Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η vintage βάπτιση της ανιψιάς μου




     Πριν λίγες ημέρες βαπτίσαμε την ανιψούλα μας! Η βάπτισή της τελέστηκε σε ένα όμορφο χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας, μέσα στα έλατα και τον καθαρό αέρα! Στο χωριό αυτό συνήθιζαν τα καλοκαίρια να πηγαίνουν από μικρά ο άντρας μου και τα αδέρφια του, στο σπιτάκι των παππούδων τους. Απ' όσο μου έχει διηγηθεί, τα περνούσαν υπέροχα εκεί πάνω, χωρίς ρεύμα, με ατέλειωτο παιχνίδι μέσα στο αχανές βουνό, χωρίς κινητά και Play Station... Αχ, ξέγνοιαστες εποχές!

   Όπως ήταν φυσικό, χαρήκαμε πολύ όταν η κουνιάδα μου μας ανακοίνωσε πως θα κάνει τη βάπτιση της μικρής πάνω στο χωριό. Άλλωστε, το να βαπτίζεις στη μέση του βουνού είναι από τα ωραιότερα cοnsept που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί!

    Το θέμα της βάπτισης δεν ήταν τόσο απλό, είχε όμως μια ξεχωριστή φινέτσα από μόνο του: τα vintage λουλούδια! Γενικώς, ήταν λίγο δύσκολο να βρεις πάνω κάτω τα πάντα! Η κουνιάδα μου, όμως, με πολλή πολλή υπομονή και μεράκι και αψηφώντας τις δυσκολίες που κάθε τόσο παρουσιάζονταν, τα έφτιαξε όλα όπως ακριβώς τα ήθελε.

    Τα καλέσματα
   Ο σχεδιασμός των καλεσμάτων έγινε εξ ολοκλήρου από τη μαμά, με τη βοήθεια του Photoshop. Έπειτα, τα έδωσε σε τυπογραφείο για να τυπωθούν σε χοντρό, άκαμπτο χαρτόνι. Ιδού το αποτέλεσμα:





     Οι μπομπονιέρες
    Αυτές κι αν ήταν Do It Yourself! Το καλό είναι πως είμαστε μεγάλο σόι και σε τέτοιες στιγμές αυτό αποδεικνύεται σωτήριο! Έπρεπε να φτιαχτούν 100 μπομπονιέρες, οι οποίες, κακά τα ψέμματα, είχανε πολλή δουλειά. Η κουνιάδα μου είχε αγοράσει μπεζ τενεκεδάκια, πάνω στα οποία είχε σχεδιάσει να κολλήσει ροζ δαντέλα, έπειτα ένα αυτοκόλλητο με το όνομα της μικρής, το οποίο ήθελε να κόψει με μεγάλη ακρίβεια, όσο το δυνατόν πιο σύρριζα στα γράμματα. Το κόλλημα, όμως, αποδείχτηκε δύσκολο, αφού τα τενεκεδάκια είχαν περαστεί με λάδι, για να αφαιρεθεί η περίσσια κόλλα που είχε μεταφερθεί με τα δάχτυλά μας παντού πάνω στα τενεκεδάκια! Παρόλες τις δυσκολίες, τα τενεκεδάκια τα τελειώσαμε οι δυο μας μέσα σε μια μέρα.





     Σειρά είχαν τα τούλια και τα κουφέτα. Εδώ ανέλαβαν δράση η πεθερά μου και η θεία μας! Σε μια ώρα τις είχαν τελειωμένες και μάλιστα με επαγγελματικό αποτέλεσμα! Απίστευτο!!!
    Τα κουφέτα ήταν φανταστικά, σαν να τρως Malteasers! Τοποθέτησαν 5 κουφέτα μέσα σε ροζ τούλι και τα έδεσαν με μπεζ ποντικοουρά.



     Ο πεθερός μου μας εξασφάλισε καφάσια, τα οποία η κουνιάδα μου μεταμόρφωσε σε έργα τέχνης με την τεχνική του decoupage! Και είναι και αρχάρια!

    Στον πάτο των καφασιών τοποθετήσαμε άσπρο χαρτόνι, ώστε να είναι πιο καλαίσθητο το αποτέλεσμα.


Να τα όλα έτοιμα!!!


Το τελικό αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο! Δε νομίζετε;



      Ο στολισμός της εκκλησίας
   Η κουνιάδα μου επέλεξε να μη στολίσει το εσωτερικό του Ναού, αλλά ούτε και να κάνει υπερβολές στο εξωτερικό του. Συμφωνώ απόλυτα με την επιλογή της, ο τόπος και ο χώρος δεν έπαιρναν τίποτε διαφορετικό. Η φύση και το πέτρινο εκκλησάκι ήταν η καλύτερη διακόσμηση!








     Έξω από το Ναό είχε τοποθετήσει μία ξύλινη σκάλα με γάζες, μια πινελιά πολύ ρομαντική! Στα αριστερά βρισκόταν το ευχολόγιο, ένας καμβάς όπου μπορούσαν οι καλεσμένοι να γράψουν τις ευχές τους. Ο καμβάς είχε τοποθετηθεί πάνω σε μεταλλικό τραπέζι, επίσης μεταμορφωμένο με τη μέθοδο του decoupage! Ένα γυάλινο βαζάκι είχε διακοσμηθεί ώστε να φιλοξενήσει μαρκαδοράκια διαφόρων χρωμάτων για τις ευχές!








   Το τραπέζι των κερασμάτων
   Στην πλαϊνή έξοδο του Ναού βρισκόταν μια όμορφη κατασκευή με παγκάκια και στέγαστρο. Εκεί στήθηκε το τραπέζι των κερασμάτων, το οποίο ήταν πλούσιο σε ποικιλία και μάλιστα με πολύ μικρό κόστος! Πάνω στο τραπέζι υπήρχε:



  • Σοκολατένιο γλύκισμα, στο οποίο βάλαμε το χεράκι μας εγώ και η καλή μας ξαδέρφη! (δοκιμάστε το οπωσδήποτε, εμείς τα φτιάχνουμε συχνά!) Τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ, μόνο που εμείς αντί για επικάλυψη μαύρης κουβερτούρας βάλαμε πραλίνας και διακοσμητική τρούφα!


  • Χωνάκια για τα κεράσματα. Τα σχεδίασε η κουνιάδα μου, με το όνομα της κόρης της επάνω!
  • Ροζ χαρτοπετσέτες


  • Λουκουμάκια... ολόφρεσκα και πεντανόστιμα! Τοποθετήθηκαν πάνω σε vintage φοντανιέρα διακοσμημένη με δαντέλα


  • Vintage κορνίζα με κοριτσάκι Sarah Kay


  • Vintage μεταλλικό ανθοδοχείο στολισμένο με μαργαρίτες 


  • Vintage μπιζουτιέρα με μαργαριταρένιο κολιέ


  • Μεταλλικό vintage ποτιστηράκι με γλειφιτζούρια σε σχήμα παγωτού για τα παιδάκια
  •  Μεταλλικό vintage κουβαδάκι με παιχνίδια που βγάζουν μπουρμπουλήθρες


  • Vintage φοντανιέρα με σοκολατένια κουφετάκια


  • Γυάλες με marshmallows


  • Γυάλα με μπεζέδες


  • Γάζες σε μπεζ και ροζ αποχρώσεις
  • Δαντελένιο τραπεζομάντηλο
  • Vintage γλάστρα με δάφνη σε ροζ χρώμα
  • Νεράκια εμφιαλωμένα
  • Ποτηράκια μιας χρήσεως


Οι νονοί ήταν επίσης μέσα στη vintage ατμόσφαιρα!





Ορίστε και μερικές λεπτομέρειες από τα βαπτιστικά:


Το τραπέζι του Μυστηρίου


Το μπουκαλάκι με το λάδι


Η λαμπάδα


Το φόρεμα


Τα παπουτσάκια


Τα μαρτυρικά


Το Νο 3 από το τραπέζι των καλεσμένων


Το τραπέζι μας περιμένει!

Να μας ζήσεις, ανιψούλα!
Να είσαι πάντα γερή, ευτυχισμένη και να σκορπίζεις
γύρω σου την αγάπη!

Copyrighted.com Registered & Protected 
3NFP-QTPJ-VVRC-U1QN

8 σχόλια:

  1. Εντάξει ήταν όλα υπέροχα!!!!!!!!!!!! Τρελάθηκα με τα προσκλητήρια!!!!!!!! και το ντεκουπαζ ήταν απίστευτο!!!!
    Να την έχουμε στα υπόψην μας δηλαδή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κουνιάδα μου έβαλε πολλή προσωπική δουλειά και το αποτέλεσμα τη δικαίωσε!... Αλλά τα "υπόψιν" ποιά είναι;;;;

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια! Πολύ καλή δουλειά!! Μήπως γίνεται να μου πείτε που βρήκατε αυτά τα μπεζ τενεκεδάκια? Ψάχνω να τα βρω και δεν βρίσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα συγχαρητήρια αξίζουν στην κουνιάδα μου! Τα τενεκεδάκια τα πήρε από τα Jumbo, αλλά δεν είναι είδος που το φέρνει συνέχεια. Απλώς έτυχε εκείνο το διάστημα να φέρει συλλογή με διάφορα vintage διακοσμητικά. Ίσως να τα φέρνει ξανά κατά καιρούς.

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφα όλα! Να σας ζήσει η μικρούλα!!!
    Κι εμείς vintage - Shara Kay βάπτιση κάναμε πέρυσι,
    αλλά ακόμα δεν έχω αξιωθεί να την παρουσιάσω σε ανάρτηση....
    Εσύ όμως μας την παρουσίασες πολύ ωραία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τι ωραία! Όταν φτιάξεις την ανάρτηση, να τη βάλεις εδώ σε σχόλιο να τη βλέπουμε!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips