέκεται.

     Η φωνή της είναι έντονη με μέτριο ως κάτω του μετρίου τόνο. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι έντονη και κάποιες φορές αυθάδης. Κατά διαστήματα μιλάει φωναχτά. Μερικές φορές υπερβάλλει όταν αφηγείται ή εξηγεί.


Τι άκουγε μικρή
"Χαλάρωσε", "μη βιάζεσαι", "είσαι πολύ απαιτητική", "ησύχασε, μιλάς πολύ δυνατά".


Προσωπικός χώρος
     Η γυναίκα τύπος 3 τείνει να αφήνει πολλά πράγματα πάνω σε πάγκους και επιφάνειες αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να τα μαζεύει.Ίσως κάποιες φορές να αφήσει επίτηδες το χώρο ασσυμάζευτο ώστε να μπορεί μετά με σβελτάδα να τον συμμαζέψει και να χαρεί το αποτέλεσμα! Λόγω της πρακτικής φύσης της, κρατά μόνο ό,τι της είναι χρήσιμο. Ενδεχομένως να ξεφορτώνεται πολύ γρήγορα πράγματα, όπως σημαντικές αποδείξεις ή απλήρωτους λογαριασμούς. Της αρέσει ο προσωπικός της χώρος να μην είναι επίσημος αλλά καθημερινός.




Φυσικά χαρακτηριστικά
Η γυναίκα τύπος 3 έχει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Σε γενικές γραμμές εξωτικά, γωνιώδη, γοητευτικά, με έντονη υφή χαρακτηριστικά
  • Γωνιώδης δομή των οστών σε διάφορα μέρη του σώματος
  • Μεγάλοι πόροι, πανάδες, σημάδια ηλικίας, βαθειές γραμμές έκφρασης
  • Τριγωνικό ή σε σχήμα διαμαντιού σχήμα προσώπου, τετράγωνο ή γωνιώδες σαγόνι, σμιλευμένες άκρες
  • Σχηματισμένα τρίγωνα σε διάφορες περιοχές των ζυγωματικών και γύρω από το στόμα
  • Μύτη γωνιώδης, ραμφώδης, σε σχήμα όζου, με τριγωνικά ρουθούνια
  • Φρύδια που σχηματίζουν αψίδα κάπου μετά τη μέση και κινούνται προς τα πάνω, ατίθασες τριχούλες
  • Μάτια που σχηματίζουν στην εσωτερική ή εξωτερική μεριά βαθιά γωνία, γωνίες στο πάνω μέρος των ματιών
  • Οι γυναίκες τύπος 3 αγαπούν να δουλεύουν με τα χέρια. Ενδεχομένως να έχουν σκληρά, τραχιά χέρια, με έντονη υφή, με όζους, σημάδια ή έντονες φλέβες.


Διάσημες γυναίκες τύπος 3


Beyonce - via



Cindy Crawford - via


Katharine Hepburn - via


Oprah Winfrey - via


Susan Sarandon - via


Λέξεις που τη χαρακτηρίζουν
     Παθιασμένη, γρήγορη, πρακτική, πολυμήχανη, εύστοχη, φλογερή, αποφασιστική, προσγειωμένη, δραστήρια, εξαιρετική, περιπετειώδης, φυσική, ισχυρή, μεγαλόκαρδη, τολμηρή, πλούσια, εκθαμβωτική, δυναμική, με αυτοπεποίθηση, πικάντικη, δυνατή, πνευματώδης, εξωτική, θερμή, εξωστρεφής, φασαριόζα, άγρια, χωρίς φρου φρου, έντονη, εφευρετική, ανεξάρτητη, επίμονη.



Μήπως είστε η γυναίκα Τύπος 3;
Θα χαρώ να μάθω στα σχόλια σας!!

9 σχόλια:

  1. Επιτελους πως και πως περιμενα!!μου αρεσαν πολυ τα σχολια σου που ελεγες ότι εχεις το ποδι σου πανω στο αλλο ενω διαβαζεις την αναρτηση οπως καο τα υπολοιπα παραδειγματα!και μολις ανακαλυψα οτι εχω τριγωνικα ρουθουνια..χαχαχ Το μονο που με κανει να αναρωτιεμαι αν ειμαι τυπος 3 ειναι οτι δεν ειμαι πολυ τακτικη.γιαυτο και διαβαζω τα back to basics που ανεβαζεις,ειδικα τωρα που μετακομιζω μου ειναι πολυ χρησιμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι η τάξη για εμάς έχει να κάνει με το κατά πόσο προκαλούμε και ανταγωνιζόμαστε τον εαυτό μας, κατά πόσο βάζουμε την τάξη στην to-do list μας και κατά πόσο μας βοηθάει η τάξη πρακτικά! Χαίρομαι πάρα πολύ που μου γράφεις ότι σε βοηθάνε τα back to basics, πίστευα ότι τα έγραψα και τα διάβασα μόνη μου! :D

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα! Είμαι όλα αυτά που περιέγραψες...Σε ότι και αν είπες έβλεπα τον εαυτό μου.Είμαι τύπος 3 τελικά...Ακόμη και στην ιστοσελίδα της Carol που επισκέφτηκα ανακάλυψα ότι ακολουθώ το ίδιο στυλ που προτείνει και αυτή στο ντύσιμο μου.Καταπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά κι εμένα με εντυπωσιάζει με το πόσο αληθινά είναι τα όσα λέει!! Όσο για το στυλ, είσαι πολύ τυχερή ή έχεις πολύ καλό ένστικτο που πριν ανακαλύψεις τον τύπο σου, βρήκες το στυλ που σε εκφράζει! Εγώ έχασα... χμ τα καλύτερα μου χρόνια να το πω; Όχι δεν το λέω γιατί όλα τα χρόνια είναι καλά κι όσο πάνε έρχονται και καλύτερα!! Πάντως τώρα νιώθω απόλυτα ο εαυτός μου!!

      Διαγραφή
  3. Δεν έχω αφήσει ξανά σχόλιο στους τύπους των γυναικών γιατί όποιος και να διαβάζω μου θυμίζει λίγο έως αρκετά τον εαυτό μου αν θυμάμαι καλά και αυτό είναι χαρακτηριστικό κάποιου τύπου, του 1 αν δεν κάνω λάθος. Διαβάζοντας τον τύπο 3 ταυτίστηκα πάρα πολύ αλλά όχι απόλυτα. Δε μπορώ να βγάλω άκρη. Περιμένω και τον τύπο 4 να δω τι θα γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα θέλω πολύ να διαβάσεις και τον τύπο 4 και να μου πεις πώς τα βλέπεις τα πράγματα, τι σου λέει το ένστικτο σου!!

      Διαγραφή
  4. Το θεμα με τους τυπους ειναι οτι πολλες φορες ο τυπος/χαρακτηρας μας αλλοιωνεται ενω μεγαλωνουμε λογω του περιβαλλοντος μας..γιαυτο σου λεει δες πχ τα χαρακτηριστικα του προσωπου.πχ εγω εχω μαμα καθαρο τυπο 2 η οποια πανυα μου έλεγε "μην απαντας" η "μην δινεις σημασια" οποτε πχ ειχα ενα προβλημα,ενω ο δικος μου χαρακτηρας δεν ηταν τοσο παθητικος..ειναι ευκολο ν μπερδευτεί κανεις παντως,η αλήθεια ειναι αυτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που θέτεις είναι πολύ μεγάλη αλήθεια!! Επηρεαζόμαστε πολύ από το περιβάλλον μας αλλά βλέπεις ότι μόλις ανακαλύψεις τον τύπο σου, εξηγείς πολλά για τον εαυτό σου και βρε παιδί μου, απελευθερώνεσαι! Αφήνεσαι να είσαι ο εαυτός σου και το απολαμβάνεις!!!

      Διαγραφή
  5. Εντελως!χαιρομαι πολυ που μεσα απο το blog σου εμαθα για αυτο το σύστημα.εχει ηδη αλλαξει πολυ τη ζωη μου κι επίσης προσπαθω να μην "συμβουλεύω" τα παιδια μου με τρόπο που να αλλοιωνει το χαρακτηρα τους.σε ευχαριστω Τριανταφυλλενια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips