Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Τα βιβλία του Απριλίου 2016!




     Ο Απρίλιος ήταν ένας μήνας που συνοδεύτηκε από αρκετά βιβλία! Κάθε ένα ξεχωριστό και όλα τους υπέροχα!! Ελάτε να τα δούμε μαζί!!



1. Έλμερ, Ντέιβιντ Μακ Κι, εκδ. Πατάκη



     Ο Έλμερ είναι ένας παρδαλός ελέφαντας, ο οποίος εκτός από διαφορετικός είναι και πλακατζής! Η ψυχή της παρέας! Μια μέρα, όμως, παίρνει ανάποδες στροφές και τρέχει να αλλάξει χρώμα, γιατί πιστεύει ότι το να είσαι διαφορετικός δεν είναι και τόσο καλό. Τώρα, όμως, ποιός θα κάνει πλάκες στους άλλους ελέφαντες, αφού ο Έλμερ δε μιλάει για να μην τον αναγνωρίσουν; Τον Έλμερ τον είχαμε διαβάσει παλιότερα στην ιστορία με το ουράνιο τόξο! Πολύ όμορφη σειρά! Αποπνέει και εμπνέει όμορφα και τρυφερά συναισθήματα!


2. Ένα φτυάρι στον Άρη, Ευγένιος Τριβιζάς, εκδ. Μεταίχμιο



     Τρεις αστροναύτες ξεχνούν ένα φτυάρι στον Άρη. Οι Αρειανοί δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό το μαραφέτι και έτσι γίνεται μεγάλη αναταραχή, αφού αρχίζουν τις υποθέσεις... Μήπως είναι μαξιλάρι, μήπως φανάρι ή μπας και είναι λυχνάρι; Ο Τριβιζάς μου αρέσει για πολλούς λόγους. Καλλιεργεί τη γλώσσα των παιδιών, προσθέτοντας τόσες νέες λέξεις και μάλιστα ταιριασμένες με τρόπο που να βοηθούν το παιδί να λύνει τη γλώσσα του. Ακόμη, εξάπτει τη φαντασία με τις τόσες πολλές εικόνες που δημιουργεί κι αυτό είναι πολύ κρίσιμο για τα μικρά παιδιά!! Και βέβαια, έχει ΠΟΛΛΗ πλάκα!!!


3. Το βιβλίο των καλών τρόπων στο τραπέζι, Κριστίν Κουαρό, εκδ. Μεταίχμιο



     Πριν λίγο καιρό είχαμε διαβάσει το Βιβλίο των Καλών Τρόπων γενικώς και μας άρεσε πάρα πολύ. Το βιβλίο για τους καλούς τρόπους στο τραπέζι ήταν εξίσου καλό! Μάθαμε τόσα πολλά και είχαμε κάπου να ανατρέξουμε κατά τη διάρκεια του φαγητού! "Εγώ τρώω με το στόμα κλειστό. Το έμαθα κι αυτό!" μου έλεγε η πεταλουδίτσα μου! Έκανε αυτοαξιολόγηση! Σας το προτείνω με χίλια!!!!


4. Η Μίλι, η Μόλι και το "Σ' αγαπώ", Pittar Gill, εκδ. Σαββάλας



     Η Μίλι και η Μόλι εξοικειώνονται με την αξία του να εκφράζεις την αγάπη σου. Αυτό που μου άρεσε πολύ σε αυτό το βιβλίο είναι ότι φαίνεται καθαρά στην εικονογράφηση πώς οι άνθρωποι επηρεάζονται θετικά όταν κάποιος τους λέει "σ' αγαπώ"! Άλλος χαμογελάει, άλλος ξαφνιάζεται ευχάριστα, άλλος παρηγοριέται! Τι γλυκιά υπενθύμιση και για εμάς τους μεγάλους!


5. Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες, Ευγένιος Τριβιζάς, εκδ. Μεταίχμιο



     Δεύτερος Τριβιζάς γι' αυτό το μήνα! Ήταν ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο, με στοιχάκια και ερωτήσεις για κάθε γράμμα αλλά και για τους δίφθογγους! Πιστεύω ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρον για τα παιδιά του Δημοτικού αλλά και η κόρη μου το αγάπησε και το ζητούσε!! Εγώ, βέβαια, το άλλαξα και της έκανα τις ερωτήσεις του βιβλίου χωρίς να τη διορθώνω με τη σωστή απάντηση (με βάση τα γράμματα). Εξασκήσαμε απλώς τη φαντασία μας και είχε πολλή πλάκα!!


Η επιλογή της μαμάς
     Εγώ πάω "τα ζα μου αργά"! Είμαι ακόμη στο βιβλίο του προηγούμενου μήνα! Τουλάχιστον έχω περάσει τη μέση! Τι να κάνω, ήταν πολλά τα project του Απριλίου, μεσολάβησε και το Πάσχα!! Ας είναι, μου κρατάει τόσο πολύ το ενδιαφέρον που κάθε φορά ανυπομονώ να το "ανοίξω"!!


Εσείς ποια βιβλία διαβάσατε τον Απρίλιο;
Έχετε κάποιο να μας προτείνετε;

13 σχόλια:

  1. Του Τριβιζά με τους γλωσσοδέτες το έχουμε και είναι όντως πολύ ωραίο!Νομίζω πως το επόμενο θα είναι το άλλο του Τριβιζά που προτείνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Τριανταφυλλένια! Υπέροχα όλα τα βιβλία που μας προτείνεις! Θα ξεχωρίσω περισσότερο το "Η Μίλι, η Μόλι και το Σ'αγαπώ" αφού μ'αρέσουν τα βιβλία που μιλούν για τα συναισθήματα και το πώς μπορούμε να τα εκφράσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α τότε πιστεύω θα σου αρέσουν και τα υπόλοιπα της σειράς γιατί αυτά τα βιβλία διαπραγματεύονται γενικώς τα συναισθήματα!

      Διαγραφή
  3. Ωραίες επιλογές! Ευχαριστούμε! Εχουμε ένα από την σειρά με τον Ελμο και φυσικά Ευγένιο Τριβιζά. Φιλιά Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τριβιζάς δε λείπει από καμιά βιβλιοθήκη τελικά!! Τα φιλιά μου!!

      Διαγραφή
  4. Όλα ένα κι ένα :-) Μου αρέσουν και τα απλά βιβλία όπως αυτό με τους Καλούς Τρόπους (έχει 2-3 στη σειρά) γιατί τα αντιλαμβάνονται τα παιδιά πολύ καλά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κι εγώ τα αγαπώ πολύ αυτά τα βιβλία!! Είναι πολύ άμεσα!!!

      Διαγραφή
  5. Ο Έλμερ είναι από τα αγαπημένα μας βιβλία! Ευχαριστούμε για τις προτάσεις! Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτηρία μου δεν είναι τέλειο;;; Από τα πιο τρυφερά!! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  6. Ωραία συλλογή από βιβλία. Αυτό με τον Έλμερ μου άρεσε πολύ, αλλά και με το Σ' αγαπώ. Τριβιζά δεν έχουμε ακόμα στη δικιά μας συλλογή. Νομίζω ότι είναι λίγο μικρός ο δικός μου, 2,5 χρονών. Τον έχω πάντως στα υπόψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θες να ξεκινήσεις Τριβιζά σου προτείνω τον κύριο Ζαχαρία και την κυρία Γλυκερία! Έχει πολύ λίγα λόγια! Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα γι' αυτό το βιβλίο εδώ http://koritsimalama.blogspot.gr/2015/07/ta-vivlia-tou-mina-iouniou-2015-mia-nea-omorfi-sunitheia.html

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ, θα το έχω στο νου μου την επόμενη φορά που θα πάρω βιβλία.

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips