Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #11: ήρθε ο πελαργός!!!



     Αυτή την εβδομάδα ήρθε ο πελαργός για δεύτερη φορά στο σπίτι μας!!! Όσες διαβάσατε τις προηγούμενες αναρτήσεις μου, θα ξέρετε πως ήμουν στο μήνα μου και πόσο αγχωμένη ήμουν που ο μπέμπης είχε πάρει ισχιακή θέση!

     Την Τετάρτη είχα ραντεβού με τον γυναικολόγο μου. Μου έκανε υπέρηχο και το μωρό, αντί να πάρει καλύτερη θέση, έγινε εγκάρσιο! Εγκάρσιο σημαίνει πως βρίσκεται σε οριζόντια-ξαπλωτή θέση! Ο γιατρός τρελάθηκε! "Δε βγαίνει έτσι, μου λέει. Ετοιμάσου να κάνεις εισαγωγή απόψε και πάμε για καισαρική!" Όταν το άκουσα, παλάβωσα! Είναι άλλο να φαντάζεσαι κάτι σαν ενδεχόμενο και άλλο να το ζεις!!! "Αν θες, κάνε τώρα εισαγωγή και σου φέρνουν οι δικοί σου τα πράγματα, αλλιώς πήγαινε να ετοιμαστείς και έλα αργότερα", μου είπε η μαία. Μόλις βγήκα έξω από το ιατρείο, έβαλα τα κλάματα. Με πλημμύρισαν ένα σωρό σκέψεις και συναισθήματα με τα οποία πάλευα ολόκληρο τον τελευταίο μήνα! Γρήγορα, όμως, συνήλθα και αποφάσισα να γυρίσω με τον άντρα μου στο σπίτι, για να πάρω τα πράγματά μου και να αποχαιρετίσω την κορούλα μου, την οποία θα αποχωριζόμουν για πρώτη φορά. Μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα, θα είχα και το χρόνο να προετοιμαστώ και καλύτερα ψυχολογικά.

     Έτσι κι έγινε. Επέστρεψα στο νοσοκομείο με τον άντρα μου και τη μητέρα μου και κάναμε εισαγωγή. Εκεί, με τοποθέτησαν σε ένα πεντάκλινο δωμάτιο, με άλλες κοπέλες οι οποίες ήταν μεν εγκυμονούσες, αλλά βρίσκονταν εκεί για διαφορετικά αίτια η καθεμία. Τις επόμενες δύο μέρες γνωριστήκαμε καλύτερα και δίναμε κουράγιο η μία στην άλλη. Χαίρομαι που βρέθηκα μαζί τους και το ταξίδι μου αυτό έγινε πιο ευχάριστο!

     Η καισαρική προγραμματίστηκε για την Παρασκευή το πρωί, πρώτη πρώτη επέμβαση! Όλο το βράδυ προσευχήθηκα και το πρωί σηκώθηκα χαρούμενη και γεμάτη προσμονή να υποδεχτώ το νέο μας μέλος!! Δέχτηκα με χαρά όλες τις ετοιμασίες για την καισαρική (όσες έχετε κάνει, καταλαβαίνετε για ποιες ετοιμασίες μιλάω), έβαλα την πράσινη ρομπίτσα και το σκουφάκι και περίμενα να με πάρουν! Βγάζαμε selfies με τον άντρα μου για να θυμόμαστε εκείνες τις στιγμές της χαράς και της αγωνίας! Η μητέρα μου και ο πεθερός μου ήταν κι αυτοί εκεί για να με εμψυχώσουν!! Και τότε ήρθαν οι νοσοκόμοι! Ήρθαν και με πήραν με το φορείο!

     Με έβαλαν σε ένα δωμάτιο, όπου με συνέδεσαν με τον καρδιοτοκογράφο και περιμέναμε το γιατρό με τον αναισθησιολόγο. Μόλις έφτασαν, περάσαμε στο χειρουργείο! Ουάου! Ζούσα στιγμές Grey's Anatomy!!!! Τα δυνατά φώτα, οι γιατροί με τα σκουφάκια που έπλεναν τα χέρια τους και τα κρατούσαν όρθια, φορώντας τις άσπρες ποδιές και κουβεντιάζοντας χαρούμενα και δυνατά! Κάθισα στο πολύ ψηλό κρεβάτι, όπου μου τοποθέτησαν βεντουζίτσες στην πλάτη μου. Μια μαία καθάρισε την κοιλιά μου με ένα κοκκινωπό υγρό, προφανώς κάποιο αντισηπτικό. Εκεί μου έβαλαν και τον καθετήρα! Τις πονηρές! Δεν μου είπαν τίποτα! Ένα "τακ" αισθάνθηκα, ένα τσούξιμο και αυτό ήταν! Ώρες μετά την καισαρική ένιωσα ευγνώμων για τον καθετήρα, επειδή όχι μόνο δεν χρειαζόταν να σηκωθώ για να πάω στην τουαλέτα, αλλά δεν ένιωθα καν την ανάγκη για να το κάνω!!!

     Όταν έδειχναν όλα έτοιμα, εκεί με έπιασε τρέμουλο! Από το φόβο και την αγωνία μου!! Τους το είπα και μου λέει μια γιατρός "μην ανησυχείς, δεν είσαι και πολύ αγχωμένη, δεν έχεις πάρα πολλούς παλμούς! Άλλες χτυπάνε κόκκινο από το φόβο!!" Ώστε τώρα είμαι και η ψύχραιμη της υπόθεσης! Αυτό μου έδωσε θάρρος! Η αναισθησιολόγος με πλησίασε και μου μιλούσε χαμηλόφωνα, προσπαθώντας να με καθησυχάσει.

     "Θα ξυπνήσω ξανά;" της λέω. "14 χρόνια που είμαι εδώ, όλοι ξυπνάνε, μου είπε. Ηρέμησε. Όποιος κοιμάται στρεσαρισμένος, ξυπνάει στρεσαρισμένος."

     "Όταν είναι να με κοιμίσετε, να μου το πείτε". Και όντως μου το είπε. Τότε, είχα μερικά δευτερόλεπτα να κλείσω τα μάτια και να πω στον εαυτό μου "ηρέμησε. Τώρα θα κοιμηθείς και όταν ξυπνήσεις θα έχουν όλα τελειώσει"!

     Αργότερα, μέσα στον ύπνο μου, αισθάνθηκα ένα μακρύ σωληνάκι να βγαίνει από το λαιμό μου, έπειτα να προσπαθώ να πάρω ανάσα και να μη μπορώ και μια φωνή να μου λέει "μην αγχώνεσαι που δεν μπορείς να πάρεις ανάσα, είναι φυσιολογικό". Έπειτα, ξανά ύπνος. Παρόλο που τώρα που τα θυμάμαι μου φαίνονται σαν θρίλερ, όταν τα ζούσα μέσα στη νάρκωση, τα βίωνα σαν όνειρο, χωρίς να με στρεσάρουν. Το επόμενο που κατάλαβα, είναι να ανοίγω τα μάτια μου για πρώτη φορά, η μητέρα μου δίπλα μου και εκείνη τη στιγμή να έρχονται κοντά μου ο άντρας μου και η νοσηλεύτρια με το καροτσάκι!!! Εγώ ακόμη από τη νάρκωση, με το ένα μόνο μάτι ανοιχτό, χωρίς να καταλαβαίνω πολλά και η νοσοκόμα να με βοηθάει να θηλάσω το μωράκι μου, που ακόμη δεν μπορώ να δω καθαρά, αφού το μόνο που θέλω είναι να κοιμηθώωωωωω...

     Κατάλαβα τη μετακίνησή μου από το χειρουργείο στο δωμάτιο, κάποιους ανθρώπους να προσπαθούν να με βάλουν στο κρεβάτι μου και εγώ να τους λέω πως με πονάνε τα ράμματα. Ξανά ύπνος! Βαριά η αναισθησία, αλλά όχι κι αυτό που φοβόμουν! Ήταν ένας γλυκός, πολύ βαρύς ύπνος και όχι μια κομματώδης φάση από την οποία να θες να ξυπνήσεις με αγωνία αλλά να μη μπορείς. Στη νάρκωση, απλώς δεν θέλεις να ξυπνήσεις!!!

     Όταν άρχισα να ξυπνάω καλύτερα, έπιασα να κάνω αστεία στις κοπέλες. Ούτε θυμάμαι τι τους έλεγα!! Ήρθαν κοντά μου, μου κράτησαν το χέρι και μου ευχήθηκαν χαρούμενες. Στη συνέχεια, αλλάξαμε δωμάτιο. Ήμασταν τυχεροί που βρήκαμε μονόκλινο!!! Εκεί μπόρεσα επιτέλους να παρατηρήσω τη γλυκιά φατσούλα που μόλις είχε γεννηθεί! Ήταν ένα μωρό με ολοστρόγγυλο κεφαλάκι και κατακόκκινα μαγουλάκια, που δεν ταλαιπωρήθηκε και δεν παραμορφώθηκε από το πέρασμα του γεννητικού σωλήνα!!

     Την επόμενη μέρα επισκέφτηκα τις κοπέλες στο δωμάτιό τους. Η Εύη μου είπε: "Συζητούσαμε με τα κορίτσια, μας έκανε εντύπωση πως ήσουν συνέχεια χαρούμενη! Σηκώθηκες, ετοιμάστηκες, έβαλες τη ρόμπα μέσα στην καλή χαρά! Και μετά, όταν σε έφεραν και σε είδαμε, πάθαμε σοκ! Σκεφτόμασταν, τώρα τι έγινε και είναι έτσι"; Της εξήγησα ότι ήμουν έτσι επειδή απλώς κοιμόμουν! Κι η κοπέλα ησύχασε, επειδή προφανώς κι εκείνη όπως κι εγώ είχε κατατρομάξει με το ενδεχόμενο να γεννήσει με καισαρική!!

     Στο θηλασμό μπορώ να πω ότι ταλαιπωρήθηκα αρκετά, παρόλο που θήλασα αμέσως και μάλιστα μου έφεραν το μωρό πιο γρήγορα από όταν γέννησα φυσιολογικά. Τα ράμματα με υποχρέωσαν να θηλάζω ξαπλωτή την πρώτη μέρα, γεγονός που δε βοηθούσε τον μπούμπη μου με τους πρώτους πειραματισμούς. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα την υπομονή και κυρίως τη σωματική δύναμη για να τον βοηθήσω περισσότερο. Την επόμενη ημέρα, μπόρεσα και θήλασα καθιστή και όλα πήγαν καλύτερα. Αν δεν είχα την αμέριστη βοήθεια και υπομονή του άντρα μου, πιστεύω ότι ίσως και να μην τα κατάφερνα!

     Εκτός από τον άντρα μου, όλες τις ημέρες της νοσηλείας μου στάθηκε στο πλευρό μου η μητέρα μου, γιατί η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμουν δύο άτομα! Σαν νοσηλεύτρια ήξερε πως να με φροντίσει και σαν μάνα έτρεχε για το καθετί σε νοσοκόμους για να βρει το ένα ή το άλλο φάρμακο ή να ρωτήσει κάτι. Της είμαι πολύ ευγνώμων γιατί έκανε την ανάρρωσή μου ευκολότερη και ελάφρυνε λίγο και τον άντρα μου, με τον οποίον άλλαζαν βάρδιες για να με φροντίσουν και να κοιμηθούν λιγάκι.

     Η εμπειρία της καισαρικής έπειτα από φυσιολογικό τοκετό μου άφησε τη γεύση πως πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές εμπειρίες, τις οποίες συναντά κανείς σε τελείως διαφορετικές περιπτώσεις. Παρόλα αυτά, ήταν μια επίσης όμορφη εμπειρία, χωρίς μεγάλες δυσκολίες και σίγουρα όχι τραυματική. Θα ξαναγεννούσα χωρίς ενδοιασμούς και με τους δύο τρόπους! Ναι, ο φυσιολογικός τοκετός είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ και είναι υπέροχος, αλλά ας είναι καλά κι εκείνος ο άγιος άνθρωπος που ανακάλυψε την καισαρική, γιατί τι θα γινόμουν εγώ και το εγκάρσιο μωρό μου, όπως και ένα σωρό άλλες μανούλες με επιπλοκές; Έτσι όμορφα πρέπει να αξιοποιείται η επιστήμη, για να βοηθάει τους ανθρώπους και όχι για να τους καταστρέφει!!!

      Τέλος καλό, όλα καλά! Επιστρέψαμε σπίτι για να ξεκινήσουμε τη νέα μας ζωή, σαν τετραμελής πλέον οικογένεια! Θα χρειαστούμε όλοι ένα διάστημα προσαρμογής κι έτσι είναι πιθανό να διαβάζετε αναρτήσεις μου λίγο πιο αραιά! Μην ανησυχείτε, δεν θα εξαφανιστώ!! Θα συνεχίσω το όμορφο χόμπι μου εδώ στη μικρή μου φωλίτσα!!!

     Στέλνω τις ευχές μου κι τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου στην Έλενα, η οποία γέννησε κοντά μ' εμένα, καθώς και στην Αλεξία, την Άντζι και τη blogger του ιστολογίου "Όταν στέλνει ένα παιδί" (σ' ευχαριστώ για το υπέροχο κείμενο που έγραψες, το διαβάζω συχνά και με εμψυχώνει!) οι οποίες βρίσκονται σε φάση αναμονής!!!

Φιλιά σε όλους!!!

46 σχόλια:

  1. Να σου ζήσει !!!!!!! Περιμενα με αγωνία την ανάρτηση για να μάθω λεπτομέρειες! ! Δεν θέλω να σε πάρω τηλ ακόμη γιατί φοβάμαι τις ώρες του ύπνου.. .οπότε μπορείς εσύ απογευματα παρε με!!!
    Γιατί σου κανανε ολική ναρκωση; συνήθως τώρα κανουν επισκληριδιο κ καταλαβαινεις την διαδικασία της γεννας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ! Κάποια στιγμή θα σε πάρω... δε μένει και πολύς χρόνος!! Την ανάρτηση 3 μέρες την παλεύω!!
      Η τακτική του νοσοκομείου είναι να κάνει ολική νάρκωση, εκτός αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας ή αν είσαι καπνιστής ή ενδεχομένως αν το ζητήσεις και το πληρώσεις με το αζημίωτο! Εγώ φοβόμουν ούτως ή άλλως και τις δύο αναισθησίες και γι' αυτό εμπιστεύτηκα το θέμα στο γιατρό μου, ο οποίος ήταν πολύ έμπειρος!

      Τώρα δεν ξέρω αν θα ευχαριστιόμουν πιο πολύ τη διαδικασία με την επισκληρίδιο... με το σεντόνι-κουρτίνα μπροστά μου, τα πόδια μου παραλυμένα και τους γιατρούς να λένε "πιάσε το νυστέρι, τράβα το πόδι κλπ" Και πάλι όμως όλα μια ιδέα είναι!!!! Για μένα πάντως η ολική λειτούργησε μια χαρά!!

      Διαγραφή
  2. Να σου ζησει κοριτσι μου!!!καλοτυχο κ γερο να ειναι!!!!ειδες που δεν ηταν τιποτα η καισαρικη;;αδικα αγχωνοσουν!!η καθε γεννα εχει την γλυκα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Έλενα!!! Έχεις δίκιο, μια ιδέα ήταν τελικά!!! Και ναι, κάθε γέννα είναι ξεχωριστή!!!

      Διαγραφή
  3. καλως την!Και μ αρεσει που προχτες ελεγα στον αντρα μου οτι τωρα θα αργησεις να ξαναγραψεις στο blog γιατι τρεχεις με τον μπεμπη!χαχαΠοσο λάθος εκανα!Φιλακια,βικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικάκι μου! Μπορεί να γράφω κανένα 5λεπτο κάθε μέρα και αυτό σημαίνει καθυστέρηση στο τελείωμα των αναρτήσεων! Αλλά είναι μικρόβιο και δε θεραπεύεται εύκολα!! Ρώτα και τις πολύτεκνες blogger και θα στο επιβεβαιώσουν! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  4. Τριανταφυλλένια μου να σου ζήσει!!

    Η ανάρτησή σου τόσο αναλυτική και συγκινητική ταυτόχρονα!!
    Πραγματικά θα δώσει θάρρος σε όσες κοπέλες ''φοβούνται''
    την καισαρική...
    Έχω γεννήσει και με τους 2 τρόπους ..και αν και εύχομαι να μην γίνονται
    καισαρικές χωρίς λόγο...
    από την άλλη Δόξα το Θεό (!) που ανακαλύφθηκε για ορισμένες περιπτώσεις!!

    Εύχομαι με την βοήθειά Του να προσαρμοστείτε γρήγορα!!
    -δεν θα δυσκολευτείς πιστεύω γιατί είσαι πολύ θετικός άνθρωπος..
    και από τους πιο οργανωτικούς που έχω γνωρίσει-
    (έστω και διαδικτυακά)

    Με το Καλό να Σαραντίσεις...
    και φυσικά Καλούς Θηλασμούς!!

    (...και χίλια ευχαριστώ για τους ''αγωνιστικούς χαιρετισμούς'')

    Όλη μου την αγάπη
    και διαδικτυακά φιλάκια στα 2 -πλέον-καμάρια σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τη θετική σου ενέργεια! Σου εύχομαι να έχεις κι εσύ καλό υπόλοιπο στην εγκυμοσύνη σου και καλή λευτεριά!!!

      Διαγραφή
  5. να σας ζήσει το καινουριο μελος της οικογενειας σας!!! καλη δυναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου σ' ευχαριστώ! Μπήκα κι εγώ στο κλαμπ των τετραμελών οικογενειών! Σε φιλώ!!

      Διαγραφή
  6. Να σου ζήσει το μωράκι σου και να είναι η ζωή σας γεμάτη με όμορφες στιγμές!
    Χάρηκα πολύ όταν διάβασα ότι γέννησες και πήγαν όλα καλά!

    Τις καλύτερες ευχές μου για την οικογένειά σου
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και για την εμψύχωση που μου έδωσες στις δύσκολες μέρες!!!

      Διαγραφή
  7. Να σας ζήσει το μωράκι, να είναι γερό και καλότυχο. Να τα χαίρεσαι όλα σου τα παιδάκια Τριανταφυλλένια, να τα δεις όπως επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σου ζήσει το καινούργιο μωρό !!!!!Να είσαστε γεροί και αγαπημένοι να μεγαλώσετε τα παιδάκια σας με τον καλό Θεό από πάνω σας να σας φωτίζει
    !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Χαρά μου! Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί!!

      Διαγραφή
  9. Να σου ζήσει γλυκιά μου, πάντα γερός, ευλογημένος και καλότυχος!!!! Φιλάκια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ μανούλα! Να χαίρεσαι κι εσύ την οικογένειά σου και ό,τι επιθυμείς σύντομα να το αποκτήσεις!!! Ξέρεις ότι τα παιδιά μας είναι μια ηλικία ε;

      Διαγραφή
  10. Να σας ζήσει!!!! Χαίρομαι που πήγαν όλα καλά τελικά! Να τα χαίρεστε και τα δυο παιδιάκια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τριανταφυλλενια μου να σας ζησει! Γερο και καλοτυχο να ναι παντα και το διαβα της ζωης του ροδοστρωμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να σας ζήσει το μωράκι! Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν... Η μικρούλα σας πως υποδέχτηκε το νέο μέλος της οικογένειας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ' ευχαριστώ! Ναι όλα πήγαν καλά! Η μικρή έχει ανάμεικτα συναισθήματα... εκεί που χαίρεται με τον μπέμπη και τον αγκαλιάζει, εκεί βλέπεις μια θλίψη στα μάτια της και γίνεται σκεπτική (και κάνει και κανένα ξέσπασμα θυμού...) Στεναχωριέμαι όταν τη βλέπω έτσι αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα κι αυτό, πρέπει να το περάσουμε!!!

      Διαγραφή
  13. Να το χαίρεστε, καλως ήρθε στη ζωή σας. Να ειναι πάντα υγιής κ ευτυχισμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να σας ζήσει το μωράκι,καλο τύχο να ειναι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να σας ζησει ο μπεμπακος! Να είναι καλοτυχος και καλοφωτιστος! Καλη δυναμη και καλη προσαρμογή στα νέα δεδομένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ!! Όντως θα χρειαστούμε δυνάμεις για την προσαρμογή!!

      Διαγραφή
  16. Να σου ζήσει κορίτσι μου. Μπορει να μην ήρθε ο τοκετός οπως το περίμενες αλλά το πιο σημαντικό ειναι τελικά η καινουρια ζωή που ερχεται στην αγκαλιά σου. Ευχομαι τα καλυτερα για το καινουριο μωράκι.Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου!!! Έχεις δίκιο, το σημαντικό είναι ότι ήρθε και είμαστε κι οι δυο γεροί και δυνατοί!!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  17. Να σου ζήσει και πάλι, Τριανταφυλλένια μου!!!

    πόσο χαίρομαι που όλα πήγαν καλά και γεννήθηκε υγιέστατο και με ασφάλεια το μωράκι σας!!!
    αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία...
    δόξα τω Θεώ
    σε είχα πολύ στο νου μου αυτές τις μέρες

    καλό σαράντισμα, καλή δύναμη στην μανούλα και πολλά φιλάκια στον μπεμπούλη και στην κουκλίτσα σας

    σε ευχαριστώ και για την αναφορά, μου δίνεις δύναμη για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης

    την αγάπη μου

    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξία μου σε ευχαριστώ για όλη την ενθάρρυνση και το ενδιαφέρον που μου έδειξες όλον αυτόν τον καιρό!!! Πήγαν όλα καλά και τώρα ξεκινάμε νέο κεφάλαιο!! Σου εύχομαι τα καλύτερα Αλεξία μου!!! Καλή αναμονή και με έναν πόνο!!

      Διαγραφή
  18. Μόλις σε διάβασα! Να σου ζήσει το μπουμπουκάκι! Τέλος καλό όλα καλά, αυτό έχει σημασία και παρόλο το πόσο αρνητική ήσουν περιέγραψες μια πολύ όμορφη εμπειρία την οποία δείχνεις να απόλαυσες!

    Σε ευχαριστώ κιόλας, 33+ κοντεύω κι εγώ αν και τώρα μου φαίνεται ατελείωτος ο καιρός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντζι μου σ' ευχαριστώ πολύ!!! Ναι ήταν όμορφη εμπειρία, παρόλο που δεν το περίμενα! Τελικά σημασία έχει πως βλέπεις τα πράγματα! Θετικά ή αρνητικά!!

      Με το καλό, σε καταλαβαίνω, όσο πλησιάζουν οι μέρες δεν περνούν με τίποτα!!! Καλό υπόλοιπο στην αναμονή σου!!

      Διαγραφή
  19. Να σας ζήσει το μωράκι !!!! Να είναι καλότυχο κι ευτυχισμένο !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αχ τι κοριτσι μαλαμα εισαι συ...με συγκινησες...το εζησα ολο απ την αρχη εγω δεν περασα κατι τετοιο γιατι κ τα δυο φυσιολογικα τα γεννησα...κ πραγματικα εχει δυσκολιες η καισαρικη....παει ομως τελειωσε κι αυτο κ παμε γι αλλα τωρα...ευχομαι τα καλυτερα σε ολη την οικογενεια σου...για τον μικρουλη...ευλογημενο κ καλοτυχο να ναι...κ με την αδερφουλα του στο πλαι παντα!!!!!!! ευλογημενη κ συ....ελαβες το μεγαλυτερο δωρο...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου σ' ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο που μου άφησες!! Είναι όντως τεράστιο δώρο τα παιδιά, παρόλες τις φροντίδες και τις δυσκολίες τους!! Χαίρομαι που σου ξύπνησα όμορφες αναμνήσεις! Να χαίρεσαι κι εσύ την οικογένειά σου!!!

      Διαγραφή
  21. Να σου ζήσει κορίτσι μου το μωράκι σου! Να είναι γερό και καλότυχο. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ νυφαδιά μου!!! Ο πατέρας σου τι κάνει; Είναι καλύτερα;

      Διαγραφή
  22. Να σας ζήσει να το χαρείτε όπως ποθείτε !!! Είναι ωραίο να μεγαλώνουν οι οικογένειες , υπομονή και επιμονή και να αφιερώνεις όσο χρόνο σου μένει και για εσένα έχω 2 φυσιολογικές γέννες δεν ξέρω η ίδια από καισαρική μόνο από φίλες, εμπειρία και αυτή τέλος καλό όλα καλά , Τα καλύτερα για όλη την οικογένεια σας ...
    από : xiotiko.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χριστός Ανέστη γλυκιά μου Τριανταφυλλένια!!! Εύχομαι από καρδιάς να σου ζήσει το μωράκι σου! Να το καμαρώνεις με υγεία πάνω από όλα! Με όλη μου την αγάπη ευχές για ευτυχία σε όλη την οικογένεια σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips