Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Η εξολοθρέυτρια των λεκέδων!


Ο καθημερινός πόλεμος των μαμάδων με τους λεκέδες πλησιάζει στο τέλος του! Τώρα μπορείτε να εξαφανίσετε για πάντα τα σημάδια των... ανδραγαθημάτων των μικρών σας, αρκεί να δράσετε έξυπνα!


Λαδιές: Τρίψτε το λεκιασμένο ρούχα με απορρυπαντικό πιάτων (αρκεί να μην είναι μεταξωτό το ύφασμα). Μετά βάλτε το στο πλυντήριο και όταν το απλώσετε δεν θα υπάρχει τίποτα πια που να σας θυμίζει το ατυχές συμβάν!
Λεκέδες από φράουλές και κεράσια: Τα δύο αυτά φρούτα αναμφίβολα αποτελούν δύο από τις αγαπημένες γεύσεις των παιδιών, αλλά και δύο μεγάλους εχθρούς αφού για πολλούς οι λεκέδες τους είναι ανεξίτηλοι. Ωστόσο, αν μουλιάσετε το ρούχο σε διάλυμα νερού και σόδας, θα μπορείτε να πείτε "bye bye"!
Λερωμένα χαλιά: Αν οι σανταλιάρηδες ρίξουν κάτι στο χαλί σας, μην αρχίσετε τα ουρλιαχτά. Ρίξτε αρκετό μαγειρικό αλάτι καλύπτοντας το λεκέ και έπειτα από αρκετή ώρα σκουπίστε το με την ηλεκτρική σκούπα.
Γαριασμένες κάλτσες: Οι κάλτσες των παιδιών γίνονται συνεχώς κατάμαυρες, με αποτέλεσμα είτε να μην καθαρίζουν στο πλυντήριο είτε να γαριάζουν από τα πολλά πλυσίματα. Αν, όμως, τις βάζετε για λίγο σε νερό με ένα κομμένο φρέσκο λεμόνι, οι κάλτσες θα φαίνονται ολοκαίνουριες.
Στάμπες από σοκολάτα και παγωτό: Οι μπόμπιρες λατρεύουν τις συγκεκριμένες λιχουδιές και αυτές συχνά φροντίζουν να αφήνουν τα σημάδια τους ανεξίτηλα στα ρούχα. Για να βγάλετε, λοιπόν, το λεκέ από σοκολάτα, τρίψτε το ρούχο με υγρό απορρυπαντικό, ξεπλύνετε με κρύο νερό και μετά πλύνετέ το κανονικά στο πλυντήριο. Για τους λεκέδες παγωτού, χρησιμοποιείστε στην αρχή διάλυμα απορρυπαντικού και συνεχίστε με διάλυμα αμμωνίας και ξυδιού. Ξεβγάλετε καλά με νερό και στεγνώστε την περιοχή πολύ καλά.

Πηγή: Περιοδικό Glam Απριλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips