Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #12: Πάσχα από το σπίτι!



     Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι από τις αγαπημένες μου γιορτές της ορθοδοξίας! Εδώ και δύο χρόνια, όμως, δεν την έχω ευχαριστηθεί καλά! Πέρυσι που κάναμε Πάσχα στη Λιβαδειά, ο καιρός ήταν πολύ άσχημος και έτσι έκατσα μέσα με την κόρη μου, που ήταν ακόμη πολύ μικρούλα και φοβόμουν μήπως κρυώσει! Φέτος που είμαι ακόμη ασαράντιστη, μείναμε Ναύπακτο οικογενειακώς, στο σπιτάκι μας! Όσοι από εσάς δεν το ξέρετε, σας πληροφορώ πως η Ναύπακτος είναι υπέροχη τη Μεγάλη Εβδομάδα και σας προτείνω να την επισκεφτείτε, ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή! Συγκεκριμένα, κατά την περιφορά των επιταφίων, συναντιούνται κάθε χρόνο μπροστά στο λιμάνι οι επιτάφιοι των δύο κεντρικών εκκλησιών, όπου ο δήμος έχει στήσει υπερθέαμα με φωτιές στο κάστρο, φλεγόμενο σταυρό, βυζαντινή μουσική και πυροτεχνήματα. Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα έρχονται για να παρακολουθήσουν το έθιμο από κοντά!


Το κάστρο φλέγεται. Πηγή


Το λιμάνι αρχίζει να γεμίζει με κόσμο. Πηγή


     Παρόλο που εγώ δεν το κούνησα από το σπίτι, ο άντρας μου έφερε την ευλογία σπίτι μας, κοινώνησε με τη μικρή μου, πήγαν μαζί στον επιτάφιο και μας έφερε και το Άγιο Φως! Τα υπόλοιπα τα παρακολούθησα από την τηλεόραση, στο τοπικό κανάλι, όπου είχε απευθείας σύνδεση με το Μητροπολιτικό Ναό.

     Με τα ξενύχτια και την κούραση, δεν είχα και πολύ κουράγιο για μαγείρεμα. Άλλωστε, ήταν εβδομάδα νηστείας για εμάς. Ο άντρας μου μας έφτιαξε μια μέρα νηστίσιμη πίτσα και τις υπόλοιπες μέρες έφτιαξα χορτόσουπα και μπριάμ, από τα οποία φάγαμε 4 μέρες. Το Μ. Σάββατο φτιάξαμε γαριδομακαρονάδα και τα υπόλοιπα γεύματα τα βγάλαμε στα πρόχειρα. Την Κυριακή του Πάσχα μας έφερε ο πεθερός μου ζεστό και πεντανόστιμο ψητό αρνάκι!! Ο άντρας μου, βλέπετε, δεν ήθελε με τίποτα να μας αφήσει και να πάει με την κόρη μου μια βόλτα στο χωριό!!! Έτσι, έχασε κι αυτός το οικογενειακό έθιμο, που θέλει το σόι να στήνει όρθια τη σούβλα και να πετσοκόβει το αρνί με το χέρι και με το σουγιά!! Άλλη απόλαυση να το τρως επί τόπου σας λέω!!!!




     Αυγά επίσης δε βάψαμε, αλλά μας έστειλε η πεθερά μου, μαζί με λίγη πορτοκαλόπιτα! Όλα τα τιμήσαμε δεόντως! Στο τσούγκρισμα κέρδισε φυσικά ο άντρας μου, ο οποίος διαλέγει πολύ προσεκτικά το όπλο του, ε... το αυγό του ήθελα να πω!!






     Φανταστική παρέα μας κράτησε η κόρη μου, η οποία εδώ και λίγες μέρες έχει κάνει αλματώδη ανάπτυξη στη γλώσσα της και μπορώ να πω ότι πλέον μπορούμε και συζητάμε! Αντιγράφει το καθετί που λέμε, μας απαντάει με ναι ή όχι όταν τη ρωτάμε κάτι, μας λέει τι ώρα είναι (οχτώ, εννιά ή δέκα!) και κάνει προτάσεις με περισσότερες από δύο λέξεις! Τη ρωτάμε που είναι το νερό και μας απαντάει "νεγιό πάνω ταπέζι λολόι τικ τακ"! Το νερό είναι πάνω στο τραπέζι μπροστά από το ρολόι που κάνει τικ τακ!!! Την έχει πιάσει φοβερή λογοδιάρροια την  πεταλουδίτσα μου!! Μας απαντάει όταν τη ρωτάμε για τα χρώματα, π.χ. τι χρώμα είναι το παντελόνι της! Βέβαια δεν τα ξεχωρίζει ακόμα! Οπότε μας απαντάει ό,τι ξέρει μέχρι να πέσει μέσα! Γκι, οζ, μπε, μωβ! Εδώ, φόρεσε την τσάντα της και πάει στην πόρτα να δει μήπως και την ξέχασε κανείς ξεκλείδωτη για να πάει "βότα"!




     Να και η λαμπάδα που έφτιαξα για τη βαφτιστήρα μου! Πώς σας φαίνεται; Εκείνης της άρεσε πολύ!! Το βιβλίο που της είχα αγοράσει τελικά το απόλαυσε, τόσο εκείνη όσο και η αδερφή της, με την οποία το διάβαζαν εναλλάξ!!




     Όσον αφορά τα του σπιτιού, αυτή την εβδομάδα κάναμε μεγάλη οικονομία στις πάνες του μπέμπη, αφού χρησιμοποιήσαμε όλες τις συσκευασίες-δείγματα που μας έστειλαν ως τώρα, συμπεριλαμβανομένων και των Pampers όπου βρίσκονταν στο πακέτο με δείγματα που μου έδωσαν στο μαιευτήριο. Αν και είμαι ήδη μέλος των Pampers, μου έδωσαν κι εμένα! Το πακέτο περιείχε:



  • 23 πάνες Pampers Νο1
  • Μωρομάντηλα Pampers Sensitive, μικρή συσκευασία
  • Πέντε κουπόνια για πάνες
  • Sudocrem μικρή
  • Μια κρέμα Frezyderm
  • Δειγματάκια Frezyderm
  • Πιπίλα ΜΑΜ
  • Ενημερωτικό Pampers

     Η κοπέλα μου είπε πως μπορώ να τυπώσω τα κουπόνια που μου έρχονται κάθε τόσο στο mail μου, σε ένα κατάστημα Vodafon, ακόμη και αν δεν είμαι πελάτισσα στη συγκεκριμένη εταιρεία!! Θα το επιχειρήσω!!

     Επίσης, μπορείτε να τυπώσετε κουπόνια Elvive, ανάλογα με τον τον τύπο μαλλιών σας!! Κάντε το τεστ εδώ! Προϋπόθεση ο έγχρωμος εκτυπωτής! Που θα πάει, θα πάρουμε μέχρι τέλος της χρονιάς!!


     Δυο δραστηριότητες που ξετρύπωσα για τα μικρά! Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν και να εκτυπώσετε το παρακάτω παιχνίδι μαθηματικών! Τα παιδιά πρέπει να βρουν ποιο νούμερο αντιστοιχεί στην ποσότητα των αντικειμένων που βρίσκονται στην κάρτα!!




     Και κάτι αποκλειστικά για τις κοριτσομάνες! Μπείτε στη σελίδα της Melissa Jasie και τυπώστε τις ζωγραφισμένες στο χέρι κούκλες της, μαζί με την καρνταρόμπα τους! Έχει τόσο όμορφα vintage φορέματα για να παίξουν οι μικρούλες!!!





Υπέροχα κείμενα που διάβασα αυτή την εβδομάδα:

     Σας αποχαιρετώ με αυτή την όμορφη φωτογραφία! Έξω από το παράθυρό μας ήρθαν και άραξαν καραβάκια! Φαίνεται οι καπεταναίοι τους ήρθαν να κάνουν πασχαλινές διακοπές στην πόλη μας! Τι όμορφο θέαμα! Σαν να βγήκε από πίνακα! Λίγη λιακάδα του λείπει!!




Εσείς πως τα περάσατε τη Μεγάλη Εβδομάδα;
Πώς γιορτάσατε το Πάσχα;



Διαβάστε εδώ πως τα πέρασα τις προηγούμενες εβδομάδες!

6 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη!!!! Μια χαρά περάσατε βλέπω!! Τέλεια....
    Άντε να σαραντίσεις για να βγεις λιγάκι έξω...
    εγώ τώρα ετοιμάζω ανάρτηση για το πως περάσαμε....
    φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη Ευαγγελία μου! ναι καλά τα περάσαμε, παρόλο που κλειστήκαμε λίγο!! Περιμένω να διαβάσω τα νέα σου!!

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη! Και του χρονου με υγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips