Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Βιβλιο-παίζουμε: Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας (+ Διαγωνισμός!!)



     Δεν μπορείτε να πείτε! Ό,τι βιβλίο σας έχω παρουσιάσει μέχρι τώρα είναι ένα κι ένα! Το ίδιο ισχύει και γι' αυτή την ολόφρεσκη τριλογία βιβλίων σχετικά με τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

     Τα βιβλία είναι γραμμένα από τη Σου Γκρέιβς, εικονογραφημένα από τις Εμανουέλα Καρλέτι και Ντεζιντέρια Γκουιτσαρντίνι, σε μετάφραση Μάρως Ταυρή. Κάθε βιβλίο αναφέρεται σε τρεις διαφορετικές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουμε με ένα παιδί.





     Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ σε αυτά τα βιβλία είναι πως οι ιστορίες των παιδιών είναι πολύ απλά γραμμένες και συνεπώς πολύ προσιτές για τους μικρούς αναγνώστες. Πολύ εύκολο να ταυτιστούν με τους ήρωες, όπως με τη Μπέλα που "ήθελε να είναι πάντα η καλύτερη, ήθελε να κερδίζει σε όλα και όποτε δεν κέρδιζε, θύμωνε"!




     Στο τέλος κάθε βιβλίου, θα βρείτε μια δισέλιδη ιστορία χωρίς κείμενο, μόνο με εικόνες, βάσει των οποίων τα παιδιά μπορούν (με λίγη βοήθεια) να χτίσουν την αφήγηση της. Η ιστορία είναι πάντα σχετική με το θέμα που διαπραγματεύεται το βιβλίο.




     Επίσης, θα βρείτε χρήσιμες κατευθύνσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς, για το πως μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη καλύτερα το βιβλίο. Το οπισθόφυλλο γράφει ότι τα βιβλία είναι κατάλληλα για παιδιά από 4 ετών και πάνω, αλλά δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με τον τρίχρονο σαμψωνάκο μου, ο οποίος όχι μόνο δε δυσκολεύτηκε με το πολύ απλό λεξιλόγιο, αλλά κατάφερε να παρακολουθήσει τις ιστορίες ως το τέλος και να τις κατανοήσει.


Ελάτε να σας παρουσιάσω με λίγα λόγια το κάθε βιβλίο ξεχωριστά!


1. Με νευριάζουν όλα!
     Ο Σαμ έχει όλο νεύρα (μήηηηπως σας θυμίζει κάτι; Λέω μήηηηπως!!) Πρώτα πρώτα με το μικρό του αδερφό που τον ξυπνάει τα βράδια, έπειτα με οποιονδήποτε δεν του κάνει το χατήρι ή όποτε τύχει να χάσει σε κάποιο παιχνίδι! Αυτό έχει ως συνέπεια οι φίλοι του να θυμώνουν που τους χαλάει πάντα το παιχνίδι! 



     Ευτυχώς η θεία Τζεν του μαθαίνει κάποιους τρόπους που θα μπορούσε να εφαρμόσει για να διαχειριστεί το θυμό του! Έτσι, ο Σαμ καταλαβαινει το λάθος του και καταφέρνει να διορθώσει την άσχημη συμπεριφορά του!


2. Θέλω να κερδίζω!
     Η Μπέλα κατά τη διάρκεια των διακοπών της πηγαίνει στο Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης! Εκεί τα παιδιά κάνουν ένα σωρό πράγματα! Η Μπέλα, όμως, θυμώνει όποτε δεν κερδίζει! Θέλει να είναι πάντα η καλύτερη! Μάλιστα, όταν πιστεύει ότι δεν θα τα καταφέρει τέλεια, απελπίζεται και τα παρατά αμέσως. Οι δύο όψεις της τελειομανίας! 




     Οι υπεύθυνοι, όμως, της έμαθαν πως το σημαντικό είναι να μην τα παρατάς, αλλά να συνεχίζεις να προσπαθείς ακόμη μέχρι να τα καταφέρεις, ακόμη και αν δεν έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα! Έτσι, η Μπέλα μαθαίνει να είναι μια καλή αντίπαλος, που χαίρεται τόσο με τη νίκη του άλλου, όσο και με τη δική της προσπάθεια και συμμετοχή!


3. Δε θέλω να παίξω όμορφα
     Ο Φιν δεν είναι και πολύ ευγενικός! Νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του! Δεν παίζει όμορφα και δε βοηθάει τους άλλους όταν αυτοί το χρειάζονται! Με αυτή τη συμπεριφορά, τα παιδιά δε θέλουν πια να παίζουν μαζί του!




     Ο δάσκαλος συζητά μαζί του και του εξηγεί πως αν θέλει να έχει φίλους, θα πρέπει να παίζει όμορφα και όταν κάνει κάτι άσχημο, να προσπαθεί να επανορθώνει. Ο Φιν καταλαβαίνει το λάθος του και επανορθώνει για όλες τις άσχημες συμπεριφορές του. Διαπιστώνει ότι το να συμπεριφέρεσαι και να παίζεις όμορφα, τελικά δεν είναι καθόλου βαρετό!


Ο διαγωνισμός: Κερδίστε ένα αντίτυπο της επιλογής σας!
Το "Κορίτσι Μάλαμα" σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, κληρώνει σε έναν τυχερό αναγνώστη του blog ένα αντίτυπο της επιλογής του από τα τρία παραπάνω! Συγκεκριμένα από τα εξής:

1. Με νευριάζουν όλα!
2. Θέλω να κερδίζω!
3. Δε θέλω να παίξω όμορφα

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Μπορείτε να λάβετε μέρος μέσω Facebook ή μέσω της φόρμας Google που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης. Προσοχή! Επιλέξτε μόνο έναν τρόπο συμμετοχής, γιατί διπλές συμμετοχές θα θεωρούνται άκυρες.


Μέσω Facebook:
1. Like στις σελίδες "Κορίτσι Μάλαμα" και "Εκδόσεις Μεταίχμιο" στο Facebook.










2. Σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού με το βιβλίο που προτιμάτε.





Μέσω φόρμας Google:
Απλά συμπληρώστε τη φόρμα Google στο τέλος της ανάρτησης.

Προσοχή! Το e-mail που θα δώσετε θα πρέπει να είναι έγκυρο, γιατί ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω αυτού.



Μπορείτε, επίσης, αν μας αγαπάτε και θέλετε να μαθαίνετε για τις αναρτήσεις και τα νέα μας, να ακολουθήσετε το "Κορίτσι Μάλαμα" στο Instagram, το Twitter, το Pinterest, τo Bloglovin και το Google+, καθώς και να εγγραφείτε στο newsletter στα δεξιά του blog!




Όροι διαγωνισμού
1. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουν σε έναν τυχερό αναγνώστη του blog ένα αντίτυπο της επιλογής του από τη σειρά των βιβλίων "Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά".
2. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 12/3/2018 έως τις 25/3/2018 και ώρα 23.59 μ.μ.
3. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός μόνο για συμμετοχές από Ελλάδα.
4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκυρη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό αποτελεί:

  • για όσους αναγνώστες έχουν Facebook τα 3 βήματα που αναφέρθηκαν 
  • για όσους αναγνώστες δεν έχουν Facebook, η συμπλήρωση της φόρμας Google. 
Συμμετοχές μετά τη λήξη του διαγωνισμού, καθώς και περισσότερες της μίας συμμετοχές ανά άτομο θα θεωρούνται επίσης άκυρες.
5. Ο νικητής του διαγωνισμού θα κληρωθεί μέσω της σελίδας Random.org,
θα ειδοποιηθεί μέσω e-mail (ή μέσω Facebook αν το δηλώσει στη φόρμα) και θα ανακοινωθεί στο Facebook κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού και στην παρούσα ανάρτηση.
6. Ο νικητής θα πρέπει να επικοινωνήσει εντός 2 ημερών από την ημέρα που θα ειδοποιηθεί, διαφορετικά η κλήρωση θα επαναληφθεί.
7. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής:
Εφόσον ο νικητής κατοικεί στην Αττική, παραλαμβάνει το αντίτυπό του από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Εφόσον ο νικητής κατοικεί στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα το λάβει ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης. Τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο.
8. Το blog "Κορίτσι Μάλαμα" δε φέρει καμία ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
9. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί και στις σελίδες SaveAndWin, KerdiseTo.








Καλή επιτυχία!!!


Ο διαγωνισμός έληξε! Νικήτρια είναι η Athina Nana.

9 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια!!! Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη Παρουσίαση!!!❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως, αρκετά ενδιαφέρουσα! Τα παιδιά "δουλεύονται" μέσα από τα βιβλία!
    Καλή σου μέρα μαλαματένιο κορίτσι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρία μου, σωμφωνώ ότι τα βιβλία είναι πολύ χρήσιμα για να περάσεις πράγματα στα παιδιά! Τα φιλιά μου!! 😘

      Διαγραφή
  4. Ενδιαφέροντα και τα 3 βιβλία της σειράς!!! Ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που πας και τα βρισκεις!!φανταστικες επιλογες!πηρα μερος στο.διαγωμισμο αλλα διαπιστωσα αργα οτι εληγε αποψε.Καλη τυχη στις υπολοιπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips