Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Το αγορίστικο quiet book της Νεκταρίας!


 
     Στην προηγούμενη ανάρτηση σας παρουσίασα το χειροποίητο quiet book της φίλης μας της Νεκταρίας, το οποίο έφτιαξε ειδικά για την κόρη της! Χαίρομαι που μου γράψατε ότι σας άρεσε τόσο πολύ, είναι πράγματι πολύ χαριτωμένο και φτιαγμένο με μεράκι!  Σειρά έχει το αγορίστικο!! Απολαύστε!!



Εξώφυλλο



     Το εξώφυλλο έχει κι αυτό τα κόλπα του, όχι επειδή είναι εξώφυλλο να είναι ντε και καλά ακούνητο, αμίλητο κι αγέλαστο! Το αμαξάκι και το αεροπλάνο κινούνται πάνω στο σχοινάκι τους, όμορφος τρόπος να προδιαθέσεις το παιδί για όσα θα ανακαλύψει ανοίγοντας το βιβλίο!


Ο κύριος Πατάτας



     Ο κύριος Πατάτας αλλάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, αναλόγως τα κέφια του μικρού Μιχαλάκη! Στην αριστερή σελίδα βρίσκεται μια τσέπη που περιέχει λογής λογής μάτια, μύτες, στόματα, καπέλα, ακόμα και μουστάκι!!


Μαθηματικά



     Το δισέλιδο αυτό είναι αφιερωμένο στη μαθηματική σκέψη! Με τα ταπεινά γλωσσοπίεστρα το παιδί εξασκείται στην αναγνώριση και αντιστοίχηση χρωμάτων, αλλά και στη δημιουργία σχημάτων, αφού τα ξυλάκια έχουν βέλκρο στις άκρες τους! Ατέλειωτες δυνατότητες για εκπαιδευτικό παιχνίδι!


Η πόλη



     Νομίζω ότι αυτό το δισέλιδο πρέπει να είναι η χαρά των αγοριών! Το αυτοκινητάκι βγαίνει από το γκαράζ και βολτάρει στην πόλη! Περνάει από το βενζινάδικο, κάνει μια στάση στο σχολείο και μετά βουρ για παιδική χαρά! Κοιτάξτε πόσες λεπτομέρειες έχει φτιάξει η Νεκταρία μας!! Οι γραμμές του δρόμου και τα γράμματα από τις ταμπέλες είναι κεντημένα στο χέρι, το μόνο σημείο σε όλο το βιβλίο που χρησιμοποιήθηκε βελόνα και κλωστή!


Το παζλ



     Και για το τέλος ένα καραβάκι-παζλ! Η Νεκταρία έφτιαξε πρώτα όλη την εικόνα και έπειτα την έκοψε σε κομμάτια! Αν το παιδάκι σας είναι μικρότερης ηλικίας, σας προτείνουμε να κόψετε το πάζλ σε μικρότερα κομμάτια, π.χ. σε 4 ή 6!


Πώς σας φάνηκε το αγορίστικο quiet book;



Διαβάστε επίσης:

3 σχόλια:

  1. Τέλειο! Ειδικά οι σελίδες με την πόλη κ τον δρόμο είναι φοβερά! Μπράβο στη μαμά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τα δυο εγιναν εκπληκτικα κ ειμαι σιγουρη οτι θα τα χαρουν τα παιδακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σούπερ!!! Τόσο όμορφο και πόση δουλειά κρύβει από πίσω αυτή η κατασκευή!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips