Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Quiet book: η πρώτη μου προσπάθεια! Vol. 2



     Σε προηγούμενη ανάρτηση σας είχα δείξει ένα μέρος από το quiet book που έφτιαξα για να απασχολώ την κόρη μου όταν βρισκόμαστε σε κάποια έξοδο που δεν μπορεί να απασχοληθεί με διαφορετικό τρόπο! Εδώ σας δείχνω και τη συνέχεια!


Σελίδα 7 & 8: Η κούκλα με τα ρούχα της
Στην αριστερή σελίδα έφτιαξα μια ντουλάπα και έβαλα μέσα τα ρούχα της κούκλας, η οποία μου βγήκε λίγο μικρή να πω την αλήθεια. Δεν έφτιαξα μεγαλύτερη επειδή ξέμεινα από άσπρη τσόχα! Δεν πειράζει θα την κάνει τη δουλειά της προς το παρόν! Στο επόμενο βιβλίο θα φτιάξω μια μεγαλύτερη :-Ρ

Τα μάτια και το στόμα τα κέντησα με μαύρο και ροζ νήμα για κέντημα. Τη ντουλάπα την έφτιαξα από παλιό πικέ ρετάλι που είχε ξεμείνει! Όλα τα υπόλοιπα είναι τσόχινα!






Σελίδα 9: Τα πουλάκια
Τα πουλάκια περιμένουν στη φωλίτσα τη μαμά τους να τους φέρει φαγητό! Μόλις μεγαλώσουν, θα βγουν και θα πετάξουν μόνα τους!! Κι εδώ όλα τσόχινα, εκτός από τα φύλλα του δέντρου, τα οποία έφτιαξα με ρετάλι από ταφτά.






Σελίδα 10: Τα φανάρια
Αντιστοίχιση χρωμάτων! Το φανάρι το έφτιαξα με ελαστικό ύφασμα από παλιά πιτζάμα.






Σελίδα 11 & 12: Τα ψαράκια
Τα ψαράκια είναι φτιαγμένα από διαφορετικά υφάσματα. Ανάμεσα στα υφάσματα έχω τοποθετήσει μικρά μεταλλικά ανταλλακτικά για τρουκ, ώστε να μαγνητίζονται. Το καλάμι ψαρέματος το έφτιαξα με γλωσσοπίεστρο που είχε περισσέψει από τις busy bags, με νήμα και ένα μικρό μαγνήτη κολλημένο στην άκρη του. Τα ψαράκια που πιάνονται μπαίνουν στη γυάλα!!









Σελίδα 13: Η αράχνη
Στη σελίδα αυτή δραματοποιείται το τραγουδάκι της αράχνης!

Η μικρή αράχνη που όλο ανεβαίνει
πέφτει βροχή κι αρχίζει κατεβαίνει..."




"Μα βγαίνει ο ήλιος, στεγνώνει τη βροχή
κι η μικρή αράχνη αρχίζει από την αρχή!"




Σελίδα 14: Τα σχήματα
Στη σελίδα αυτή έφτιαξα παιχνίδι αντιστοίχισης σχημάτων! Δεν της έχω μιλήσει καθόλου για τα σχήματα και πιστεύω θα της κρατήσει αρκετά το ενδιαφέρον!






Οπισθόφυλλο:
Στο οπισθόφυλλο σχημάτισα μια τσεπούλα για να αποθηκεύεται ένα μπλοκάκι και ένα μολυβάκι, για να την απασχολώ σε περίπτωση που βαρεθεί όλα τα προηγούμενα!! Το μπλοκάκι είναι από τις παιδικές μπομπονιέρες από τη βάπτισή της και η πεταλουδίτσα από τις μπομπονιέρες των ενηλίκων!




19 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό!!!!!! Χίλια μπράβο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόση υπομονή πρέπει να έχεις για να φτιάξεις κάτι τέτοιο! Αλλά και πόση ικανοποίηση σου προσφέρει το τελικό αποτέλεσμα! Πολλά-πολλά μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατάσσα μου σου λέω πως δεν θέλει πολλή υπομονή!! Έχω τσακωθεί με την υπομονή και γι΄αυτό δεν θα δεις λεπτομέρειες σε αυτή την κατασκευή!! Θέλω να φτιάχνω πράγματα που να τελειώνουν γρήγορα, ακόμη κι αν έχουν ψεγάδια!!!

      Διαγραφή
  3. Καταπληκτικό! χαρά στην υπομονή σου! θέλει πολυ δουλειά όλο αυτό και πραγματικά συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μάχη μου! Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει τι θέλεις να βάλεις μέσα, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το φτιάξεις!!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα. Συγχαρητήρια! Είναι φανταστικό. Πολύ μου άρεσε και η θεματολογία που επελεξες. Όλα τα σχέδια έχουν τις λεπτομέρειες που πρέπει! Μπράβο σου.
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Νίκη μου!! Έβαλα τη θεματολογία που μου άρεσε περισσότερο από όσα είχα δει συν μερικές δικές μου ιδέες!! Τις λεπτομέρειες τις προσάρμοσα στις δυνατότητές μου και στο χρόνο που μπορούσα να διαθέσω!!

      Διαγραφή
  5. Εξαιρετικό! Συγχαριτήρια! Δεν θα μπορούσα ποτέ να σκεφτώ ένα quite book...πόσο μάλλον να το φτιάξω μιας που τα χέρια μου "δεν πιάνουν" !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώτα μου σε ευχαριστώ! Κι εγώ από μόνη μου δεν θα μπορούσα να φανταστώ τόσα πράγματα! Το Pinterest με βοήθησε πολύ!! Δεν θέλει μεγάλη δεξιοτεχνία πάντως για να φτιάξεις κάτι τέτοιο! Στο λέω εγώ που είμαι τσαπατσούλα στις χειροτεχνίες!!

      Διαγραφή
  6. Καταπληκτικό!!! Μπράβο Τριανταφυλλένια μου!!! Πραγματικά δεν έχω λόγια! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδα και το πρώτο μέρος...που ζω? Πως δεν το είχα ξαναδεί? Με πρίζωσες και θα φτιάξω και εγώ ένα. Και τώρα που το σκέφτομαι σε λίγες μέρες κλείνει τα 4 οπότε να ένα ωραίο δώρο!!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τη χαίρεσαι!!! Νίκη μου οργάνωσε το όσο πιο νωρίς μπορείς αν θες να το έχεις έτοιμο στα γενέθλιά της γιατί έχει δουλίτσα!!

      Διαγραφή
  8. Τριανταφυλλένια για τι ηλικίες είναι?Η μεγάλη μου πυο είναι 4,5 λες να ασχοληθεί?Είναι δύσκολο να το φτιάξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι για συγκεκριμένη ηλικία γιατί μπορείς να προσαρμόσεις τις σελίδες στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού! Εμένα τώρα πια είναι τεσσάρων και το παίζει ακόμη, παρόλο που της το έφτιαξα όταν ήταν δύο ετών! Βάλε πιο πολλά παιχνίδια με γράμματα, αριθμούς, παζλ, λεπτή κινητικότητα, κούκλες και θα το αγαπήσει!

      Διαγραφή
    2. Επίσης είναι εύκολο να το φτιάξεις, αλλά θέλει το χρόνο του γιατί έχει πολλά κομμάτια να κόψεις και να κολλήσεις! Μπορείς αν δεν πιάνει το χέρι σου να αναζητήσεις πατρόν στο ίντερνετ, πληκτρολογώντας "free patterns for quiet books"! Ελπίζω να βοήθησα!!

      Διαγραφή
  9. Να σου στείλω την δνση μου να μου στείλεις ένα ίδιο για την κόρη μου που δεν μπορώ να κάνω ούτε 2 χλμ με το αμάξι με την μουρμούρα της;;; με το αζημίωτο βέβαια! Αλήθεια τώρα , μπορεις;; Γιατί εγώ ούτε καν δεν πιάνουν τα χέρια μου! Αναμένω απάντηση και πόσο θέλω να είναι θετική! 💞💗😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δε φτιάχνω επαγγελματικά, αλλά έχω μια φίλη που φτιάχνει και μάλιστα πολύ πιο όμορφα από εμένα!! Αν θέλεις στείλε μου e-mail στο koritsimalama@hotmail.com να σου πω περισσότερα!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips