Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Η πεταλουδίτσα έγινε 3! Το Ραπουνζέλ πάρτι μας!!



     Η πεταλουδίτσα μου είχε ξεκαθαρίσει από το χειμώνα πως ήθελε μια "τούτα Ραπουζέλ" όπως μου έλεγε κάθε φορά που συζητούσαμε για τα γενέθλια της! Από τα προηγούμενα πάρτι μας θα έχετε καταλάβει ότι τα θέλω όμορφα, απλά, οικονομικά και με πολλές μερίδες φαγητών/τούρτας!!





Η διακόσμηση
     Όπως και στα προηγούμενα πάρτι, έτσι και σε αυτό, κράτησα τη διακόσμηση απλή και οικονομική! Εκτύπωσα χρωμοσελίδες με τη Ραπουνζέλ και τους φίλους της, τους χρωματίσαμε, τους κόψαμε, τους κολλήσαμε σε χαρτόνι και έπειτα στην αυλή!







     Στολίσαμε με τα αγαπημένα μας σημαιάκια του 1€ από τα Jumbo, φουσκώσαμε μπόλικα μπαλόνια (τα 50 μικρά μπαλόνια σκάνε με το παραμικρό, ενώ τα μπαλόνια Μίκυ Μάους είναι πιο μεγάλα, πιο ανθεκτικά και κινούνται πιο όμορφα) και βγάλαμε έξω όλο τον εξοπλισμό του μικρού μας παιδότοπου! Πισίνα με μπάλες, σπιτάκι, ποδήλατα, μπάλες, τραπεζάκια δραστηριοτήτων και κούκλες, τα οποία είχαμε ήδη!!!




     Οι επιπλέον κατασκευές που έφτιαξα ήταν οι ξανθές Ραπουνζελ πλεξούδες και από ένα ραβδάκι μπαλαρινέ με κορδέλα (tutorial coming soon)!


Ο μπουφές
     Στα φετινά γενέθλια επιλέξαμε να κάνουμε μπουφέ και όχι τραπέζι, αφού θέλαμε το χώρο για να παίξουν τα παιδάκια, τα οποία πέρυσι ήταν λιγότερα και μικρότερα! Τα φαγητά που επιλέξαμε ήταν:



  • Τα τέλεια πεϊνιρλί
  • Πατατοκροκέτες φούρνου (αποφεύγω τα τηγανιτά, προτιμώ τις συνταγές φούρνου ώστε να μην τηγανίζω τελευταία στιγμή)
  • Κοτομπιφτέκια, έτοιμα πλασμένα από το χασάπη και ψημένα στο γκριλ του φούρνου
  • Σως με μαγιονέζα και καλαμπόκι του συζύγου
  • Ντοματοσαλάτα
  • Μελιτζάνες γεμιστές της κουνιάδας
  • Αρνάκι εξοχικό της γιαγιάς
  • Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί της κουνιάδας
  • Ψωμί της προγιαγιάς
  • Κρασί του παππού





     Για κάθε φαγητό εκτύπωσα στο φωτογραφείο ταμπελάκια, στα οποία έγραψα τι περίπου έχει το κάθε πιάτο. Μάταιος κόπος, όλοι με ρωτούσαν "τι είναι αυτό;" Τελικά εμείς Έλληνες βαριόμαστε να διαβάζουμε, προτιμάμε να μας τα λένε!!






     Τις πατατοκροκέτες και τα πενιρλί τα έφτιαξα μέρες πριν και τα έβαλα στην κατάψυξη. Το πρωί των γενεθλίων απλώς έψησα στο φούρνο τα φαγητά και έκοψα τη σαλάτα!




Η τούρτα
     Η τούρτα είναι το αγαπημένο μου κομμάτι σε κάθε γενέθλια! Κάθε τούρτα είναι μοναδική και αποτελεί το κέντρο όλου του πάρτι!! Για αυτά τα γενέθλια, ακολούθησα τη συνταγή για τούρτα με μερέντα που θα βρείτε εδώ, τριπλασιασμένη ώστε να βγει μία δίπατη τούρτα!




     Για τη διακόσμηση χρησιμοποίησα τη συνταγή για λευκό γλάσο (προσπαθώ να θυμηθώ που βρήκα τη συνταγή, μόλις το θυμηθώ θα σας το γράψω) και πρόσθεσα κόκκινο και μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να δημιουργήσω το μωβ χρώμα της Ραπουνζέλ. Τελικά άλλο χρώμα βγήκε, αλλά ήταν πολύ γλυκό και τελικά ήταν κι αυτό μέσα στα χρώματα της ταινίας!




     Επίσης, εκτύπωσα και πλαστικοποίησα τη φιγούρα της Ραπουνζέλ και έφτιαξα με κίτρινη ζαχαρόπαστα μια μακριά πλεξούδα που έπιανε όλη την τούρτα! Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα ζαχαρόπαστα και ομολογώ πως είναι ένα υλικό που δε μου ήταν εύκολο στη χρήση. Ενώ άνοιγε πολύ πιο εύκολα από την πλαστελίνη, ήταν αρκετά εύθραυστη (η πλεξούδα μου κόπηκε σε 2-3 μεριές και έπρεπε να την ενώσω με το χέρι) και ξεραινόταν σχετικά γρήγορα από την επαφή με τον αέρα. Σίγουρα έχει και αυτό το υλικό τα μυστικά του!


     Ακόμη, χρησιμοποίησα πράσινη τριμμένη κουβερτούρα που έμοιαζε με γρασίδι, αφού η Ραπουνζέλ τρελαίνεται να περπατάει ξυπόλυτη στο χορτάρι! Πρόσθεσα και χρωματιστά σοκολατένια κουφετάκια που ταίριαζαν με τα χρώματα της ταινίας και έτοιμη!!! Η πεταλουδίτσα μου ξετρελάθηκε!!




     Η συνταγή αυτή ήταν ΤΟΣΟ νόστιμη, ΤΟΣΟ σοκολατένια, ΤΟΣΟ γλυκιά και όμως ΤΟΣΟ ελαφριά !!!



     
     Επίσης, ήταν τόσο μεγάλη, που μια παρέα 10 ατόμων φάγαμε τον πάνω όροφο και μας έμεινε ο κάτω για να στείλουμε κομμάτια σε συγγενείς και φίλους και να φάμε κι εμείς ξανά για τις επόμενες 2 μέρες!!!


Χρόνια πολλά πεταλουδίτσα μου!
Να τα εκατοστίσεις!!!




15 σχόλια:

  1. Αν κ περασμενα να τα 100 σει ξανα!! Σούπερ ακόμη μια φορά το Πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σας ζησει το κοριτσι σας! Υπεροχο το παρτυ και ολα τα κερασματα που φτιαξατε!
    Αθανασία ♡ Creations with fantasy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τη χαίρεσαι τη ζουζουνίτσα σου! Πολύ ωραία όλα! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να την χαίρεσαι πολύχρονη γερή κ ευλογημένη από το θεό να είναι! όλα πανέμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τη χαιρεσαι!!! Πολυχρονη. Καταπληκτικη η τουρτα. Εμενα παλι η ζαχαροπαστα μου βγαινει σκληρη καιβαζω τον αντρα μου να την ανοιγει. Αληθεια απο που παιρνεις τα ειδη ζαχαροπλαστικης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για τις ευχές! Τα είδη ζαχαροπλαστικής τα παίρνω από το καφεκοπτείο της πόλης το οποίο έχει τα πάντα για τις τούρτες! Μήπως ανοίγεις τη συσκευασία νωρίς και ξεραίνεται; Νομίζω όταν την ανοίξεις και δεν τη δουλεύεις πρέπει να την έχεις σκεπασμένη με μια βρεγμένη πετσέτα!

      Διαγραφή
    2. Τη φτιαχνω μονη μου και ισως δεν την πετυχαινω καλα. Παντως θα δοκιμασω και τη βρεγμενη πετσετα.

      Διαγραφή
  6. Να την χαίρεστε την πεταλουδίτσα σας! Να τα εκατοστησει και να είναι πάντα χαρούμενη και χαμογελαστή! Τέλεια η τούρτα! Φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλώς σε βρίσκω!!!
    να χαίρεστε την κουκλίτσα σας!τέλειο το πάρτυ σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips