Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Βιβλιο-παίζουμε: Ο Άγιος Βασίλης έχει μπελάδες!



     Ένα από τα δύο καινούργια, γιορτινά βιβλία μας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, έχει τίτλο "Ο Άγιος Βασίλης έχει μπελάδες"! Συγγραφέας του είναι η Ρεμπέκα Γκέρλινγκς και η χαριτωμένη εικονογράφηση της Σάρα Τζένινκγς.


Το βιβλίο: "Ο Άγιος Βασίλης έχει μπελάδες"
     Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι για μικρούς και μεγάλους ένα σπουδαίο και πολύ ευχάριστο γεγονός! Τι γίνεται, όμως, στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη; Πανικός και φασαρία επικρατούν, καθώς τα δώρα πρέπει να ετοιμαστούν και συμβαίνουν συνεχώς ένα σωρό αναποδιές! Το χαρτί περιτυλίγματος τελειώνει, τα μηχανήματα χαλούν!





 Τα ξωτικά καθησυχάζουν τον Άγιο Βασίλη, που πρέπει τώρα να ξεκουραστεί για να μπορέσει τα μεσάνυχτα να μοιράσει τα δώρα...




     Όταν, όμως, ξεκινά στο έλκηθρο να μπει, όλα πάνε στραβά, κακή οδήγηση, μπερδεμένα δώρα, ζημιές... Μα τι συμβαίνει τέλος πάντων; Μήπως σε όλα αυτά, είναι μπλεγμένα τα ξωτικά;;


     Τι πιο όμορφο μέσα στις γιορτές από το να διαβάζεις με τα παιδιά γιορτινά βιβλία! Κάθε βράδυ χουχουλιάζουμε στον καναπέ με την πεταλουδίτσα και το σαμψωνάκο μου και βυθιζόμαστε στην ανάγνωση! Η εικονογράφηση είναι χαρούμενη και "καθαρή", δεν κουράζει τα μικρά παιδικά ματάκια. Το κείμενο είναι στεριωμένο σε έξυπνα (ναι, υπάρχουν και βιβλία με ανόητα και κακοφτιαγμένα) τετράστοιχα  και είναι ευχάριστο τόσο στην αφήγηση (ναι, υπάρχουν βιβλία που τα διαβάζω αγγαρεία και πηδάω το μισό κείμενο) όσο και στην ακρόαση.




     Το εξώφυλλο είναι σκληρό, κάτι που αγαπάμε να έχουν τα βιβλία μας και αρκετά μεγάλο ώστε να γεμίζει η αγκαλιά των παιδιών όταν το κρατούν για να το διαβάσουν ή για να μου το φέρουν να τους το διαβάσω! Τι γλυκιά εικόνα!!!


     Το παιχνίδι: Ένας επισκέπτης κάτω από το δέντρο!
     Δε θα το πιστέψετε, αλλά ένας από τους βοηθούς του Άγιου Βασίλη, ήρθε στο σπίτι μας! Βέβαια, δεν ήταν ξωτικό, αλλά χιονάνθρωπος! Εγώ, να σας πω, φοβήθηκα που τον είδα και πήγα μαζί με την κόρη μου για να τον ρωτήσουμε τι θέλει, τέλος πάντων, στο σπίτι μας!! Ο χιονάνθρωπος είχε φέρει μαζί του δυο χάρτινα καδράκια με 24 παραθυράκια και μια κάρτα στην οποία μας συστηνόταν!




    Κάπως έτσι, η αμερικάνικη ιδέα του "elf on a shelf", δηλαδή του σκανταλιάρικου ξωτικού που μένει στα σπίτια ως τα Χριστούγεννα και κάθε βράδυ πηγαίνει στο Βόρειο Πόλο, προσαρμόστηκε στα μέτρα μας και βρήκε τη θέση της στο φετινό Δεκέμβρη μας!


     Η πεταλουδίτσα μου τον ονόμασε Βασίλη! Ο Βασίλης εμφανίζεται κάθε μέρα κάτω από το δέντρο. Κάθε μέρα κουβαλάει και μια κάρτα μαζί, όπου μας ανακοινώνει τα νέα του, καθώς και τη νέα αποστολή που μας έχει αναθέσει ο Άγιος Βασίλης! Τη μια να μάθουμε τα κάλαντα, την άλλη να διαβάσουμε για τη γέννηση του Χριστού μας... Όλες οι αποστολές ήταν και αναμένεται να είναι χρήσιμες και δημιουργικές!




     Το παραδοσιακό "elf on a shelf" δεν κατάφερα να το βρω, βρήκα, όμως, με 1€ ένα κουτί που στο καπάκι του είχε αυτό το χαριτωμένο χιονάνθρωπο! Τα χέρια του ήταν ενωμένα, τα έκοψα και τα έραψα! Μόλις αδειάσω, θα τους βάλω και βέλκρο για να κολλάνε και μεταξύ τους κι έτσι να μπορεί να κάνει περισσότερες σκανταλιές!! Να, χθες τον βρήκαμε να κοιμάται μέσα σε μια αγιοβασιλιάτικη μπότα και προχθές να παίζει τρομπέτα!




     Περισσότερα για το Βασίλη θα σας γράψω σε μια άλλη ανάρτηση και θα σας τα πω όλα, "χαρτί και καλαμάρι"!!


Πώς σας φαίνεται το νέο μας βιβλίο
και το παιχνίδι μας;

2 σχόλια:

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips