Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Παίζουμε το επιτραπέζιο "Φάτσα Κάρτα"!



     Γνωρίζετε το επιτραπέζιο "Φάτσα Κάρτα"; Είναι πολύ πιθανό να το έχει πάρει κάπου το μάτι σας στο διαδίκτυο (για τηλεόραση θα σας γελάσω γιατί εμείς εδώ δεν την ανοίγουμε, είμαστε Νεάντερταλ!) Θυμάμαι ότι το είχα πρωτοδεί τυχαία στο Youtube και μου φάνηκε πολύ διασκεδαστικό! Να λοιπόν που είχαμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε, να το παίξουμε οικογενειακώς και να σας γράψω τις εντυπώσεις μας από αυτό!




Τι θα βρείτε στο κουτί
  • 38 διαφορετικές φάτσες που στεριώνονται στη μύτη
  • 2 καρτέλες διπλής όψης όπου απεικονίζονται όλες οι φάτσες (στη μία οι αντρικές και στην άλλη οι γυναικείες)
  • 1 πλαστική κόρνα-μύτη
  • Οδηγίες του τρόπου παιχνιδιού



Πώς παίζεται
     Το παιχνίδι είναι απλό στον τρόπο που παίζεται! Πριν ξεκινήσουμε, ανακατεύουμε τις κάρτες με τις φάτσες και τις τοποθετούμε σε στοίβα στο κέντρο του τραπεζιού (στην περίπτωση μας του κρεβατιού) δίπλα στην κόρνα-μύτη και στις βοηθητικές καρτέλες διπλής όψης, ώστε όλα αυτά να είναι εύκολα προσβάσιμα από όλους τους παίκτες.




     Στη συνέχεια, κάθε παίκτης επιλέγει μια φάτσα-κάρτα χωρίς όμως να βλέπει τι απεικονίζει αυτή και την τοποθετεί στη μύτη του. Όταν είναι όλοι έτοιμοι, εκεί πέφτει το πρώτο γέλιο γιατί οι φάτσες είναι πολύ ρεαλιστικές και ταιριάζουν αναλογικά πολύ καλά στο πρόσωπο, οπότε το να βλέπεις π.χ. τη μικρή σου να έχει μούσια κι ένα χρυσό δόντι σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια!

     Ο πρώτος παίκτης ξεκινά προσπαθώντας να ανακαλύψει ποια φάτσα φοράει. Έτσι, κάνει στους υπόλοιπους ερωτήσεις, οι οποίες όμως δέχονται για απάντηση το "ναι" ή το "όχι".


Μπορεί για παράδειγμα να ρωτήσει:
Είμαι άντρας;
Είμαι στην κίτρινη καρτέλα;
Φαίνονται τα δόντια μου;
Φοράω κραγιόν;


Προσπαθώντας να κάνω την κατάλληλη ερώτηση...
"Μήπως χρειάζομαι ορθοδοντικό;;;;;"


     Αν η απάντηση στην ερώτηση που κάνει είναι "ναι", τότε μπορεί να κάνει κι άλλη μια ερώτηση, αν όμως είναι "όχι" τότε οι συμπαίκτες του πατάνε την κόρνα-μύτη και έρχεται η σειρά του επόμενου παίκτη να κάνει την ερώτηση του!

     Όταν ένας παίκτης βρει τελικά ποια φάτσα φοράει, παίρνει μια καινούργια και το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να βρει πρώτος 3 φάτσες!


Οι εντυπώσεις μας
     Η "Φάτσα Κάρτα" μας κράτησε πολύ καλή παρέα, έβαλε το μυαλό μας να σκεφτεί, μας έκανε να γελάσουμε και βγάλαμε και τις καλύτερες selfies!!!


Όχι, δε φοβάμαι να μην τσαλακώσω το image μου!!!


     Το πιο σημαντικό, θεωρώ, είναι ότι ΘΕΛΟΥΜΕ να το ξαναπαίξουμε, δεν είναι δηλαδή ένα παιχνίδι που θα το παίξει κανείς και μετά θα ξεχαστεί στο ντουλάπι, αλλά θα τα βγάλει τα λεφτά του.

     Οι βοηθητικές κάρτες του είναι πολύ ανθεκτικές και έχουν και πλαστική λαβή οπότε σίγουρα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι φάτσες, όπως σας είπα, είναι εικαστικά πολύ καλά φτιαγμένες, ρεαλιστικές και αστείες. Βέβαια, θα προτιμούσα να διαθέτουν λίγη σιλικόνη στο σημείο όπου στηρίζονται στη μύτη, αφενός για να είναι πιο μαλακές στην αφή όταν στεριώνονται, αφετέρου για να εφαρμόζουν καλύτερα και στους μικρότερους παίκτες (της πεταλουδίτσας μου της έπεφταν καμιά φορά).




     Στη συσκευασία αναγράφεται πως είναι κατάλληλο για ηλικίες 6+, αλλά η πεταλουδίτσα μου που είναι 5 ετών δε δυσκολεύτηκε καθόλου! Πήγαινε αέρας!! Πιστεύω όμως ότι δεν κάνει για πιο μικρά παιδιά, γιατί ο παίκτης θα πρέπει να χρησιμοποιεί με τη σκέψη του την εις άτοπον απαγωγή, να μπορεί δηλαδή μέσα από τις ερωτήσεις να αποκλείει σταδιακά διάφορες φάτσες.


     Με την πεταλουδίτσα μου παίξαμε το παιχνίδι για 1,5-2 ώρες συνεχόμενα και στο τέλος ήθελε να παίξουμε κι άλλο, αλλά έπρεπε να τα μαζέψουμε γιατί ήταν η ώρα να έρθει ο σαμψωνάκος σπίτι και θα μας τα έκανε όλα άνω κάτω! Αλλά το σαββατοκύριακο και επειδή με παρακαλάει ο κακομοίρης, θα το βγάλω να το παίξουμε κι οι 4 και να δω πως θα τα πάει ο μικρούλης!!




     Να επισημάνω, τέλος, ότι μετά από πολλούς γύρους άρχισα να ξεχνάω τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχα κάνει και σκέφτηκα ότι ανάμεσα σε κάθε 3-4 γύρους μάλλον χρειάζεται ένα διαλειμματάκι για να καθαρίζει το μυαλό!!!


     Περισσότερες πληροφορίες για το "Φάτσα Κάρτα", το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την Giochi Preziosi Hellas, μπορείτε να διαβάσετε εδώ και το διαφημιστικό του μπορείτε να το δείτε εδώ!


Πώς σας φάνηκε το νέο μας παιχνίδι;
Εσείς έχετε παίξει "Φάτσα Κάρτα";
Ποιές ήταν οι εντυπώσεις σας;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips