Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

5 δραστηριότητες για την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας!



     Στο ανοιξιάτικο τεύχος του Familives στη σελίδα 10, θα βρείτε το άρθρο που έγραψα σχετικά με 5 δραστηριότητες που βοηθούν στην καλλιέργεια της λεπτής κινητικότητας και που μπορούμε να υλοποιήσουμε στο σπίτι, με υλικά που έχουμε ήδη! Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα του κειμένου:


     "Δε χρειάζεται να σπαταλήσετε μια περιουσία για να βοηθήσετε το παιδί σας στην ανάπτυξη της τόσο σημαντικής λεπτής κινητικότητας. Σας δίνουμε 5 ιδέες για πολύ απλές δραστηριότητες, με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι!


1. Ζυμαράκια. Όσο είστε στην κουζίνα, απασχολήστε τα παιδιά με απλά ζυμαράκια φτιαγμένα από αλεύρι και νερό! Η πιο ανέξοδη πλαστελίνη και το καλύτερο παιχνίδι για την ενδυνάμωση και το συντονισμό των δαχτύλων! Μπορείτε, ακόμη, να τους δώσετε χρώμα με χρώματα ζαχαροπλαστικής, κουπ-πατ, πλαστικά πιρούνια και μαχαίρια, για να κάνετε το παιχνίδι ακόμη πιο διασκεδαστικό!


2.  Αλλιώτικο κολάζ. Δίνετε στα παιδιά να κόψουν με τα χέρια τους χρωματιστές χαρτοπετσέτες σε μικρά κομμάτια (δραστηριότητα που από μόνη της βοηθά στη λεπτή κινητικότητα). Έπειτα, τσακίζετε στα δύο από ένα καλαμάκι για κάθε παιδί, ώστε να μοιάζουν με chopsticks. Βάζετε κόλλα σε ένα χαρτί Α4 και τα παροτρύνετε να προσπαθήσουν να πιάσουν τα χαρτάκια με το καλαμάκι και να τα κολλήσουν στο χαρτί, ώστε να δημιουργήσουν ένα όμορφο και πρωτότυπο κολάζ!"


Καλή ανάγνωση!!



2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσες και ωφέλιμες όλες οι προτάσεις σου!
    Αγαπώ τα sensory bins ακόμα και στα μωρά!
    Καλή σου μέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου έχουν το καλό ότι προσαρμόζονται σε όλες τις ηλικίες!!! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips