Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Βιβλιο-παίζουμε: Το Πάσχα της Χαράς!



     Η πεταλουδίτσα μου κοντεύει τα τέσσερα, που σημαίνει ότι το Σεπτέμβρη θα είναι προνηπιάκι!! Ήθελα, λοιπόν, να αρχίσω να την εισάγω σε δραστηριότητες και κατασκευές νηπιαγωγείου, αφού πλέον και ο σαμψωνάκος μας αφήνει (τις περισσότερες φορές) να κάτσουμε στο τραπεζάκι και να κάνουμε οτιδήποτε, προσπαθώντας κι αυτός να κάνει ό,τι μπορεί (και ό,τι του φαίνεται αστείο φυσικά). Την κατάλληλη στιγμή, λοιπόν, έφτασε στο σπίτι μας το βιβλίο "Το Πάσχα της Χαράς" που το έχει γράψει η Κατερίνα Χριστογέρου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Η χαρά μου απερίγραπτη!


Το βιβλίο : Το Πάσχα της Χαράς
     Θα σας πω ένα μυστικό: αντιπαθώ τα φύλλα εργασίας που βάζουν τα παιδιά να κάνουν καταναγκαστικά έργα, όπως να γράφουν 100 φορές το "ι" και άλλες εκατό το "ο". Εργασίες που σε κάποια παιδιά αρέσουν, αλλά στα περισσότερα όχι, γιατί είναι εργασίες χωρίς νόημα για τα ίδια. Εμένα την ίδια να με έβαζες, δε θα τα έκανα!!!




     Το βιβλίο μας, ευτυχώς, ξεπερνάει αυτές τις μεθόδους και μας προσφέρει ευχάριστα φύλλα δραστηριοτήτων σχετικά με την Άνοιξη και το Πάσχα, ενδιαφέροντα και με νόημα για τα ίδια τα παιδιά! Μέσα από αυτά, το παιδί και μαζί κι εσείς, θα μάθει ποιηματάκια, έθιμα και παραδόσεις των ημερών! Έμαθα τόσα πράγματα που δεν ήξερα!! Εκτός από αυτό, θα δώσετε στο νηπιάκι σας την ευκαιρία να αναπτύξει τη λεπτή του κινητικότητα (πολύ σημαντική δεξιότητα για τη γραφή), την παρατηρητικότητα, τη φαντασία του!! Θα το βοηθήσει, επίσης, να μάθει να αναγνωρίζει τα χρώματα, τα σχήματα, τα μεγέθη, τα γράμματα και τους αριθμούς ή να εμπεδώσει τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις του. Σαν μητέρα και σαν νηπιαγωγός, σας το προτείνω με χίλια!!




     Ανάμεσα στις πολλές δραστηριότητες, θα βρείτε συνταγές, εύκολα σταυρόλεξα, εικονοϊστορίες, γλωσσοδέτες, μοτίβα, κατασκευές και φυσικά εργασίες αντιστοίχισης, αρίθμησης και αντιγραφής!!


Το παιχνίδι: Φωτιά στους μαρκαδόρους!!
     Κι αυτό γιατί πήραμε φωτιά με τα φύλλα δραστηριοτήτων στο σπίτι!! Βέβαια, δεν τόλμησα να δώσω στα παιδιά απευθείας το βιβλίο, γιατί θέλω να το χρησιμοποιήσω για πολλές χρονιές ακόμη, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο! Απλώς φωτοτύπισα και φωτοτυπώ σταδιακά στα παιδιά τις εργασίες που θέλω να κάνουμε!  Σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι η εικονογράφηση δεν είναι έγχρωμη αλλά στις αποχρώσεις του πορτοκαλί, έτσι οι φωτοτυπίες βγαίνουν καθαρές!




Τα απογευματάκια μας, λοιπόν, τα περνάμε αυτό το διάστημα εξασκώντας χέρια, μυαλό και φαντασία!! Η πεταλουδίτσα μου ζητάει κι άλλες, κι άλλες!! Με κάθε εργασία που ολοκληρώνουμε, εκείνη κολλάει ένα αυτοκόλλητο στο άλμπουμ της, αλλά οι εργασίες... άφαντες!! Τις χαρίζει όλες στην κυρία της!! Χαλάλι, τουλάχιστον προλαβαίνω να τις φωτογραφίζω, γιατί γίνονται πανέμορφες, όπως αυτή που μας ζητάει να στολίσουμε το καλάθι με αυγά και κορδέλες!!! Έλιωσα!!!




Πώς σας φάνηκε το νέο μας βιβλίο;







2 σχόλια:

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips