Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Το "χάπι της επόμενης ημέρας" εξαιρετικά επικίνδυνο!!!



Από τον Αυστραλό φαρμακοποιό John Wilks:
"Επιστημονικές μελέτες έχουν διατυπώσει ισχυρές ενδείξεις ότι σε πολλές γυναίκες το "χάπι της επόμενης ημέρας" δεν λειτουργεί ως αποτρεπτικό (αντισυλληπτικό) της εγκυμοσύνης. Το φάρμακο δρα με δύο τουλάχιστον τρόπους, προκειμένου να τερματίσει μία εγκυμούνη που έχει ήδη αρχίσει κατά τη γονιμοποίηση:
α) Βλάπτει το ενδομήτριο, ώστε να μην μπορεί να γίνει η εμφύτευση του ανθρώπινου εμβρύου, του αθέατου ασθενούς.
β) Και αν ένα έμβρυο προσκολληθεί στη μήτρα, το σώμα το αφομοιώνει, τερματίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη ζωή του εμβρύου.
Έτσι, επειδή το "χάπι της επόμενης ημέρας" μπορεί να δράσει μ' αυτούς τους δύο τρόπους, πρέπει να τααξινομηθεί ως εκτρωτικό, ως φάρμακο που μπορεί να προκαλέσει έκτρωση (σ.σ. όπως και το σπιράλ, που είναι εκτρωτικό). Γι' αυτό ο Κώδικας Επαγγελματικής Συμπεριφοράς (Φαρμακευτικός Σύλλογος Αυστραλίας, αρθρ. 1.1 και 1.2) απαγορεύει την πώλησή του.
Το "χάπι της επόμενης ημέρας" επίσης:
α) Προκαλεί αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης εξωμήτριων κυήσεων (εγκατάσταση του ανθρώπινου εμβρύου στη σάλπιγγα αντί για τη μήτρα).
β) Μπορεί να έχει σοβαρές αλληλεπιδράσεις με χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή, όπως βαρφαρίνη (warfarin).
γ) Το "χάπι της επόμενης ημέρας" είναι ίσο σε ισχύ με τη λήψη 50 κανονικών αντισυλληπτικών χαπιών. Γι' αυτό μπορεί να δημιουργήσει θρομβώσεις, όταν μάλιστα υπάρχει γενετική ευπάθεια.
δ) Πολύ υψηλή δόση ορμονών στο "χάπι της επόμενης ημέρας" μπορεί να δώσει το έναυσμα για καρκίνο του τραχήλου, αν η γυναίκα έχει ήδη μολυνθεί με τον ιό του ανθρώπινου κονδυλώματος (αφροδήσιο νόσημα)."

Δημοσιεύθηκε από http://agazilos.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips