Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Πώς να μείνετε θετική σε έναν κόσμο μίζερο #9: Προσοχή στην T.V.!



     Πριν μερικές δεκαετίες η τηλεόραση μπήκε δυναμικά στη ζωή μας. Ξαφνικά, εισέβαλαν στο σαλόνι μας άτομα τα οποία δεν θα επιτρέπαμε ποτέ να περάσουν το κατώφλι του σπιτιού μας. Η τηλεόραση είναι ένα υπέροχο μέσο γνώσεως και ψυχαγωγίας, αρκεί να τη χρησιμοποιούμε σωστά.


     1. Προσοχή στο ωράριο. Βλέπετε τηλεόραση το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα ή τα μεσάνυχτα; Το να εστιάζετε μπροστά σε μια οθόνη για ώρα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας. Τα μάτια συνηθίζουν το έντονο φως και ο εγκέφαλος δυσκολεύεται να χαλαρώσει έτσι ώστε να μπορέσετε να κοιμηθείτε. Προγραμματίστε να κλείνετε την τηλεόραση τουλάχιστον μισή ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι.




     2. Ψυχαγωγία με μέτρο. Μήπως οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη σας εμποδίζουν να ασχοληθείτε με όσα πραγματικά θέλετε να κάνετε; Το να παρακολουθείτε τις αληθινές ή φανταστικές ζωές των άλλων ανθρώπων μπορεί να έχει πολύ ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα κάνει τη δική σας ζωή περισσότερο βαρετή! Πριν βυθιστείτε στο πρόγραμμά της, ξεκαθαρίστε πόση ώρα θέλετε να βλέπετε καθημερινά ή εβδομαδιαία τηλεόραση. Βάλτε χρονόμετρο και μείνετε μέσα στο πλαίσιο που εσείς θα ορίσετε! Έτσι, και θα δείτε την αγαπημένη σας σειρά αλλά και θα καταπιαστείτε με το χόμπι ή τις δουλειές που έχετε αφήσει πίσω!





     3. Όχι πια ειδήσεις! Σας προτρέπω να σταματήσετε άμεσα να μαθαίνετε τα νέα από την τηλεόραση! Δεν υπάρχει πιο απαισιόδοξος, σοκαριστικός και παραπλανητικός τρόπος για να το κάνετε!! Καταρχήν, και μόνο οι εικόνες που θα αναγκαστείτε να δείτε, θα σας χαλάσουν ολόκληρη τη μέρα!! Σφαγές, ατυχήματα, τραγωδίες! Ευχαριστώ, δεν θα πάρω! Όποτε άφησα ανοιχτή την τηλεόραση την ώρα των ειδήσεων, το μετάνιωσα πικρά! Είδα πράγματα που με έκαναν να αηδιάζω, με σόκαραν και με έκαναν να σκέφτομαι όλη μέρα πόσο άσχημα πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο! Εντάξει, συμβαίνουν, αλλά πρέπει να τα δω όλα μπροστά στα μάτια μου, την ώρα που τρώω, θηλάζω ή χαλαρώνω και να μη μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ;

     Επίσης, οι δημοσιογράφοι έχουν πάθει αμόκ με τα οικονομικά της χώρας. Συμφωνώ, είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά πρέπει να το σκέφτομαι όλη μέρα; Θα φουντάρω από το παράθυρο! Και καλά, έχει η Ελλάδα πρόβλημα, έχει όμως και ένα σωρό ευχάριστα γεγονότα και ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά! Άραγε, γιατί δεν ενημερώνομαι ποτέ για αυτά, τα οποία τα έχω περισσότερη ανάγκη για να ορθοποδήσω ψυχολογικά μέσα στην πίεση της καθημερινότητας;




     Τέλος, δεν είμαι υποχρεωμένη να δω όλα τα στρινκ του κόσμου και όλες τις τουρίστριες με μονοκίνι να παίζουν ρακέτες, μόνο και μόνο για να ενημερωθώ για το πόση κίνηση έχουν οι παραλίες! Έχουμε και μικρά παιδιά στο σπίτι!!! Επιλέξτε να ενημερώνεστε για τα νέα από έγκυρες σελίδες στο διαδίκτυο ή από το ραδιόφωνο, που όπως λέει και ο Όσιος Παΐσιος είναι το καλύτερο για να μαθαίνετε τις ειδήσεις κι όχι μόνο να το έχετε για να ακούτε τραγούδια!!


     4. Επιλέξτε με προσοχή τι θα δείτε. Κάθεστε το βράδυ να χαλαρώσετε και ξεκινάτε να βλέπετε μια ταινία που αποδεικνύεται πως είναι πολύ τρομακτική, καταθλιπτική ή έχει πολλές σκηνές βίας. Τελικά, σας χαλάει τη βραδιά! Επιλέξτε με πολλή προσοχή τις ταινίες και τις σειρές πριν ξεκινήσετε να τις παρακολουθείτε. Όταν θα κάνετε τον εβδομαδιαίο σας προγραμματισμό, τσεκάρετε και τι πρόκειται να παίξει η τηλεόραση. Βάλτε στο πρόγραμμα σας τις ταινίες ή τις σειρές που πραγματικά σας ενδιαφέρουν να παρακολουθήσετε. Προσπαθήσετε να τηρήσετε τα όσα προγραμματίσατε. Στο τέλος της εβδομάδας κάντε μια αξιολόγηση. Πώς τα πήγατε; Τηρήσατε το πρόγραμμα; Περάσατε καλά με όσα επιλέξατε να δείτε;



     5. Ποτέ φαΐ μπροστά στην T.V.! Αν τρώτε με την τηλεόραση ανοιχτή, είναι καιρός να σταματήσετε! Οι έρευνες δείχνουν ότι καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό όταν παρακολουθούμε ένα πρόγραμμα, αφού αγνοούμε τα σημάδια κορεσμού που μας στέλνει το σώμα μας. Επίσης, δεν απολαμβάνουμε τη γεύση των γευμάτων, με αποτέλεσμα να θέλουμε να ξαναφάμε για να ικανοποιήσουμε τους γευστικούς μας αισθητήρες! Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ ακόμη έχω 8 κιλά να χάσω από την πρώτη εγκυμοσύνη. Δε με παίρνει να πάρω κι άλλα!!




Γι' αυτό, η ένατη συμβουλή μου 
για το πως να μείνετε θετική σε έναν κόσμο μίζερο είναι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips