Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η βάπτιση της πεταλουδίτσας μου: ένα DIY success story



     Επιτέλους, βαπτίσαμε την πεταλουδίτσα μας! Ένας μεγάλος αγώνας έφτασε στο τέλος του! Και λέω αγώνας, επειδή, όταν τα φτιάχνεις όλα μόνος σου, μέχρι την τελευταία στιγμή τρέχεις! Αν έκανα, όμως, πάλι βάπτιση, πάλι μόνη μου θα τα έφτιαχνα και μάλιστα ακόμη περισσότερα! Είναι υπέροχο να νιώθεις δημιουργικός και να βλέπεις τις ιδέες σου να παίρνουν σάρκα και οστά, ενώ ταυτόχρονα κάνεις οικονομία! Ανυπομονούσα να ολοκληρωθεί η βάπτιση για να μπορέσω να σας γράψω με κάθε λεπτομέρεια πώς τα έκανα (σχεδόν) όλα (σχεδόν) μόνη μου και η προσπάθειά μου στέφθηκε με επιτυχία! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, αφού πρόκειται να σας αναλύσω διεξοδικά όλη την οργάνωση και υλοποίηση της βάπτισης!


      Το θέμα
     Μόλις παντρεύτηκα με τον άντρα μου, αποφάσισα πως ήθελα τη βάφτιση του παιδιού μου να την κάνω μόνη μου, έστω στο βαθμό που θα μπορούσα. Όταν έμεινα έγκυος και για όσον καιρό κράτησαν οι ατέλειωτοι θηλασμοί (ειδικά οι μεταμεσονύχτιοι), οργάνωνα στο μυαλό μου μα και στο σημειωματάριό μου, τι ακριβώς θα ήθελα να φτιάξω.




     Έψαχνα αρχικά, ένα θέμα εύκολο, χαριτωμένο, ρομαντικό, στο οποίο να μπορώ να βρω εύκολα υλικά και το οποίο να μου δίνει αρκετή ευελιξία στην εφαρμογή. Η πεταλουδίτσα ήταν η άριστη επιλογή!


      Τα καλέσματα
    Χάζεψα αρκετά στο διαδίκτυο και ξετρελάθηκα με πάρα πολλές ιδέες! Τελικά, απλώς πήρα έμπνευση για να μου κατέβει η τέλεια ιδέα! Μια χάρτινη πεταλούδα από καρώ άσπρο-ροζ χαρτί και στη μέση το κάλεσμα-ρυζόχαρτο, δεμένο με δυο όμορφες κορδέλες! Το μόνο που έλειπε ήταν η υλοποίηση της ιδέας.



      Το χαρτόνι
   Αρχικά, αγόρασα το καρώ χαρτόνι. Κάθε χαρτόνι μου κόστισε 1.30 € και μου έβγαζε 14 καλέσματα. Για 50 καλέσματα που ήθελα, αγόρασα 4 χαρτόνια συν 6 επιπλέον πεταλούδες (τις χρησιμοποίησα στη διακόσμηση). Πλήρωσα, λοιπόν, 5.20 €, περίπου 0.10 € το κάλεσμα. Τα χαρτόνια, ενδεχομένως να τα έβρισκα και πιο φτηνά, προτίμησα, όμως, το γειτονικό μας βιβλιοπωλείο, για να ενισχύσω λίγο και την τοπική αγορά. Και πάλι φτηνά μου βγήκε! Για το σχέδιο της πεταλούδας χρησιμοποίησα αυτή τη χρωμοσελίδα, την οποία εκτύπωσα και ξεπατίκωσα. Χαριτωμένο σχεδιάκι που κόβεται εύκολα με το ψαλίδι.



      Οι κορδέλες
   Τις κορδέλες τις αγόρασα από την Αθήνα, αφού πραγματικά η διαφορά στην τιμή ήταν απίστευτη! Έδωσα στον άντρα μου δυο δειγματάκια από 2 κορδέλες που μου άρεσαν (τις οποίες είχα φυλάξει από παλιότερο Μυστήριο, γάμος ή βάπτιση θα σας γελάσω, πάντως τούλια και κορδέλες τα φυλάω!) και όταν πήγε στην Αθήνα, τον έστειλα σε ένα κεντρικό κατάστημα να μου αγοράσει. Τελικά, μου πήρε 1 ρολό άσπρη ποντικοουρά και 2 σατέν κορδέλες, πάχους 6mm., μία ροζ και μια φούξια! Ευτυχώς που το έκανε, αφού η μία δεν μου έφτασε τελικά! Τις μισές τις έφτιαξα με φούξια και τις υπόλοιπες με ροζ! Και πάλι ήταν πανέμορφες! Όσο για τις τιμές των κορδελών, δυστυχώς δεν έχω τις αποδείξεις για να σας πω ακριβώς πόσο κοστίζαν. Υπολογίστε περίπου 3 € τα 100 μέτρα.

       Το κείμενο
     Το κείμενο ήταν ένα ποιηματάκι, το οποίο στέριωσα μόνη μου! Το έφτιαξα στο Photoshop με φόντο την εικόνα που βρήκα εδώ. Επειδή, όμως, η μια πεταλούδα δε μου άρεσε, τροποποίησα λίγο την αρχική εικόνα, εξαφανίζοντας την ανεπιθύμητη πεταλούδα. Ορίστε πώς έγινε...




     Στη συνέχεια, στο Photoshop έδωσα τις διαστάσεις μιας κόλλας Α4 διά τρία, αφού ήθελα κάθε Α4 να βγάζει 3 καλέσματα. Έκανα την εικόνα πιο αχνή, αλλά όχι πολύ αχνή, αφού στο ρυζόχαρτο θα ξεθώριαζε υπερβολικά.  Ορίστε η δουλειά μου ολοκληρωμένη (σε γραμματοσειρά Segoe Print):




     Εδώ, το φόντο δείχνει πολύ έντονο και με δυσκολία διαβάζεται το κείμενο. Όμως, στο ρυζόχαρτο, το φόντο έχει ακριβώς την ένταση που χρειάζεται!
Τα καλέσματα τα τύπωσα σε ρυζόχαρτο Α4 από μπλοκ, τα οποία δεν χρειάστηκε να αγοράσω, αφού είχε ήδη ο άντρας μου για τη δουλειά του. Τα τύπωσα σε οικιακό έγχρωμο εκτυπωτή, με ολοκαίνουργιο χρωματιστό μελάνι, το οποίο μου κόστισε 15 €. Με το μελάνι αυτό, τύπωσα όλα μου τα καλέσματα, καθώς και μια εικόνα για το τραπέζι των ευχών, για το οποίο θα σας γράψω σε επόμενη ανάρτησή μου! Και μου περίσσεψε κιόλας!

     Επόμενο βήμα, η συναρμολόγηση. Έκοψα το ρυζόχαρτο σε ειδικό κοπίδι με χάρακα (συσκευή που περιλάμβανε ο πλαστικοποιητής που είχα αγοράσει παλιότερα), έκοψα τις κορδέλες 60 εκ. την καθεμία, τοποθέτησα όλες τις άσπρες ποντικοουρές μαζί και όλες τις σατέν κορδέλες μαζί. Έπαιρνα μια άσπρη και μια ροζ, τις κολλούσα με υγρή κόλλα στιγμής πάνω σε κάθε πεταλούδα και τις άφησα να στεγνώσουν μια ημέρα. Την επόμενη, τύλιξα κάθε ρυζόχαρτο σε μικρό ρολό και το έδεσα με τις κορδέλες. Τόσο απλό και όμως τόσο εντυπωσιακό!




    Μείνετε συντονισμένοι! Σύντομα θα σας γράψω πώς έφτιαξα και τα υπόλοιπα, τις μπομπονιέρες, το στολισμό αλλά και το τραπέζι των ευχών!

    Υ.Γ.: Οι πεταλουδίτσες πάνω στα καλέσματα είναι μοντάζ, ώστε να καλυφθούν τα ονόματα πάνω στα καλέσματα. Αν και τώρα που το βλέπω, μου άρεσε σαν ιδέα!


Εσάς πως σας φαίνονται;



Διαβάστε ακόμη από τη βάπτιση της πεταλουδίτσας μου:
Ο στολισμός του Ναού
Οι μπομπονιέρες και το γλυκό
Το μαγαζί και το τραπέζι των ευχών
Οι δημιουργίες της νονάς

16 σχόλια:

  1. Μπράβο σου! Πραγματικά πολύ όμορφο προσκλητήριο!!! Ανυπομονώ για τα υπόλοιπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρα πολύ όμορφα! τελικά είναι όντως εύκολο να στήσεις μια βάπτιση μόνη σου; δεν με πειράζει το κατασκευαστικό μέρος, αυτο που με αγχώνει είναι ποιος θα τα στήσει στην εκκλησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να στήσεις μια βάπτιση είναι σίγουρα πιο απαιτητικό από το να τη δώσεις σε επαγγελματίες. Είναι πολύ σημαντική η οργάνωση, το να ξεκινήσεις να δουλεύεις από νωρίς και να ξέρεις τι θέλεις να φτιάξεις.
      Όσο για το στήσιμο, εγώ προσωπικά σηκώθηκα αρκετά πρωί και τον στολισμό του μαγαζιού τον έστησα με τη βοήθεια του άντρα μου. Την εκκλησία με τη βοήθεια των κουμπάρων μας (ήταν όλα σε κοντινή απόσταση από το σπίτι). Είναι σημαντικό να έχεις και κάποια βοήθεια, αλλιώς το θεωρώ πολύ πολύ δύσκολο! Μπορείς, ακόμη, να τα έχεις στήσει κάποιες μέρες πιο πριν, σαν πρόβα, με τα δικά σου άτομα, τα οποία την ημέρα της βάπτισης θα τα στήσουν όπως τα θέλεις!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο σου Τριανταφυλλένια! Πολύ ωραία δουλειά. Να χαίρεσαι τη μικρή σου, καλοφώτιστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σας ζησει η μικρουλα...ομορφες οι πεταλουδες,μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο σου, υπέροχο!! Ανυπομονώ και για τα άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάρα πολύ ωραία πρόσκληση και η ιδέα σου με το δέσιμο του ρυζόχαρτου!! Περιμένω να δώ και τη συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ελεάνα μου! Το ρυζόχαρτο είναι τέλεια λύση για να τυπώσεις καλέσματα στο σπίτι!

      Διαγραφή
  7. Αχ τι χαριτωμένη πεταλουδίτσα-πρόσκληση είναι αυτή!!! Τόσο κοριτσίστικη!
    Κι εγώ έφτιαξα τα πάντα μόνη μου στις βαφτίσεις των αγοριών μου. Το πόσο το απόλαυσα δεν περιγράφεται, οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Είναι πολύ όμορφο συναίσθημά να δημιουργείς και μάλιστα για ανθρώπους που αγαπάς τόσο πολύ!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips